vineri, 9 septembrie 2016

Rasa superioara

Rasa superioara – 5 august 2016

 
Draghi Puterity
 

Rasa superioara...

"Decat sa fim iarasi ocupati de rusi, mai bine sa fim condusi de la Washington si Berlin de o rasa superioara care ne poate garanta anumite drepturi care urmeaza a fi precizate intr-un viitor nu foarte indepartat."

... si alte "marturisiri Freudiene" ale presedintelui.

 

 

Iohannis, replică dură: Nu suntem sclavii nimănui, chiar dacă stăpânii noștri ne tratează uneori astfel!

Respect! Dupa aproape 6 luni de tacere, timp in care a observat cu ingrijorare situatia interna si internationala, presedintele Klaus Iohannis da o replica dura…

PONTURIFIERBINTI.COM

 

Ioan Sorin Leoveanu Numai sclavii au stapini domnule Presedinte. Nu exista nici sclavi fara stapini si nici stapini fara sclavi. Am ajuns in sfirsit din comuna primitiva in scalavagism, ar mai fi feudalismul, capitalismul atroce, capitalismul social, capitalismul oligarhic si gata, fuguta inapoi la sclavagism. Poate ca ideologii religiosi pina acolo vad, incercati sa va dezvoltati si vom avea noi grije sa va aducem inapoi,...., sclavilor.

 

Smaranda Dobrescu Nu e cumva un site de poante ? Cum as putea intelege integrarea Marii Negre in NATO si asteptata sosire a unui guvernator la noi? Chestia cu rasa superioara nu o cred deloc, caci prea e voltairiana, si a avut iluminatul destul de tras din cauza ei. Poligenismul
http://www.france-pittoresque.com/spip.php?article12652

 

Ioan Sorin Leoveanu National socialistii cred chestia cu rasa superioara si cam tot ce le convine numai lor. Totul este sa ajunga la Raichsthagh.

 

Smaranda Dobrescu Nu cred, Domnule Leoveanu! E un banc al site-ului si al lui Draghi. Nu putea spune presedintele chiar asa:"-Romania este astazi un stat liber si independent care e in masura sa isi aleaga singur stapanii!"


Ioan Sorin Leoveanu Nici eu nu cred ca cineva a scris asa ceva stiind ca va fi citit de Presedinte, chiar nu pot sa cred. Dar la ce se intimpla in ultimul an, cred ca vom auzi curind coasa'n iarba, fiind si sezonul adecvat. Am devenit prea importanti acum pentru ca cineva sa-si permita sa iasa cu asa ceva prin lume. Nu da bine, va rog sa ma credeti.

 

Alexandru Botu Ce se mai distreaza Draghi Puterity!...Dar si noi.

 

Draghi Puterity Da, dar dincolo de distractie e si un sambure de adevar:

https://www.youtube.com/watch?v=opPtTxnbp08

 

 

AI AJUNS SLUGA AMERICANILOR!…

YOUTUBE.COM

 

Alexandru Botu Pai tocmai de aceea radem, ca stapanii ar trebui sa fie mai destepti cand isi aleg sclavii, iar istoria a dovedit mai mereu contrariu. Cei mai multi stapani nu numai ca au regretat amarnic....

 

Draghi Puterity Alexandru Botu - Da, parca si vad cum toti tinerii frumosi si liberi o sa sara in picioare si o sa spuna "Eu sunt Spartacus!".

 

Alexandru Botu Draghi Puterity, Si daca tinerii aceia vor spune: "Eu sunt Bachus!"?.

 

Smaranda Dobrescu Cred ca o vor spune inainte de inceperea spectacolului in arena. Mai inainte cred ca se vor gandi sa darame Parlamentul..


Preda Mihailescu A folosit el cuvintele "Decat sa fim iarasi ocupati de rusi, mai bine sa fim condusi de la Washington si Berlin de o rasa superioara care ne poate garanta anumite drepturi care urmeaza a fi precizate intr-un viitor nu foarte indepartat." - ar fi cam ... anacronic, ca sa spun asa. Iar in privinta sclaviei - pana si Bolivia, care a primit impusa pe cai de ... ceva, din America, o exploatare ilegala a padurilor, au reusit dupa numai doi ani sa anuleze acele drepturi si sa blocheze masacrul. Bolivia. Sa faca dl Johannis macar acest mic pas, si pe urma incepem sa discutam despre ce semne de sclavie ar fi cazul sa mai fie combatute. Concret.

 

Alexandru Botu Domnule Preda Mihailescu, articolul este un pamflet. Fireste, pamfletul "ataca" cu mijloace specifice chiar si unele intentii de fapte ori de conceptii.

Preda Mihailescu Alexandru Botu @ Hait - un pamflet! Cum se poate asa ceva? Noi nemtii nu cunoastem pumflet - cum este cu putinta? Probabil ca principiul sperantei m-a facut sa nu realizez ca nu este decat un pamflet :-(

 

Mihai Ion Turcu Trec ca fiind o persoana cu umor (sec sau negru). Nu apreciez pamfletul in cauza pentru ca poate fi luat ca discurs autentic.

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ Deci nu am fost singurul cu usoare dubii, din exact acelast motiv.

 

Mihai Ion Turcu A spune ce se pretinde ca ar fi spus ar fi fost sinucidre prin detonare.

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ Asta ma gandeam si eu... cam da!

 

Stefan Kovacs Am constatat cu groază că de câte ori vorbește dl. Johanis are un ton (pe bune) de gen "Elev Gigilescu, iarăși n-ai învățat lecția despre pârghii. Ce să fac eu cu tine ?". Și am o propunere sinceră și cinstită- ne-am făcut că trecem cu vederea și lucruri mai grave- să-i sugerăm să vorbească în limba germană- cu traducătorul aferent...

 

Draghi Puterity Nici germana nu o vorbeste bine.

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity @ Tocmai ma intrebam si eu cum suna in Germana, nu l-am auzit niciodata ...

 

Draghi Puterity O mostra:

http://www.dw.com/.../iohannis-vertiefung-der.../a-18109826

 

 

Iohannis: "Vertiefung der rumänisch-deutschen Beziehungen" | Europa |…

DW.COM|BY DEUTSCHE WELLE (WWW.DW.COM)

 

Mihai Ion Turcu Domnule Profesor Stefan Kovacs, Iohannis este de meserie profesor de fizica si sas. Vorbeste romaneste foarte bine, stilul nu si-l poate schimba pentru ca este trecut de pubertate.


Stefan Kovacs Mihai Ion Turcu Știam. Ziceam de ton- care-mi reamintește mie de profesorii care mă urecheau...și de conținut- fără supărare- pentru că dacă e nativ german limba lui e germana. Am învățat să gândesc în limba engleză de vreo 24 de ani pentru că nu te poți descurca (părerea mea) făcând traducere simultană. Și totuși dacă mi s-ar cere un discurs care să nu fie "pilotat" aș avea probleme...


Preda Mihailescu Draghi Puterity @ Da, este ceva ciudat, necursiv in modul cum vorbeste - are un amestec de accent sasesc cu accent romanesc. Nu vorbesc de loc asa Sasii pe care i-am cunoscut in viata mea. Trebuie spus ca Germana poate sa fie pentru el ca o limba straina, ca si pentru Elvetieni. Vorbeste oare saseste? 

Pentru ca sa fim sinceri acuma, cel care ii ia interview la rândul sau are un accent cel putin la fel de neobisnuit...

 

Mihai Ion Turcu Stefan Kovacs@ Un traducator in direct din germana in romana are mari dificultati, nu intru in amanunte. Iohannis cand vorbeste romaneste gandeste romaneste. Specific este ca gandeste romaneste un sas. De regula Iohannis citeste un text pe care-l remite presei. Media noastra are bunul obicei de a distorsiona imediat ce tocmai a spus cineva. Aceasta metoda elimina posibilitatea. Textul apare si pe net. Textele, toate, sunt supravizate de echipa sa. Lectura este corecta, respecta riguros virgulele si accentueaza cuvintele cu valoare semantica cheie . Este foarte greu sa nu intelegi ce a avut de spus.


Mihai Ion Turcu Preda Mihailescu @ Limba germana vorbita de noi in Romania este ramasa in urma fata de limba germana a exprimarii curente din Germania.Atat sasii cat si romanii am invatat o germana dupa carte si avem accent provincial.Germana in sine este o limba greoaie.O piesa de teatru germana este o greu digerabila. Daca citim Hegel si nu ne sinucidem insemneaza ca avem mare dragoste de viata.


Draghi Puterity Preda Mihailescu - vorbeste cu un accent ciudat, cu "rollender R" si cu un mod de pronuntie a vocalelor pe care eu il aud mai degraba de la ungurii vorbitori de germana. In plus face destul de multe greseli pe care un german nativ nu le-ar face:

- von Anfang an in loc de vom Anfang an
- ich war ab Frühjar viel unterwegs in loc seit Frühjahr
- Endresultat in loc de Endergebniss
- es gibt sehr sehr Vieles was verbessert werden kann in loc de es gibt sehr viel was verbessert 

s.a.m.d. 

Daca pe mine, care pana la 27 de ani nu am vorbit nici un cuvant in germana, ma zgarie la ureche cum vorbeste si ii descopar greseli, cum ii suna unui german nativ? In orice caz, e mai fluent si mai rapid in germana decat in romana.

 

Mihai Ion Turcu Draghi Puterity @ Un fluent si foarte bun vorbitor in limba romana culta, este Domnul Patapievici. Ne intereseaza ce spune sau cum vorbeste ? Prezumati ca este prost ? Nu este.Acasa la mama lui care era sora medicala si tata electrician vorbeau saseste, la o scoala germana in care toti erau sasi inafara de romani, nemteste si apoi a vorbit romaneste. Sotaia sa este romanca, de presupus ca in casa vorbesc romaneste. Ca formatie este fizician. In fizica nu se vorbeste, se comunica matematic.

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity @ In regionalisme exista variatii ale declinarii. Produc efecte surprinzatoare. Noi spunem "Dä Butter" - adica Der Butter. Germanii die Butter, si inca multe exemple similare. Si Sasii au preluat multe de la Romani, la fel cum Elvetieni Germani dela cei Francezi, ceea ce face culoarea specifica - ar explica si Endresultat in loc de Endergebnis. Pe mine doar accentul ma nedumireste, caci in copilarie nu auzeam asa accent la Sasi. 

Dar replica dlui Turcu cred ca incheie in mod magistral discutia: ce este preferabil - sa vorbeasca prostii intr-o romana frumoasa, ca patapat, sau ... sa fie cum este el!

 

Draghi Puterity Daca tot l-ati adus in discutie pe Patapievici, domnule profesor, consider ca si Iohannis si Patapievici ("Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.") fac mult rau Romaniei. 

In rest, eu doar am constatat niste lucruri. Eu sunt inginer, insa una dintre pasiunile mele e fizica, asa ca imi permit o judecata de gust: pentru un fizician, Iohannis mi se pare mult prea "greu de cap".

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity @ Despre Patapievici, propaganda inventeaza tot felul - pentru a deruta dela cam pacatoasa ascendenta din tata evreu colaborator al gestapo si kagaba, alternativ. Totusi, in prima lui perioada i se facea propaganda drept fizician. Dar nu prea pare sa ii mearga mintea in acest sens. Chiar citeam niste speculatii ale sale, copiate dupa un englez, punand viziunea cercurilor infernului la Dante, cu o sfera eventual 4-dimensionala. Cum o scalda Patapievici, sugereaza ca nu a frecventat nici un curs de geometrie... Deci am spune - greu de adevar, dl patapat.

 

Mihai Ion Turcu Draghi Puterity @ vi se pare sau stiti ? Eus sunt psiholog .

 

Mihai Ion Turcu Preda Mihailescu @ este doi noaptea, in plus buna cuvinta ma impiedica sa spun ce-mi vine privind pe Domnul Patapievici.

 

Draghi Puterity Mihai Ion Turcu - am afirmat ca ca voi face o judecata de gust in ceea ce il priveste, deci nu una de valoare. Mi-am asumat asadar o doza de subiectivism. 

Dar poate imi explicati dumneavoastra, domule profesor, episodul cu "Ghinion!" din timpul campaniei electorale. Poate fi considerata acea reactie ca fiind tipica unui om "sprintar la minte"?


Mihai Ion Turcu Draghi Puterity @ deontologia ma impiedica sa fac aprecieri de specialitate inafara de cadrul strict profesional si legal. Domnul Iohannis este Presedintele Romaniei, este ce noi am pus in aceasta pozitie. La fel Domnul T.Basescu, Domnul E.Constantines...See More

 

Mihai Ion Turcu Am uitat Domnul Nicolae Ceausescu, primul Presedinte al Romaniei.

 

Stefan Kovacs Mihai Ion Turcu Stimabilii Ceaușescu și Iliescu combinau aceeași plăcere și dezinvoltură pentru limba de lemn. Constantinescu a fost cel mai reținut și mai liber grăitor. Dl.Băsescu- marinar agresiv ieșit în port după scandal...

Niciun comentariu: