luni, 2 februarie 2015

Bye-bye, Reagan conservatism



Bye-bye, Reagan conservatism – 21 ianuarie 2015
Octavian Lupu
<<In the end, pushing the “supertanker” that is the U.S. government in a leftward direction, making sure its trajectory now bends away from a reflexive, Reaganite distrust and antipathy for the welfare state, has always been President Obama’s No. 1 goal.>> <<Through that lens, however Hillary Clinton decides to run her likely presidential campaign is but a minor part of the equation.>> Asa sa-i ajute si sa ne ajute cel de sus.
The president's State of the Union pushed back on '80s conservatism and '90s neoliberalism -- offering this instead
salon.com
  Prospectiv A-z .
Pe aici e o vorba, 'nu stiu ce fumeaza asta, dar sa-mi dea si mie!'


Pai cum altfel sa cred ca-l poti compara pe Reagan cu Obama, ala a inceput sa intoarca supertankerul in al doilea an de presidentie, nu doar vorbea de intoarcere in al 6-lea, cand mai sunt doar 2 pana la sfarsit. Sa nu mai spus ca Reagan n-a visat vreodata majoritatea cu care a inceput Obama si pe care asta din urma a risipit-o'n vant cu a sa Obamacare, acea jumate proasta de lege.

Daca Elias Isquith ar fi un adult intr-ale politcii ne-ar spune ca nici Reagan, nici Obama nu-s de capul lor si intoarcerea de corabie se decide in alta parte. Reagan a fost la timpul potrivit, Obama e devreme. Dovada? Pai lumea vorbeste de Hilary la Democrati, aceasta neo-c(cuc)oana...

  Alexandru Botu Pe aici este alta vorba:" Una fumeaza, alta vorbeste!"
  Draghi Puterity Daca plutocratia americana e suficient de inteligenta, ea va intelege ca o redistribuire a bunastarii e inevitabila, si ca are doua alternative: sa o controleze, sau sa lase ca ea sa aiba loc printr-o revolutie. De la distanta, parerea mea e ca sansele sunt "fifty-fifty".
  O.L  Faptul ca dupa atatia ani de orientare radicala de dreapta, se vorbeste la acest nivel de o schimbare de azimut, care are si ceva sustinere a faptelor politice, ar trebui sa ne bucure. De aici se poate construi ceva care sa nu ne mai dea senzatia si convingerea ca neoconsevatorismul si neoliberalismul sunt niste paradigme imuabile.
  A.B  Stiti, cred ca redistribuirea va privi ca sursa doar clasa de mijloc. Marile averi, chiar daca poarta un nume, sunt aproape intangibile, anonime si nu vor putea fi puse in ecuatia redistribuirii. Foarte putini, din clasa de mijloc vor mai putea accede in lumea marilor averi, care se va conserva "aristocratic".
  O.L  D-le Alexandru Botu, iata un fragment dintr-un articol publicat in Revista/site-ul COUNTERPUNCH, care pana la un punct va da dreptate. Pentru ca de la un punct incolo, cate ceva se poate totusi face:
<<Nothing will really get done to change the state of the world, and this time next year 75 people will have as much wealth as 3.5 billion. Talk doesn’t mean much to the now over 50% impoverished school children in the United States. It doesn’t mean much to the one billion people living on $1.25 a day.
But no one wants to be a negative Nelly all the time. Oxfam also lists 7 excellent ways to help take the world back from those who wish to own more, including clamping down on tax dodgers, a fair tax burden to all, living wages, and a global plan to tackle inequality.
But if you’re worried that business leaders in Davos or government leaders in Washington don’t really have your best interests at heart, we could all try to do with less. We can’t really expect the ultra-rich to care that much. Other people’s wishes for a better world shouldn’t be as good as it gets.>> Iata articolul integral la acest link:. http://www.counterpunch.org/.../the-politics-of-inequality/
The Politics of Inequality
counterpunch.org
A.B Domnule Octavian Lupu, va multumesc ca imi permiteti sa spun ca nu-mi pare rau pentru ceea ce nu am dreptate! Referitor la chestiunea in discutie...

Niciun comentariu: