vineri, 20 mai 2016

Discutii despre lucratorii europeni

Discutii despre lucratorii europeni – 5 mai 2016


Smaranda Dobrescu
 

Ideile se imprastie repede, ideile rele se raspandesc si mai repede. Se generalizeaza in Europa ideile lui Cameron conform carora lucratorii mobili din Europa vor fi considerati "straini" si vor fi exceptati de la drepturile sociale de pana acum.

 

 

Germany Follows Cameron's Lead On The EU Workforce

Cameron has unwittingly legitimatised the idea that EU workers are foreign to one and other. This risks the concept of freedom of movement.

SOCIALEUROPE.EU|BY DAVID RINALDI

 

Draghi Puterity Ar trebui ca proletarii straini din toate tarile sa se uneasca, si sa faca asa o mica greva generala. Ca prim punct: daca nu primim drepturi sociale, nici nu cotizam. Infrastructura pentru a organiza asa ceva, ar exista...

 

Smaranda Dobrescu Draghi, dar tu crezi ca se poate face asa ceva in cadrul actualului Tratat? Dispare notiunea de cetatean european cu tot ce urmeaza. Trebuie intocmite tratate bilaterale in termeni specifici, pe sanatate, somaj, asistenta sociala, prestatii pentru copii. Dispare Rucsacul (portabilitatea drepturilor sociale), se rastoarna intreaga armonizare a sistemului social european.

 

Smaranda Dobrescu Cum se vor mai negocia capitolele TTIP in mod unitar daca prestatiile sociale si conditiile de munca vor diferi de la o tara la alta?

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - buna intrebare!



Niciun comentariu: