duminică, 6 august 2017

presa germana nu intelege de ce guvernul federal are o reactie extrem de retzinuta, prietenii stiu de ce

Noile sanctiuni ale SUA impotriva Rusiei, afecteaza si intreprinderi din UE care se ocupa cu repararea si mentenantza pipeline-urilor dinspre Rusia. Motivul e dorintza exportatorilor de gaz din SUA de a cuceri piatza UE de gaz in detrimentul Rusiei. CE amenintza cu sanctiuni impotriva SUA.
Die EU-Kommission droht den USA im Streit um neue Sanktionen gegen Russland mit Gegen-Sanktionen.
deutsche-wirtschafts-nachrichten.de
Anna Zelinski
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Textul prevede și un mecanism inedit care nu este pe placul Casei Albe: președintele american Donald Trump are nevoie de acceptul congresmenilor dacă va dori vreodată să decidă suspendarea sancțiunilor existente împotriva Rusiei. Dacă textul trece de Senat, Donald Trump va putea face uz de dreptul său de veto. Dar este suficient ca textul să fie votat din nou în Congres cu majoritate de două treimi pentru ca veto-ul președintelui american să fie anulat.
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Astia din Congresul american sunt niste imbecili care au ramas cu mintea in anii 80. Din pacate Donald Trump deocamdata nu poate sa le blocheze pornirile belicoase.
 
 
Nicolas Simion
Nicolas Simion good news !
 
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Asta cu gazele din America deocamdata e o poveste deoarece nu exista infrastructura pentru gaze lichefiate care sa preia o cantitate cat sa conteze. E doar un semnal ca se poate investii in aceasta infrastructura care sa inceapa sa intre in functiune in 5 ani.
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity  Dar daca nu mai functioneaza gazoductele dinspre Rusia, sau au mari pierderi, pentru ca nu sunt intretinute, se vor urgenta aceste investitzii, nu-i asa? Ca toata povestea cu gazele de sist e pana la urma un foc de paie pentru necesarul energetic al UE, si ca investitiile nu se vor renta niciodata, e o alta poveste. Scopul final cred ca e altul, acela de a slabi Rusia pana la un nivel in care sa poata fi atacata militar.

For the record, presa germana nu intelege de ce guvernul federal are o reactie extrem de retzinuta in aceasta privintza. Prietenii stiu de ce.
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski De la Deveselu.
 
 
Flavius Chircu
Prospectiv A-z
De acord, d-le Virgiliu. Din mai multe puncte de vedere, povestea gazelor de shist e... gazoasa.


P.S. Draghi, nu cumva presa respectiav e folosita pentru a excita un raspuns-paratraznet?
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Interesanta ipoteza, Prospectiv A-z! M-am mirat si eu, pentru ca asemenea lucruri au aparut si in presa pe care eu o credeam controlata de americani. Poate ar trebui sa ma intreb: care zona din plutocratia americana o controla. ;)

Cert e ca pe Merkel o au la
mana, probabil din perioada in care fiind secretara cu propaganda la "UTC-ul" DDR-ist, ea avea realtii si cu CIA (afirmatia ii apartine lui Helmut Kohl), deci pe undeva e explicabila retinerea guvernului federal. Insa nici in Germania nu rezista prea mult guvernele daca ii lasa pe greii din economie cu ochii in soare. Industria auto e deja in corzi, daca urmeaza si cea energetica, vor urma vremuri... interesante.
 
 
Flavius Chircu
Prospectiv A-z.
Biografia Angelei e numai parte din explicatie. Restul e in cum Germaniei i-a fost incredintata EUropa. Numai ca acum ajungem la vorba aia care spune ca la nivel mare nu exista decat interese permanente, nu si aliati permanenti.
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity EUropa i-a fost incredintza Germaniei, pentru ca Germania a fost (este inca?) un proxy al SUA.
 
 
Flavius Chircu
Prospectiv A-z
Cum altfel?! Numai ca in ordinea asta a lucrurilor, Germania e mai aproape de... soare.
Flavius Chircu
Prospectiv A-z
"The EU ultimately can do little to retaliate at this point." Scrie (ce i se pune in gura) https://worldview.stratfor.com/content/antonia-colibasanu
These concise, timely reports shape our broader assessments. They identify the importance of…
worldview.stratfor.com
 
 

Niciun comentariu: