miercuri, 11 martie 2015

Noul Director SRI



Noul Director SRI – 19 februarie 2015
Smaranda Dobrescu
Daca a fost numai bun de ministru al Dezvoltarii si Turismului este o garantie ca este la fel de pregatit pentru postul de Director SRI? Tot politic,tot politic?
  Niculae Malanca " Alte masti , aceeasi piesa ..."

  Alexandru Botu http://www.hellvig.ro/pagina/despre-mine

Curriculum Vitae
NUMEEduard Hellvig DATA NAȘTERII27.10.1974STARE CIVILĂcăsătorit și are o fiicăMOTTOUn zâmbet și o vorbă bună nu costă nimic, dar pot schimba o țară.EXPERIENȚĂ
PROFESIONALĂ

1 iul 2014 - prezent
4 sept 2013 - 30 mai 2014
Membru al Parlamentului European
Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor,
Membru supleant in Comisia pentru industrie, cercetare şi energie,
Membru supleant in Subcomisia pentru securitate şi apărare
Membru al Parlamentului European -
Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor,
Delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova,
Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest;
Membru supleant în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și în Comisia pentru afaceri juridice
20 dec 2012 –
3 sept 2013Vicepreședinte Camera Deputaţilor,
Parlamentul Românei;
membru in Comisia pentru Afaceri Europene și in Delegația României la Adunarea Parlamentară a NATO
7 mai 2012 –
decembrie 2012Ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului 2011 - martie 2014
Secretar General al Partidului Național Liberal
2004 - 2008Deputat în Parlamentul României, secretar al Comisiei pt Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, membru al Adunării Parlamentare NATO 2006 - 2007Europarlamentar / Membru al Parlamentului European Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (Comisia pentru Comerț Internațional - INTA și Subcomisia pentru Securitate și Apărare - SEDE)

EDUCAȚIE ȘI
FORMARE2003 - 2009Doctor în Știinte Politice al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București 2006Absolvent al SES Centrul European de Studii de Securitate “George Marshall” 1993 - 1997Universitatea "Babeş Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administraţie Publică.
Despre mine
hellvig.ro|De Eduard Hellvig
  Viorel Straoanu Imi aminteste de o scena din seria filmelor BD ,cind la intrebarea :ce va recomanda? candidata raspunde : vocea si talentul meu
  V.S  Tot politic,bineinteles.In toata lumea se practica.
  V.S  Poate ca-l recomda etnia ,na, mai vorbesc si ei de-un salam sasesc,saseste ,sa le fie greu alora de la DNA sa transcrie conversatiile.
  Octavian Lupu M-am uitat in CV-ul dumnealui (multumesc d-le Alexandru Botu) si tot nelamurit am ramas. Ma gandesc ca poate o fi fost ofiter acoperit (legenda spune ca dintre absolventii de SNSPA se recruteaza acoperitii). Deci Coldea i-l cunoaste si probabil de aceea l-a acceptat. Zic si eu.
  V.S  Coldea e pe faras.Nu-l tine teutonul.
  O.L  Nici eu si nici dvs nu stim cat de pe faras este Coldea, mai ales daca l-a ales pe Iohannis cum spune Lenutza. Si inca ceva: credeti ca SRI-ul nu l-a verificat pe Helvig inainte ca Iohannis sa iasa la rampa?
  V.S  Mda.E parerea mea.S-ar putea ca Iohannis sa fi invatat de la predecesor sa nu aiba mama si tata si sa uite cine si cum l-a sustinut.Vom vedea.
  Nedeea Burca Impresia mea e ca Helvig e in carti mai demult, nu doar de azi de ieri....
  Smaranda Dobrescu Sigur. Presa imediat dupa demisia lui Maior l-a numit printre cele doua-trei posibilitati de numire.A apucat sa citeasca el cateva file pana acum
  N.B  Poate chiar mai devreme. Inca din vremurile de inceput ale useleului.
  Fogarassy Paul Eu nu pricep de ce nu ne trimit nemtii un director numai bun de SRI ?!
  Prospectiv A-z .
Odata dl. Turcu punea problema ipotetica la blogul pefacebook al Grupului Prospectiv: Ce am face daca presidentia ne-ar chema sa determinam urmatorul sef al SRI. Raspunsul meu a fost:

______________________
Domnule Turcu, din perspectiva profesiei mele am sa incep cu intrebarea: Cine e clientul?

1) Daca acesta este KWJ, o sa incerc sa determin acest candidat din cadrul listei sale de prieteni/cunoscuti/amici. Asta pentru ca intre cei doi va trebui sa fie in primul rand o relatie de incredere preexistenta relatiei profesionale.

2) Daca acesta este CSAT-ul, mergem prin cele 6 puncte sugerate de dvs., la care as adauga dosarul de cadre.

3) Daca prieteni din alianta sunt clientul, sa ne spuna pe cine ca sa stim sa izolam.

Dumneavoastra pareti a ajunge la concluzia ca o femeie ar pica pe solutie, eu zic ca aveti dreptate pe jumate, ceea ce nu-i chiar rau--nu stiu care jumate insa.

_____________________
Puteti gasi discutia la comentarii aici:
http://pefacebook.blogspot.com/.../vanity-is-my-favored...
  O.L  Viziunea d-lui Helvig privind problemele globale ale omenirii. http://www.dcnews.ro/eduard-hellvig-viziune-pentru...
dcnews.ro|De dcnews
  P.A-z .
"România şi UE se confruntă cu un caz fără precedent, al renegării ostentative a valorilor liberal-democratice de către regimul Orban. Ungaria tinde să devină un pericol pentru arhitectura europeană, un cal troian aflat tot mai mult sub influenţa Moscovei. Parteneriatul ruso-maghiar pune în pericol nu doar parteneriatul strategic româno-maghiar, tot mai gol de conţinut din cauza ostilităţii naţionaliste a Budapestei, ci şi interesele NATO şi UE în zonă. De aceea, consider că României, prinsă în cleştele acestei antante otrăvite ruso-maghiare, îi revine rolul principal în apărarea valorilor democratice şi al intereselor aliate în regiune".

Si:

"
"S-ar putea ca istoria să nu mai aibă, iarăşi, răbdare cu România"
Hellvig sublinia necesitatea schimbării după 25 de ani pe care i-a caracterizat drept "Timp irosit, existenţe chinuite – pentru care, într-o democraţie funcţională, trebuie să existe răspundere, cel puţin politică şi morală". Liberalul a adăugat că "în vecinătatea noastră renasc obsesii imperialiste. Mai devreme sau mai târziu, s-ar putea ca istoria să nu mai aibă, iarăşi, răbdare cu România. Va depinde în primul rând de noi dacă vom putea sau nu să ne împotrivim tăvălugului, dacă vom fi în stare să rămânem de partea bună a lumii sau ne vom lăsa târâţi în prăpastia eurasiatică. 'Cine închide ochii spre trecut e orb în faţa prezentului.'".

Echipa KWJ e pe drumul bun. La nivel de principii cel putin. Mai trebuie sa vedem daca pot face pulberea uda sa se aprinda.
  V.S  Hitler le-a dat Ardealul hunilor ,de ce n-ar face-o si Putin ?!
  P.M    Viorel Straoanu @ Tocmai ca nu, asta am invatat dela Watts, dar ulterorior mi-a spus un prieten istoric, ca lucrurile erau documentate si de istorici romani, doar nimeni nu acorda atentie. Ordinea adevarata a lucrurilor a fost ca Horthy negocia cu Stal...Vezi mai mult
  Mihai Ion Turcu Dezmembrarea Romaniei nu poate avea loc decat in conditii de razboi in care Romania ar fi fara aliati. Apartenenta Romaniei la UE si NATO plus un tratat bilateral militar cu USA, sunt aliante mai solide dacat garantiile pentru integritatea Romaniei care n-au functionat in 1940. Situatia noastra acuma nu este asemenea celei care a permis negocierea Romaniei inainte si dupa al II RM. Federatia Rusa nu va intra in razboi cu NATO (linia rosie), Romania este NATO. 80% din forta NATO sunt SUA. Nato este o organizatie politic-militara in care hegemone sunt SUA. UE -si bazeaza securitatea pe SUA. In aceste conditii importante sunt relatiile SUA-Federatia Rusa, in acest moment Federatia Rusa fiind militar total surclasata de SUA.Afacerea Ucrainiana, stat tampon, a rezultat prin imixtiunea Federatiei Ruse si UE in chestiunile interne ale Ucrainei fiecare contrar interesului de amestec al celeilalte parti. Lipsa de fermitate a UE in UE decurge din pozitia ambigua a Germaniei, din totdeauna ibnteresata de un "imperiu continental" (Drang nach Osten), de data aceasta doar comercial.germania este nervum rerum in UE, in secret fiind plictisita de dominatia americana. In fapt Germania este inca ocupata militar de americani.Germania este interesata de piata rusa. Toata UE este interesata de banii rusilor.Rusia este interesata sa vanda gaz si petrol in UE, interese economice vitale. Interesul politic, geostrategic este americano-rus, peste interesele UE. Merkel incearca un aranjament care sa conserve bunele afaceri ruso-germane trebuind sa tinaq cont de umorile din Congresul American (republicane)privind hegemonia americana NATO si dominatia militara mondiala americana ca supraputere unica, Rusia dorind sa fie reconsiderata putere globala alaturi de SUA ( echilibrul fortelor) fara a avea suport pentru qaceasta pretentie. SUA nu doresc disparitia Federatiei Ruse ca forta in Eurasia, cu rol de contrapondere. Din pacate Ucraina plateste scump propria slabiciune politica si noi ne vom alege cu Rusia in granita. Ungaria vrea tot timpul ceva, fiind ce este , un stat europeqan mic intre vecini mult mai puternici pe care-i irita. Ca Putin face o contrademonstratie a posibilitatilor sale de a destabiliza UE , o structura neinchegata, este contrademonstratie pentru amestecul UE in Ucraina, fosta parte a impoeriului si stat URSS, UE si SUA (?) au incalcat linia rosie.Federatia Rusa arata ca are capcitate de reactie.
  P.M   Mihai Ion Turcu @ Din punct de vedere militar, eu sunt perfect de acord cu dumneavoastra. Dar de mult timp am impresia ca acesta este si puntcul nostru slab: suntem in egala masura ingrijorati de spiritul revansard care ar putea periclita integritatea teritoriala a tarii, pe cat suntem de repede usurati, cand ne reasiguram ca aceasta nu poate fi cazul. Dar a) in ultimii 25 de ani fratii nostri siamezi au reusit cu perseverenta sa foloseasca furtisagul individual din sistemul romanesc pentru furtisaguri colective de mai mare frumusetea (redobandiri de bunuri latifundiare is imobiliare care fusesera deja despagubite in 1920, furtul fundatiei Gojdu, furtul organizat de terenuri ale bisericii greco-catolice prin acte false sau dobandite prin amagire, etc, etc) b) Daca la noi un sistem de aliante nu a functionat, ei au umblat in fiecare situatie de criza pe dublu sistem - rusii si occidentul, unul va merge ... si acum aceasta lunga traditie se desfasoara in vazul tuturor, dar a fost construita in ascuns de 10 ani. d) Toate converg spre constatarea aceasta: nu va fi confruntare directa, va fi reimpartire de influente, si ei cu siguranta si-au negociat maximul de influenta posibila - dupa ce au negociat si desfasurat de 30 de ani atacul masiv al imaginii Romaniei pe plan international. Acestea toate sunt pierderi active pentru noi, si castig pentru ei in influenta si control asupra teritoriului nostru, chiar daca granitele sunt neatins. Si suntem inca departe de a dezvolta anticorpii necesari, pentru a putea cere pretul cuvenit cand cate un presedinte sau prim ministru face o incursiune privata in tara noastra, lasa morti accidentati stradal, urne cu cenusa de criminali de razboi si cuvantari focoase in urma, fara sa fi spus "pa" vreunui demnitar Roman.
  P.M  Eu am propus sa incepem prin a li-l vinde pe dl Boia si cu ucenicul sau Diaconescu, pentru numai un milion de euro fiecare (pentru daunele aduse tarii). Au o nevoie extraordinara de niste demitizatori ai istoriei,
  Gavrila Ch as opina sa-i dam degeaba, ca semn al fratiei.
  M.I.T  Rusia poate manipula, in special in conditiile unui tratat cu SUA sau UE. Poate alimenta destabilizarea interna a Romaniei. Poate bate cu pumnul in masa in situatia in care ajunge la Odesa, include Buceagul si Republica Moldova se cere inclusa in Federatia Rusa, situatie in care R.Moldova va emite pretentii asupra Moldovei si Bucovinei de nord, denuntand actul unirii cu Muntenia si apoi a Basarabiei cu regatul Romaniei. O europa flasca va sacrifica fara mari procese de constiinta integritatea teritoriala a Romaniei. Ne aflam intr-un moment de rescriere a granitelor. Daca integritatea statului a fost atinsa urmeaza imediat desprinderea Transilvaniei, cu alipire la Ungaria (caz in care se poate conta pe o rascoala) sau ca stat federal UE. In fapt UE a fost interesata de Transilvania considerata parte a Europei Centrale. Transilvania insemneaza si gaz, aur, cupru, toate putand fi facute cadou unor concerne americane pentru a fi favorabili si americanii. De partea de sunet si lumina se vor ocupa ungurii. Domnul Presedinte K.W.Johannis, sas, care se ia in serios ca "protector patriae" va incerca pe dracu-n patru sa nu permita asemenea macel, si nu va fi vreodata de acord cu anexarea Transilvaniei la Ungaria. Pacat ca nu mai avem populatie germana in Transilvania, doar ca o poate face de pe pozitia unui stat in disolutie politica interna si fara armata. Daca am avea armata, care este un esantion reprezentativ al natiunii, lucrurile s-ar prezenta altfel. Ce avem acuma in Romania, pe linga o aiureala cuprinzatoare, este un moral scazut, defetism, perdante.Politica oficioasa trebuie sa fie aliniata UE,NATO si SUA, aliatele noastre semnificative care nu ne onoreaza nici macar cu un ambasador, ca sa nu vorbim de scandalul reprezentat de precedentul, care acuma este angajat la fondul propietatea sau ceva de acest gen, unde continua sa faca afaceri pe seama Romaniei.Ieri Generalul r. Degeratu spunea ca pentru a repune in actu armata, asa la nivelul posibilitatilor Romaniei, e nevoie de 5 ani si de bani. Personal m-am ocupat experimental de formare de luptatori, 4 ani, materialul fiind elevi militari.Rezultatul a fost remarcabil, in asa masura incit in 1989 vara, securitatea (CI) a cerut intreruperea experimentului, insumi devenind suspect de intentii subversive in mandat strain ( informatiile nu certificau ceva in acest sens dar exact acest lucru devenise suspect, in timpul "evenimentlor' am facut obiectul a doua atentate la viata, din unitate)Romanii sunt soldati buni, inteligenti, adaptabili, inventivi. Stabilimentul este defeicitar. In acest moment doar seful St.M.G., tocmai numit de Iohannis, are experienta de razboi, restul sunt generali de pace, functionari). Specialitatea mea este latura irationala a omului. Sper ca Vladimir Vladimirovici nu va actiona cu partea in care sunt specialist. Un stat nu poate exista cu "Fereasca Dumnezeu".Cel mai putin stim ce planuri are Dumnezeu, care nu este sensibil la mita.
  Preda Mihailescu  Mihai Ion Turcu @ Trist, dar mai aproape de impresia pe care o am si eu! Si planul pare sa fie clar independentismul influentat. Retrocefali ca Ghermani, chiar Boc si altii care lucreaza la "brandul" made in Transilvanien by the transilvanians sunt bine alineati pe directie, si controlul legal si funciar ma tem ca este mult mai avansat decat se vede atata timp cat este (inca?) vorba de o regiune a Romaniei centralizate. Un lucru trebuie Romanii sa inteleaga bine: Ungurii sunt poate fanatici, dar nu sunt prosti de loc si sunt perseverenti cat incape. Daca s-ar trezi o conducere constienta pro-romana in acea tara, atunci nu vad alta solutie decat o aplicare a tacticii judo - avansul ed energie investita in destabilizarea noastra este coplesitor, singura sansa este redirectionarea acestei energii!
  M.I.T  Cultura noastra nationala (sec XVIII sfarsit, XIX) are un defect, induce ideea ca romanii sunt vesnici.In consecinta romanii sunt cascati.
  V.S  Haideti d-le ! Sintem in sec 21 ,Friedman a devenit deja clasic.

Niciun comentariu: