sâmbătă, 22 august 2015

Declaratie de intentie

Declaratie de intentie – 21 august 2015

Adrian Severin

In cursul ultimelor zile am avut dificultati cu intrarea sau plasarea unor texte pe pagina mea de FB. Din aceasta cauza am participat cu greu la dezbaterile care au avut loc aici, in unele cazuri neputand participa deloc sau nefiind in masura sa citesc interventiile altora. Sper ca am reusit sa rezolv aceasta problema si am revenit in dialog.

Ma folosesc de acest prilej pentru a face sau repeta cateva precizari.

1. Doresc ca pe pagina mea dezbaterile sa fie substantiale, argumentate, civilizate si cu referire la tema pusa in discutie. Initiind sau gazduind aceste dezbateri, eu unul urmaresc sa definim corect problemele si sa gasim solutii iar nu sa cautam vinovati. Urmaresc ca prin schimb de argumente sa participam cu totii la proiectarea si construirea unui viitor mai bun iar nu ca eu sa obtin confirmari neargumentate care sa imi ofere satisfactia unor emotii pozitive de moment. De asemenea urmaresc ca intr-un moment dificil pentru tara noastra, pentru pacea lumii si pentru idealurile dreptatii si libertatii, sa ne unim pe deasupra granitelor ideologice, politice, sociale si temperamentale spre a cladi un viitor comun mai bun, dincolo de trecutul care poate ne desparte si de prezentul care cu certitudine ne apasa. De aceea nu voi tolera pe aceasta pagina grosolaniile si impolitetea, mai ales atunci cand sunt adresate nu mie ci altor persoane care cu buna credinta intra in dialog. De asemenea voi limita divagatiile si devierea de la subiectul discutiei, cu precadere atunci cand se muta accentul de la dezbaterea ideilor catre desfiintarea persoanei care le-a formulat. Chiar si gura pacatosului poate rosti adevarul. Dupa cum orice pacatos se poate indrepta, indreptarea iar nu pedepsirea lui trebuind sa fie dezideratul principal.

2. Constat ca unii dintre cei care mi se adreseaza o fac pornind de la presupunerea ca eu as dori sa obtin adeziuni si aderenti care apoi sa se transforme in voturi. De aceea unii cred ca aflandu-ma pe pozitia solicitantului (de voturi) ar trebui sa le accept insultele, aroganta si acuzele nefondate. Vreau sa o spun raspicat ca si de as astepta voturile interlocutorilor mei nu as accepta sa ma raportez la acestia intr-o pozitie nedemna. In realitate insa nu intentionez sa mai cer votul nimanui. Nu fac parte din nici un partid si nu am in vedere sa ma prezint la nici un fel de alegeri. Daca cineva va dori sa faca apel la mine, este cu totul altceva. Eu nu voi mai cere nimanui sa ma aleaga. Tot ceea ce mai sper sa realizez este sa ofer experienta mea pentru a permite repararea sau evitarea greselilor care s-au facut si de care intr-un fel sau altul ma simt responsabil. In acest sens ma simt dator sa spun lumii adevarul (atata cat il pot percepe eu) in legatura cu timpurile pe care le-am trait sau le traim. Iata de ce nimeni nu trebuie sa se astepte la replici ipocrite sau menajante din partea mea.

 Mugur Gheorghiu , Ionut Milcov, Cristi Cristi apreciaza postarea

 

 Mihail Tudorache Cine si de ce cauzeaza tuturor astfel de dificultati ?!!Mie mi se blocheaza calculatorul automat cand incep sa scriu ceva legat de justitie.Atentie,azi se rejudeca,in mod fraudulos,cazul Rarinca.El are deja o hotarare definitiva,care a fost abuziv anulata!??

  George Halarescu Și care este problema dacă prin aceste poziții publice solicitați sprijin popular pentru unele proiecte? Eu văd legitimă solicitarea de sprijin pentru implementarea unor politici care să corecteze greșeli care aduc prejudicii poporului român. Și până la urmă ce poate fi mai util și mai democratic dacă nu acest demers de semnalare a derapajelor din societate? A solicita voturi și încrede într-un exercițiu democratic legitim este un model de urmat și nu de blamat.

  Dan Pachiţu Excelență, se pare că trăim vremurile în care știința a ajuns atât de sofisticată, încât are dreptul să judece singură dacă o entitate umană poate să publice un articol emoticon smile

  Dumitru Romeo Poate reusim mai mult ! sa ne pune mai multi la dispozitia cetateanului Roman cu experienta si ezpertiza pe care am dobindit-o! Pina acum se pare ca tot ce s-a facut in tara asta nu a servit acestui popor ! Pote nu e prea tirziu ! emoticon angel Sa incercam !

Nacu Laurentiu Mihael Va apreciez pozitia exprimata la punctul 2! In ceea ce priveste punctul 1, va rog sa nu uitati ca solutiile sunt menite sa corecteze deficientele aparute, de cele mai multe ori, in urma unor greseli. Iar acestea au niste autori, nu apar spontan! Noi, "geanta latina", temperamentali si ironici, ne mai suparam si pe autori. Si ne exprimam dupa cum ne duce capul, cand subtil, cand mai din topor. Speram sa nu producem domniei voastre, neplaceri. Am onoarea sa va salut!

Niciun comentariu: