marți, 17 mai 2016

Reactii in Parlamentul turc fata de retragerea imunitatii

Reactie in Parlamentul turc fata de retragerea imunitatii – 3 mai 2016

 

Smaranda Dobrescu shared NBC News World's video.
 

Reactie in Parlamentul turc la discutarea propunerii de renuntare la imunitate (Posibil sa-si fi deschis o mica filiala DNA-ul si acolo 

 

 

Mihai Ion Turcu Turcia e plina de baieti. Parlamentarii trebuie sa aiba imunitate, are rostul ei bine definit. Prefacatoria "egalitarista' nu are ceva a face cu imunitatea care este o institutie cu rost.

 

Smaranda Dobrescu Nu va contrazic deloc. Incercam o gluma la adresa celor care vor sa-i scuteasca pe parlamentari de imunitate...

 

Alexandru Botu Daca parlamentarii ar renunta la imunitatea "neclara" de acum, ar putea sa fie considerati "de ai nostri", asumati si sustinuti. Cred ca isi dau seama de asta, dar trebuind sa recupereze costurile cu care si-au procurat locul nu le este usor ce sa aleaga!

 

Draghi Puterity Cu alte cuvinte sistemul care permite sa fie ales doar cel care are suficienti bani ca sa devina vizibil alegatorilor e problema. Sau ma rog, privind din perspectiva stapanilor, aceasta e solutia - ajung doar cei pe care ii sponzorizeaza ei, si daca nu executa ce li se cere, sunt dati pe mana DNA-ului.

 

Smaranda Dobrescu Problema imunitatii am privit-o mereu in acelasi fel, adica exact asa cum e ea considerata si pusa in aplicare in tarile democrate: Imunitate pentru declaratii politice. Celalat aspect considerat de romani cu ajutorul DNA si al unor ambasade si chiar de catre presedinte a fi un favor este de fapt legata de incuviintarea parlamentului pentru arestare preventiva, nu pentru cercetare penala , nu pentru pedeapsa conform legilor. Prevedere preluata din alte Constitutii. Evident ca nu am niciun interes personal sa sustin acest lucru, mai ales in conditiile actuale in care este suficienta orice delatiune facuta de orice penal pentru ca unui parlamentar, de obicei tinta nemultumirilor in general sa i se termine cariera si sa i se aplice etichete. Ce om cinstit ar mai fi de acord sa candideze?
Sistemul incurajeaza candidaturile cu bani. Este o practica de care media nu este straina. Orice aparitie in campanie a candidatilor este decavanta. De aici, cum de n ori am mai spus, porneste coruptia viitoare, aici se hotarasc contractele cu statul, etc..

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - a fi contra TTIP e o declaratie politica? 


Smaranda Dobrescu NU, dupa parerea mea

 

Draghi Puterity Deci DNA-ul poate sa ii elimine pe cei care sunt contra TTIP-ului? 

 

Alexandru Botu Draghi Puterity, DNA are putere doar in Romania. Asta daca face ce face de capul lui. Dar contra TTIP-ului sunt multi parlamentari din tarile europene, chiar si europarlamentari (dar pe acestia nu trebuie sa-i bagam in ciorba, caci numai parlamentarism nu fac!).

 

Smaranda Dobrescu Stiam ca vrei sa ma aduci in acest punct. Intrebarea este daca DNA-ul are atributii intr-o speta non-coruptie.A fi impotriva TTIP, motivat si in cunostiinta de cauza inseamna ca legislatia tarii tale este incalcata prin Tratat iar tu aperi statul de drept. Dar,... Daca macar Germania s-ar fi opus pe ici pe colo...

 

Alexandru Botu Indraznesc sa formulez eu un raspuns. Marea majoritate a parlamentarilor sunt santajabili, despre multe motive o stiu si ei prea bine, dar mai sunt si altele despre care nu stiu. Asa ca pot fi atacati pe motive de coruptie oricand, si in situatia in care public sustin cauze neconvenabile Triajului.

 

Smaranda Dobrescu Aici, in acest punct devine importanta atitudinea sindicatelor. (evit sa spun a societatii civile). Daca acestea fac manifestatii importante, parlamentul in caz ca i se va cere ratificarea TTIP va fi pus sa aleaga intre parerea strazii de dinaintea alegerilor si santajul eventual individual. Oricum, sindicatele s-ar putea constitui intr-o contrapondere daca isi mai respecta vocatia..

 

Draghi Puterity Apropo, cum justifica Obama TPP-ul, echivalentul pacific al TTIP-ului:

"The TPP would let America, not China, lead the way on global trade". 

Cred ca e evident cine e echivalentul Chinei in TTIP. Si de asta si-au dat seama pana si germanii de rand, care au facut cele mai mari demonstratii din 1973 incoace. Dar cu assetul "mamica" la conducere...

Asa ca sa ne pregatim pentru dictatura corporatiilor, un stat politienesc subordonat lor (pt. ca poate fi trimis in judecata de acestea, la "tribunale particulare"), mancare modificata genetic, mana libera camatarilor de la Wall Street, un internet pe care vor circula doar informatiile care aduc profit corporatiilor, s.a.m.d.

 

Smaranda Dobrescu Tocmai ce discutam azi despre democratia "prea democrata" care poate aluneca in dictatura. (o spunea Platon in a sa "Republica"

 

Platon Florin reactia imunitara a "organismului" smile emoticon

Niciun comentariu: