marți, 6 septembrie 2016

Polonia sfideaza..

Polonia sfideaza.. – 31 iulie 2016


Prospectiv A-z shared Victor Ponta's post.
 

Polonia sfidează Uniunea Europeană și SUA
Autor: Lucian Negrea

Preşedintele conservator al Poloniei, Andrzej Duda, a promulgat sâmbătă o nouă lege controversată privind Tribunalul Constituţional, sursă de îngrijorare pentru Comisia Europeană şi Washington, potrivit AFP.

Miercuri, în numele protejării statului de drept în Polonia, Bruxellesul a dat un termen de trei luni Varşoviei pentru a revizui funcţionarea Tribunalului Constituţional, ţintă a conservatorilor după venirea lor la putere. Aceştia din urmă consideră Tribunalul Constituţional ca fiind un bastion al opoziţiei, care riscă să frâneze reformele lor.

Ultimatumul Bruxellesului este o nouă etapă, a doua, adoptată în procedura inedită declanşată de UE împotriva Varşoviei privind statul de drept, care ar putea duce în cele din urmă la sancţiuni precum o suspendare a drepturilor de vot ale Poloniei în cadrul UE.

Varşovia pune sub semnul întrebării legitimitatea Comisiei Europene în acest dosar, exprimându-şi dubiile că Bruxellesul "respectă principiile cooperării loiale cu guvernele ţărilor membre".

Promulgând noua lege, Duda a ignorat diferitele apeluri de a o respinge, în special din partea mai multor organizaţii naţionale de judecători sau a Comitetului Helsinki pentru drepturile omului, care a calificat reforma drept "un atentat la democraţia constituţională".

Comisia Europeană a transmis oficial miercuri Poloniei "recomandările sale privind statul de drept", făcând o listă cu problemele specifice la care autorităţile de la Varşovia trebuie să răspundă.

Bruxellesul cere Varşoviei să publice şi să pună în aplicare deciziile date de Tribunalul Constituţional, în special cea care consideră ca fiind contrare Constituţiei schimbările legate de numirea unor judecători pe care guvernul încearcă să îi impună Curţii.

Însă legea promulgată de preşedintele polonez nu ţine cont de aceste recomandări.

UE vrea de asemenea ca toate deciziile viitoare ale celei mai înalte instanţe judiciare din Polonia să fie făcute publice 'automat'.

Bruxellesul a cerut totodată autorităţilor poloneze să se asigure că orice reformă a legii respectă decizia Tribunalului Constituţional şi ţine cont de opinia Comisiei de la Veneţia, organism al Consiliului Europei care se ocupă de respectarea statului de drept.

Majoritatea guvernamentală a modificat în noiembrie 2015 regulile privind numirea membrilor Tribunalului Constituţional şi, în decembrie 2015, cele privind funcţionarea sa, stârnind temeri în legătură cu independenţa acestei instanţe. Bruxellesul se teme astfel de eficienţa controlului de constituţionalitate în legătură cu o serie de legi sensibile, printre care şi cea privind media.

Conform guvernului condus de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), noua lege introduce soluţii "în perfect acord cu normele internaţionale"

 

 

Victor Ponta

July 31

Nu cred că Polonia sfidează deloc UE (cu atât mai puțin SUA)! Sfidează cercurile de interese străine țării lor, ONG-urile finanțate și politizate pe ascuns și "macoviștii" lor care vor ca țara să fie condusă de cei care nu candidează, nu au legitimitatea votului și nu răspund în fața poporului!

Poate că liderii politici aleși ai Poloniei au învățat din greșeala României din 2012 și încearcă să își conducă țara pentru interesul și binele lor național! Sau poate o să cedeze ca și noi și până în 2019 o să pățească și ei ce au pățit Antonescu, Tăriceanu, Dragnea, Ponta, PSD și PNL!? O să vedem!

Oricum aștept cu amuzament ca "Propaganda" Sistemului din România să îi ceară lui Cioloș, la întâlnirea din August cu Doamna Prim Ministru al Poloniei Beata Szydlo, să îi atragă foarte clar și ferm atenția asupra "respectării statului de drept"! 😂😂😂 Tapalaga, Ene Dogioiu, Guran - șo pe ea!

Update - Polonia în 2016 a semnat deja contracte pentru fonduri europene din exercițiul financiar 2014-2020 de aproape 1 miliard de euro (fără să dea vina pe Guvernul anterior care era la putere în 2015). Poate și din acest motiv ei sunt criticați, în timp ce GUVERNUL ZERO de la București este ținut în brațe și chiar pregătiți să continue din Decembrie "opera"!

http://www.stiripesurse.ro/polonia-sfideaza-uniunea-europea…

 

 

Polonia sfidează Uniunea Europeană și SUA

Preşedintele conservator al Poloniei, Andrzej Duda, a promulgat sâmbătă o nouă lege...

WWW.STIRIPESURSE.RO

 

Smaranda Dobrescu "Într-un comentariu la ştirea că Polonia sfidează din nou UE şi SUA prin promulgarea unei legi privind tribunalul constituţional, fostul premier Ponta sugerează aceeaşi ipoteză ca Ioan Mircea Paşcu., adica Guvernul Ponta a fost schimbat pentru ca incepuse sa traga prea multi bani europeni din cota tarii. Nemaipomenitul guvern tehnocrat, de o obedienta laudabila, a reusit sa atraga ZERO euro in acest an."
http://www.miscareaderezistenta.ro/.../32815-ipotez%C4%83...

 

 

Ipoteză INCENDIARĂ privind înlăturarea guvernului Ponta. Ce spune fostul premier

MISCAREADEREZISTENTA.RO

 

Prospectiv A-z .
Ponta incepe sa nimereasca din ce in ce mai bine. Ce mi-as fi dorit sa joace totul pe cartea Referendumului din 2012! Faptul ca n-a facut-o arata ca e un om ca multi altii..

.

Preda Mihailescu Nici o grija, presa germana sugereaza elegant ca noi am trai din banii lor. Minciuna nu are limite.

 

Prospectiv A-z .
Pentru ca ofensiva se mentine avand grija de frontul de acasa. Premiantii romani din toate timpurile au lipsit la lectia asta. Nemtii, de exemplu, si-au invatat lectia asta dupa Primul Razboi Mondial.

 

Alexandru Botu Domnule Preda Mihailescu, Pai daca toti banii adunati, facuti, inmultiti se aduna la ei si de acolo sunt cu taraita si cu zgarcenie redistribuiti, atunci au dreptate!


Smaranda Dobrescu Ma bucur ca Ponta a inteles unele lucruri si cel putin in privinta Poloniei ii recunoaste posibilul rol comun cu al nostru. Va avea insa o viata complicata Ponta daca a luat aceasta cale. Dragnea iarasi in seara asta a declarat ca nu-i plac ironiile lui Ponta si a dat sa se inteleaga ca partidul se poate descurca fara el .

 

Prospectiv A-z .
Nu, Smaranda, Ponta & Antonescu au fost figuri prea mici pentru o sansa asa de mare. Oricum, nici inainte, nici dupa el, nu-s multi care sa fi facut mai bine!

 

Gavrila Ch Unul ca Ponta macar a vrut/si chiar a incercat. Altfel, ograda e mica si saraca.

 

Smaranda Dobrescu Exista un bilant incepand cu 2007-poate il voi gasi- in care reiese rolul nostru de contributor, in sensul ca am platit cotizatii mai mari decat sumele ce ne-au revenit pentru dezvoltare sub forma fondurilor europene.

 

Prospectiv A-z .
Romanii trebuie sa aprofundeze exercitiul de/cuplarii!

 

Alexandru Botu Alinierea! Pai se poate!...

Niciun comentariu: