sâmbătă, 22 august 2015

"Cautati alt soldat mort ...."

„Cautati alt soldat mort..." – 15 august 2015
Smaranda Dobrescu

"Căutaţi alt soldat mort acolo şi daţi podului numele acestuia! "
Cat ne-am fi dorit ca aceasta lege care suscita deja destul interes si naste controverse puternice, sa nu se aplice intr-un mod lipsit de intelepciune! Iata ca nu va fi asa si au inceput deja sa aibe loc acte lipsite de sens sau logica

Ambasada României refuză ca podul unde a murit să poarte numele Ion Şiugariu

Ambasada României refuză ca podul unde a murit să poarte numele „Ion Şiugariu"

cotidianul.ro

 Octavian Lupu Această temă am mai abordat-o pe wall-ul d-nei Nedeea Burca. Cred că a venit timpul pentru acțiune civică care să genereze acțiune politică. Altfel cădem în ridicol.

 

  Smaranda Dobrescu Exista o comunitate evreiasca in Romania in mare parte reprezentata de Institutul Elie Wisel. Poate ca acel Consiliu al Institutului care s-a strans in jurul conducatorului Florian nu ar fi fost rau sa se consulte si cu alti evrei din tara, care traiesc in normalitate de ganduri si sentimnte cu poporul roman, care se considera parte din acesta. Daca ar fi facut-o poate ca resentimentele romanilor care nu existau nu ar fi fost provocate. Iata ce spune Liviu Ornea cu aleasa intelepciune:
"Mi-e teamă să nu se ajungă la exagerări scandaloase (exemplele de aplicabilitate a legii pe care le-a dat Alexandru Florian: placa lui Nichifor Crainic pusă de Academie şi bustul lui Mircea Vulcănescu – are şi stradă – sînt cel puţin neinspirate şi dau apă la moara celor care văd condamnarea legionarismului drept o acţiune antiromânească, eventual impusă din afară, expresie a intereselor evreieşti). "
http://www.observatorcultural.ro/.../2015-o-lege-inutila...

217/2015 – o lege inutilă - Opinii - Observatorcultural.ro

observatorcultural.ro

  S.D  Ca să aplici această lege, trebuie, printre altele, să rezolvi complicata problemă a separării biografiei de operă – artistică, ştiinţifică. Cine se va încumeta s-o facă?

Vasile Mândroviceanu Dar de cand isi permite Ambasada Romana sa se amestece in treburile interne ale Slovaciei ? Si dece slovacii isi pierd timpul cerand aprobarea unor ageamii ?

Niciun comentariu: