marți, 17 mai 2016

Cand totul se masoara in PIB..

Cand totul se masoara in PIB.. – 3 mai 2016

Dinica Roman
 

Cand totul se masoara, in gedepeuri mai ales...

 

 

Large Swaths Of Pacific Ocean May Actually Suffocate In Just 15 Years

Take a wild guess what the culprit is.

HUFFINGTONPOST.COM

 

Alexandru Botu Dramatic spre apocaliptic!

 

Smaranda Dobrescu Si cand te gandesti ca facem parte din generatia care in ultimii 50 ani a adus Pamantului mai multe stricaciuni ireversibile decat toate perioadele anterioare de existenta a planetei! Concluzia este ca progresul tehnic a fost incorect directionat si folosit nu in interesul vietii ci al profiturilor materiale efemere.

 

Prospectiv A-z .
...sa aiba atunci Calin Georgescu dreptate?

 

Smaranda Dobrescu Principial Calin Georgescu spune lucruri corecte in majoritate. Daca incearca insa programe de guvernare,cadem in utopie definitiva..

 

Alexandru Botu Da, capitalul nu are decat un Dumnezeu: PROFITUL. Cine l-a crezut uman a fost un brucanian, adica un prost sau un fraier. Si astazi, asazisele reglementari pentru protectia mediului sunt praguri de eliminare a concurentei care nu a ajuns la un singur obiectiv: profitul.

 

Smaranda Dobrescu Zilele acestea vor aparea reactii la capitolele discutate in cadrul TTIP. Protectia mediului se va vedea cat este de valorizata de unii, de ceilalti, de cei cu profitul, de ecologisti, de nemti.. Si ar mai fi niste categorii..

 

Alexandru Botu Are dreptate Doamna Smaranda Dobrescu. Nu exista decat o solutie, sintetizata corect de marele vizionar mondial: Mihai Eminescu. Si anume: "Zdrobiti oranduiala cea cruda si nedreapta!" 
Eminescu nu ne-a spus, din pacate, pentru mintile noastre imbacsite, ce sa facem si dupa, pentru a nu cadea iarasi si iarasi prizonieri.

Smaranda Dobrescu Fara legatura aparenta cu subiectul amintesc de un text pe care l-am citit azi in care este evocat Platon si tipul de politici studiate si discutate de el. Ce urmeaza cand democratia intr-o societate merge spre manifestari plenare impletite cu decaderea moravurilor? Face loc dictaturii. Daca oranduiala "cea cruda si nedreapta" insotita de multi culturalism, schimbarea rolurilor in familie, incurajarea la maxim a drepturilor omului, etc, ar fi zdrobita, dupa cum spui tu, Sandu, ce crezi ca i-ar urma??
"Democracies end when they are too democratic."

http://nymag.com/.../04/america-tyranny-donald-trump.html

 

Alexandru Botu Sunt doua chestiuni. Una, de ce ar trebui sa raspund eu la intrebare si nu cei care au determinat ca intrebarea sa se puna? A doua, si mai incomoda pentru mine, de ce as considera ca "multuculturalism, schimbarea rolurilor in familie, incurajarea la maxim a drepturilor omului, etc" numai in "oriaduiala cea cruda si nedreapta" s-ar putea manifesta si dezvolta?
Este sigur ca nu mie trebuie sa mi se ceara raspunsuri, ci doar puncte de vedere. Ceea ce si fac, referindu-ma la cei care au inteles esentele, doar dupa "izuri".

 

Smaranda Dobrescu Sandule, nu te simti atacat te rog in niciun fel. Aici nu ne aducem acuze sau nu ne cream responsabilitati fara motiv. Ti-am cerut opinia, evident intr-un dialog extins. Daca as sti eu raspunsul crezi ca as arunca intrebari retorice pe FB.?

 

Smaranda Dobrescu Oranduiala aceasta nedreapta intamplator este caracterizata si de cele ce le numesc eu, poate nemeritat decaderea moravurilor..

 

Prospectiv A-z .
Cred ca s-a mai discutat aici, problema apare cand moralitatea fundamentata religios este inlocuita. Restul (moravuri, democratie, dictatura etc.) sunt detalii de parcurs.

 

Alexandru Botu Doamna Smaranda Dobrescu] nu ma simt atacat, mai ales de Dumneavoastra. Daca as simti acest lucru as gasi calea sa ma retrag cu demnitate, asa cum cred ca ati dori si Dumneavoastra. Si nu din lasitate, cat mai ales din neimpiedecarea celor mai avizati.

 

Smaranda Dobrescu Sandule, ma bucur sincer de prezenta si colaborarea ta. Nu eu am initiat-o? 

Niciun comentariu: