duminică, 8 martie 2015

PSD trebuie sa invete lectia greceasca



PSD trebuie sa invete lectia greceasca – 18 februarie 2015
Prospectiv A-z
.
La cate analize post-electorale s-au afisat, iata inca una, mai dela firul ierbii inalte, de Stanga. Citez:"PSD însă trebuie să învețe lecția grecească! Noi suntem într-o altă situație democratică; sau de lipsă a democrației, cum vreți să o numiți. Eșecul PSD-ului, ca reprezentant real al stângii, dacă se va petrece, nu va lăsa loc unei stângi mai ferme și mai curajoase. Din păcate. Mai curând, ne așteaptăm la populism de extremă dreaptă și regimuri autoritare; istoria noastră e plină de exemple. Tocmai pentru că le-am mai avut și nu ni le mai dorim, trebuie să ne trezim din confortul actual. Urgent!"
Interviu cu Gabriela Crețu - senator PSD. Despre problemele stângii și o campanie pierdută de PSD.
argumentesifapte.ro
  Alexandru Botu Daca i se ia interviu senatorului Gabriela Cretu si nu mi se ia mie, concluzia este clara: punctul meu de vedere este nesemnificativ. Treaba lor! Si nici nu astept sa fiu rugat sa dau vreun interviu pe aceasta tema...(ati zambit?).

  Ionel Iani Velciov "ie mai tinerica"
  P.A-z  .
Cred ca acesta este fundalul pe care Gabi Cretu face remarca pe care am citat-o mai sus:

And because this is a class war, it becomes all the more significant that leaders of major German unions have courageously come out in opposition to their own government to support Syriza’s anti-austerity platform. This is the real reason why European leaders, who represent their respective capitalist classes, refuse to budge on Greece’s debt. They are perfectly aware that in war one must not display weakness; it will only embolden and strengthen “the enemy.” But success also breeds success. Thanks to Syriza’s electoral victory in Greece, Podemos, which also rejects austerity, has surged in Spain, as was evidenced by its recent rally in Madrid of hundreds of thousands. Any small victory of Syriza in its confrontation with its troika opponents will be a victory for Podemos and all the other anti-austerity parties throughout Europe. More European governments could possibly fall. The class struggle could intensify.

http://www.counterpunch.org/.../the-not-so-erratic.../...
  Gabi Cretu Prospectiv A-z, am aderat doar pentru a spune protesta respectuos! Asta nu e o analiza; cum spusei, analiza ar cere o carte și un congres. Este un interviu scurt, după buget... Bugetul de timp și spațiu dat de redacție...
  P.A-z  .
Bugetul de atentie pe internet e si mai si--tine tot cam cat si zapada mieilor. In asemenea conditii si in contextul a ceea ce s-a mai discutat aici pe tema asta, elementele analitice ale interviului ies in evidenta.

Fie ca aderarea sa fie de durata si folos!
  P.A-z  .
"Victor Ponta a anunțat tăieri spectaculoase de taxe de anul viitor – TVA de la 24% la 20% și cota unică de la 16% la 14%..."

Dl. Ponta va reduce cota unica; A trecut deja la partidul d-lui KWJ, ca sa-i dea toata puterea in sensul lucrurlui bine facut sau cripto-pedelist fiind a fuzionat?

Daca Stanga in Romania merge pe urmele altor Stangi oficioase, ce se mai mira lumea ca votul popular se va duce la formatiuni ca Syriza sau Frontul National?
  Alexandru Botu Mascarici, asta sunt politicienii care nu pot fi seriosi. Nu le-am luat nici celor seriosi, nici celor neseriosi darul minciunii si furaciunii. Vorbesc aici de bataia de joc fata de cei pe care ii "reprezinta", bataie de joc ascunsa sub mascari. Democratie fara partide, se zice ca nu exista. Dupa cum sunt partidele asa este si democratia, aceasta este consecinta acceptarii declaratiei precedente. Deci partidele fac democratia sa actioneze ca o tiranie personala sau una de grup si niciodata ca o tiranie populara. Care tot o bataie de joc este, dar macar sa mai intrerupa cealalta bataie de joc. Sa presupunem ca propunerile din discutie sunt tentante pentru popor. De ce nu se organizeaza un referendum prin care sa fie adoptate si imposibil de modificat de guverne?
  Smaranda Dobrescu Deocamdata a anuntat pentru a-si completa un mic portofoliu populist (dar de dreapta) numai bun de prezentat la Congres, daca va fi Congres. Pana la miscarea efectiva va mai avea timp sa se confrunte el sau altul cu dura realitate. Poate vor avea in vedere ca cea mai mica cota unica din UE, imediat sub a noastra este a Bulgariei, iar economia lor este la fel de putin performanta. Cota unica mica pe profit nu-i mai intereseaza pe investitorii straini caci si asa isi repatriaza profitul iar contributiile sociale in sarcina patronilor s-au diminuat la maxim. Asadar, daca nu vor sa-si asculte bunul simt, macar pe seful Consiliului fiscal sa-l asculte din cand in cand. daca mai vor sa aibe bani de salarii, pensii, armata, etc

Niciun comentariu: