marți, 23 februarie 2016

China si poluarea planetei

cHINA SI POLUAREA PLANETEI – 8 fbruarie 2016

 

Smaranda Dobrescu
 

Recunosc dezvoltarea economica a Chinei, recunosc o mare putere cu potential economic inca in crestere. Fara nicio intentie propagandistica tin insa sa va arat si niste aspecte mai ascunse ale vietii cotidiene din China (material care circula pe net). Ultima imagine reprezinta o portiune din Marele Zid chinezesc.

 

Prospectiv A-z .
Asa au aratat toate in drumul lor spre 'emanciparea', citeste distrugerea, habitatului cu eficienta maxima.

Noile venite doar comprima si mai tare ceea ce altora le-au luat decenii/secole sa faca. Adica in China vom gasi o densitate de sublim si destitutie mai mare decat in modelele ce au precedat-o.

Cei care se uita spe China ca la un model scapa din vedere limitele ecologice, deja prea mult incercate de Vest. China, India si restul Asiei nu vor aduce iluminarea caci tot materialismul le anima si pe acestea.

 

Prospectiv A-z .
https://en.wikipedia.org/wiki/Gaia_hypothesis

 

 

Gaia hypothesis - Wikipedia, the free encyclopedia

EN.WIKIPEDIA.ORG

 

Smaranda Dobrescu Lovelock, autorul filosofiei Gaia retine din neodarwinism ideea ca genetica are ca rol adaptarea cat mai buna a speciilor la mediul in care traiesc. El a dezvoltat astfel un concept mixt, cel al ecoevolutiei care defineste materia vie ca pe o proprietate emergenta a ecosistemului; Astfel, fiecare specie isi urmeaza propriul interes iar combinatia actiunilor lor contrabalanseaza efectele schimbarilor de mediu.Ori Darwin stipuleaza ca mediul modifica speciile si nu invers, si acesta este unul din motivele pentru care ne apropiem cu rezerva de Gaia. Daca s-ar adapta toate la mediu, abia atunci am gandi ca Dumnezen a facut lumea perfecta, in continua perfectionare fara sa ia in seama toate greselile majore ale oamenilor. Din pacate, gresim, trebuie sa si platim...

 

Preda Mihailescu "the Gaia hypothesis continues to attract criticism, and today some scientists consider it to be only weakly supported by, or at odds with, the available evidence" - doamne, doamne, nu exista superstitie mai veninoasa decat superstitia oamenilor de stiinta. Weekly supported - de parca darwinismul ar fi strongly supported, sau ar fi putut cineva macar cu aproximatie desena procesul de trecere de la peste la gaina! Cat despre spaima de teleologie, ea este foarte stiintifica! Eu credeam ca stiinta se desvolta din ipoteze si verificari - dar se pare ca exista ipoteze placute si ipoteze neplacute.

 

Prospectiv A-z .
Ipotezele neplacute sunt cele holistice, contrare reductionismului, care ar putea expune falimentul sistemului desi componente ale sale par a merge perfect.

 

Prospectiv A-z .
Sa ne linistim, pare a ne persifla Boiá, ca grijile noastre nu-s decat scenarii si psihoze!

http://www.observatorcultural.ro/.../schimbarea.../

 

 

Schimbarea climatică, o „religie"? - Observator Cultural

OBSERVATORCULTURAL.RO

 

Dinica Roman http://www.theatlantic.com/.../and-then-there-was.../390501/

 

 

And Then There Was One

Across China, where new developments are keeping pace with the rapidly growing economy, reports…

THEATLANTIC.COM|DE ALAN TAYLOR

 

Smaranda Dobrescu Aceste nail-houses pot fi un semn ca in China s-a schimbat ceva si poate se va mai schimba..

Niciun comentariu: