duminică, 22 martie 2015

Cersetorul si partidul nou cu nume de masina



Cersetorul si partidul nou cu nume de masina – 2 martie 2015
Smaranda Dobrescu a distribuit postarea publicată de Vasile Ernu.
Infiintarea partidului bazat pe decalog ne da ocazia odata in plus sa cuprindem ambitusul diferentelor din societatea romaneasca:
Cerşetorul şi partidul nou cu nume de maşină
Am un tip care zilnic caută în gunoiul de lîngă bloc. Discut cu el. Îi mai dau una alta. Mă întreabă:
- E adevărat că s-a deschis un partid nou care luptă împotriva privilegiilor? Ceva cu nume de maşină...
- Da, am auzit şi eu. Numai că... cum să-ţi explic. Doamna cu pricina are un salar anual de peste 100.000 Euro, plus indemnizaţii, plus transport (unde nu stă la rînd cu cei cu plase de rafii), plus cazare în Bruxelles, plus 20.000 pentru secretară etc Toate din bani publici... Şi ţi-a transmis un mesaj: „Nu există prînz gratis". Roagă-te să facă clasa de mijloc mai mult gunoi că altfel e jale...
  Alexandru Botu Asta este buna de Motto, in multe locuri: "Roagă-te să facă clasa de mijloc mai mult gunoi că altfel e jale... "

  A.B  Cineva zicea: "Clasa de mijloc sa fie foarte atenta, caci daca mai arunca atata gunoi poate sa saraceasca!..."
  Smaranda Dobrescu In urma infiintarii M10, romanii reflecteaza...
  A.B   Cei care si-au pierdut increderea in democratie, dar continua sa fie naivi, s-ar putea sa se imbaloseze de placere la infiintarea M10. Pentru mine, democratie inseamna sa stiu ca strada are doua trotuare si canalizare sigura.
  S.D  Partidul M10 inseamna "minune la puterea 10!!" Printre punctele programatice enuntate de Monica Macovei, gasim:
De M ori, nu numai de zece ori. Cu M, de la minune"

"Partidul nostru este singurul partid din România de dreapta adevărat, singurul care merge pe calea dreaptă, nu este nimic din ce avem azi pe scena politică, nu are nimic de-a face cu actuala clasă politică"

"Partidul M la puterea 10 vrea un stat minimal şi o ţară mare. Adică un stat redus, cu o birocraţie redusă, cu un guvern redus, un un Parlament redus, cu o intervenţie cât mai mică în viaţa noastră, o ţară puternică. Va fi partidul oamenilor. Vrem capitalism, vrem libertate economică"

"Învăţământul este o prioritate pentru noi. Şi administraţia este foarte importantă: este nevoie de un singur ghişeu, de instituţii care să comunice între ele, ca să nu mai fie nevoie ca omul să se ducă cu o chitanţă în mai multe locuri. Nu se poate aşa ceva, nu e funcţionarul stăpânul nostru. Administraţia va schimba viaţa tuturor, vrem ca ANAF să se ducă după marii actori economici"

"Avem în faţă un val de politicieni, un tsunami de corupţie, de hoţie din banii noştri. Noi nu suntem pe val, noi suntem în faţa lui, un val pe care vrem să-l distrugem. Nu avem bani de dat, nu avem contracte şi sacoşe, avem de dat pentru România dragostea, puterea, libertatea şi inteligenţa noastră. Haideţi cu noi să luptăm cu valul de politicieni corupţi şi mincinoşi care îşi bat joc de noi. Până la urmă, vom învinge"

Printre politicienii cei corupti cu care se lupta azi, Monica Macovei a trait cot la cot 10 ani fara sa-i demaste!!
Va reamintesc ce inseamna stat minimal in viziunea M10 din timpul alegerilor prezidentiale: un stat care are atributii doar in aparare, ordine publica si siguranta.
  Viorel Straoanu Mai degraba are nume nume de surub : M 10 =metric 10,cam cit degetul mic.
  Octavian Lupu Nu inteleg de ce (probabil din rautate) partidul M10 este decuplat de UE atat de draga doamnei Macovei. De fapt este vorba de M.UE10 adica UE înzecită pentru patria iubită. Cine s-a gandit la o alta semnificatie s-a pripit.
  V.S
  Platon Florin asteptam M11
  S.D   Dorin Tudoran are o dilema in privinta MM:"“Din victorie în victorie, până la dezastrul final!” sau “Din dezastru în dezastru, până la victoria finală!”
http://www.dorintudoran.com/boney-m-samanismul-politic.../
x Nu știu care dintre sloganurile electorale clasice i se...
dorintudoran.com
  P.A-z  .
Domnul Tudoran e sarcastic cand scrie "Monica Macovei, pentru care am încă rezerve de simpatie și respect"?

Din moment ce sezonul la M-interpretare e inca deschis, eu zic sa cautam sensul cu Fritz Lang.
http://en.wikipedia.org/wiki/M_%281931_film%29
M is a 1931 German drama-thriller film directed by...
en.wikipedia.org
  Alexandru Botu As introduce in ecuatia discutiilor o noua posibila semnificatie pentru "partidul bazat pe decalog" si anume ca "M" vine de la MESIANIC, adica nu are legatura cu "poruncile" decalogului, ci cu o transformare miraculoasa, dincolo de imaginabil si omenesc, a Romaniei intr-un interval de: 10 luni, 10 ani, 10 secole, ma rog, aici nu am inteles prea bine daca este vorba de timp, de "dat peste cap de 10 ori" etc.
  A.B   De la http://ro.wikipedia.org/wiki/M citire : "...Litera M este derivată din fenicianul Mem, prin intermediul Mu din greacă (Μ, μ). Litera semitică Mem inițial, probabil, reprezenta apa. Uniisemiți au trăit în Egiptul antic în cca. 2000 î.Hr. și unii cercetători consideră că atunci au împrumutat hieroglifa pentru "apă", care a fost folosită prima oară ca o consoană nazală alveolară (/n/), deoarece cuvântul egiptean pentru apă era n-t. Același simbol a devenit folosit pentru /m/ în alfabetul semit, deoarece cuvântul pentru apă începea cu acel sunet..."
Deci, M10 ar putea insemna si de 10 ori apa chioara.
M este a treisprezecea literă din alfabetul latin și a șaisprezecea din alfabetul limbii române. În limba...
ro.wikipedia.org

Niciun comentariu: