sâmbătă, 15 august 2015

Care sunt primele 10 joburi care vor disparea urmare inteligentei articifiale si robotizarii?

Care sunt primele 10 joburi care vor disparea urmare inteligentei articifiale si robotizarii? – 14 august 2015
Draghi Puterity via ZDNet

Smaranda, uite ca si pe altii ii preocupa problema...

The first 10 jobs that will be automated by AI and robots | ZDNet

Advances in automation and robotics are putting a lot of jobs at risk. Here are ten jobs first in line for the robot takeover.

zdnet.com

  S.D  Multumesc pentru material, Draghi! Ma tot gandesc ca cel putin la noi functia tax preparer va fi mult mai tarziu automatizata, caci furnizorul de programe nu poate tine pasul cu modificarile Codului Fiscal .. Imi inchipui ca orice utilizator se va uita non-stop la smart phonul sau sau la ceasul echivalent sa afle performantele sale la condus, etc. Vom deveni in paralel cu robotizarea intensiva niste sclavi ai informatizarii. Actiuni umane acum placute, cum ar fi o petrecere, mersul la un concert, o intalnire romantica vor fi perturbate non stop. Vom deveni si noi ceva artificial care nu poate fi denumit inteligenta..

 

  D.P  La noi cred ca si functia de parlamentar ar intra la categoria de mai sus. Oricum, par a fi doar niste drone care fac tot ce le spun "licuricii".

 

  S.D  Nu stiu, Draghi! Imagineaza-ti ca se defecteaza un robot si cade Guvernul, sau Doamne fereste, se suspenda Presedintele!. Robotul se strica si atat, fara sa ia in seama dosarul lui multiplicat in doua-trei locuri emoticon smile

  D.P  Daca se strica intra in functie automat setul alternativ de legi Asimov (e ca la Z80 si setul de instructiuni "secrete", il mai tii minte?):

1b. A robot may not injure a fire fly or, through inaction, allow a fire fly being to come to harm.
2b. A robot must obey the orders given it by fire flies, except where such orders would conflict with the First Law.
3b. A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws, for as long as it can fulfill its duties in serving the fire flies.

emoticon tongue

  S.D  Hai sa nu le dam idei! (Asimov de altfel este pentru spirite alese). Daca pentru dotarea cu calculatoare a scolilor sau administratiei publice au topit in diverse genti atatea miliade, pentru o astfel de dotare cu roboti programabili, vor seca si fantanile, nu doar bugetul!

D.P   Miliarde? Mai bine le dadeau baietilor astora un procent din banii aia si ii rezolvau emoticon wink

http://nextthing.co/

Next Thing Co.

C.H.I.P. does computer things. Work in LibreOffice and save your documents to C.H.I.P.'s onboard...

nextthing.co

D.P  Apropo, ce noroc a avut EBA ca si-a facut banii intr-o perioada in care "data entry-ul" nu era facut de roboti si era atat de bine platit in Romania (la Luxten, daca nu ma insel) incat si-a putut permite sa cumpere o masina de 100K$ cu bani cash. emoticon tongue

Niciun comentariu: