duminică, 22 aprilie 2018

Nu conteaza cat de agresiv este Bolton deoarece la Casa Alba e un singur sef: Trump.

Consilierul pare a fi un om suficient de in varsta ca sa fi trecut prin toate razboaiele din 1970 incoace, ca sa fi evaluat urmarile lor , inclusiv asupra familiilor americane care primeau cate un steag sa infasoare pios acea cutie mare care le provenea de pe campul de bataie...
Comments
Alexandru Stanescu
Alexandru Stanescu Citeam cu ceva ani în urmă " Acei oameni care ne conduc" ! Nu mai sunt sigur că titlul e sigur acesta dar erau acolo descrise bolile mintale ale unora ,printre care și Mitterand !
Păi Trump , băsescul , iohanis , or fi chiar sănătoși ?
 
 
Prospectiv A-z .
Trump este facut fedeleș. Am incercat sa marchez inceputul problemelor lui odata cu plecarea lui Bannon. Acum, dupa ce era el insusi prea putin, e si prea singur.


John Bolton este una din cele mai agresive fetze ale nenorocirii coborate pe lume/SUA in timpul ratacirii lui Bush 2.
 
 
Prospectiv A-z .
U.S. Senator Bernie Sanders: John Bolton was part of the effort to mislead the US into the disastrous Iraq war and has supported military action against North Korea and Iran. He was too extreme to be confirmed as UN ambassador in 2005 and is absolutely the wrong person to be national security advisor now.
https://www.facebook.com/senatorsanders/posts/10156867501437908
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Nu conteaza cat de agresiv este Bolton deoarece la Casa Alba e un singur sef: Trump.
Asa cum i-a dat afara pe ceilalti o sa-l dea si pe Bolton daca depaseste masura.
Aducerea lui Bolton poate sa fie o miscare pentru a-l speria pe Kim cu care trebuie sa
se intalneasca in curand.
Trump are 70 de ani si nimeni nu-l influenteaza. Nici macar fiica nu a reusit cand a incercat sa-l faca sa nu se retraga din acordul de la Paris.
Banon e un loser care a incercat sa incalece valul creat de Trump si sa-l foloseasca in folosul lui. N-a mers.
 
Gheorghe Gradinaru
Gheorghe Gradinaru In conditiile in care, politica privind relatiile cu RPDK a fost apanajul CIA iar in prezent seful CIA a devenit sef la Dep of State. a crede ca Bolton il poate speria pe liderul nord coreean este -in opinia mea, o copilarie
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu  Asa credeau toti inteleptii ca e o copilarie sa crezi ca Trump poate castiga alegerile ...
Intalnirea cu Kim a fost aranjata direct de Trump prin Korea de Sud peste CIA sau Departamentul de stat. Tillerson habar n-avea ca se discuta ca Trump sa se inta
lneasca cu KIm.
Cu doua ore inainte sa se anunte, Tillerson spunea ca nu e posibila o asemenea intalnire pentru ca habar n-avea ca se poarta discutii.

Toti desteptii cu "experienta" spuneau ca le trebuie luni de zile sa stabileasca o intalnire cu Korea de Nord si ca oricum nici nu se pune problema ca Trump sa se intalneasca cu Kim.

La fel a fost si cu ambasada americana in Israel. Toti desteptii cu "experienta" spuneau ca nu se poate, ca bla bla bla. Trump a schimbat-o peste noapte si azi nimeni nu mai comenteaza si toata lumea s-a obisnuit cu ideea, chiar si palestinienii.
 
Gheorghe Gradinaru
Gheorghe Gradinaru Eduard Virgiliu Interesant. Nu pot totusi sa imi imaginez cum a pus Trump mina pe telefon si l-a sunat pe presedintele sud coreean si i-a cerut sa ii faca legatura cu Kim pentru a discuta problematica bilaterala.Acesta este un scenariu pentru inteleptii care nu cred in copilarii.
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Gheorghe Gradinaru delegatia Coreeana care a venit la Casa Alba cand s-a facut anuntul tocmai se intalnise cu Kim cu cateva zile inainte. Seful delegatiei era seful serviciului secret Chung Eui-yong (Chief of the National Security Office).

Faptul ca d
ecizia ca cei doi sa se intalneasca s-a luat in zile (in ciuda faptului ca 'diplomatii de cariera' si 'intelepti cu vechi state de plata in politica internationala si securitate' spuneau ca e o decizie care trebuie luata in luni de zile), inseamna ca au existat niste discutii inainte si Trump avea in cap intalnirea si a initiat acest canal de comunicatii neoficial prin intermediul presedintelui sud coreean.

Doar 'inteleptii care nu cred in copilarii' pot sa-si inchipuie ca astea sunt lucruri intamplatoare.
 
 
Gheorghe Gradinaru
Gheorghe Gradinaru Eduard Virgiliu daca din declaratia lui chung eui-yong dumneavoastra intelegeti ca "Intalnirea cu Kim a fost aranjata direct de Trump prin Korea de Sud" inseamna ca avem o intelegere diferita a evenimentelor. https://www.reuters.com/.../south-korea-officials-speech...Manage
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Gheorghe Gradinaru " ... his leadership and his maximum pressure policy, together with international solidarity, brought us to this juncture. I expressed President Moon Jae-in’s personal gratitude for President Trump’s leadership.”

Cuvantul LEADERSHI
P inseamna conducere in acceptiunea mea..

“I told President Trump that, in our meeting, North Korean leader Kim Jong Un said he is committed to denuclearization. Kim pledged that North Korea will refrain from any further nuclear or missile tests. He understands that the routine joint military exercises between the Republic of Korea and the United States must continue. And he expressed his eagerness to meet President Trump as soon as possible.”

De ce sa spuna Kim:
"...he is committed to denuclearization...",
"...He understands that the routine joint military exercises ... must continue",
" ... he expressed his eagerness to meet President Trump as soon as possible.”
"Kim pledged that North Korea will refrain from any further nuclear or missile tests" ?!?

Toate chestiile astea tin mai mult de SUA decat de Coreea de Sud. Deci practic delegatia sud coreeana i-a transmis un mesaj lui Kim din partea lui Trump.

Kim nu si-ar fi luat angajamentul sa discute despre denuclearizare, sa renunte la teste si sa accepte exercitiile militare, daca nu era o preconditie pusa de Trump pentru aceasta intalnire.

Kim nu face declaratia:
"he expressed his eagerness to meet President Trump as soon as possible.”, daca inainte nu a primit din partea delegatiei sud coreene mesajul ca Trump vrea sa se intalneasca cu el.
Cum ar fi fost ca Kim sa spuna ca abia asteapta sa se intalneasca cu Trump si Trump sa zica NIET. Acest raspuns "he expressed his eagerness" il dai doar cand ti se face o propunere.

E logic ca propunerea de intalnire a venit de la Trump ca doar nu-si permitea delegatia sud coreeana sa faca experimente cu Kim intr-un asemenea context international.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu "if you are worried about Bolton, you should ask yourself the following question: What sort of political system allows someone with his views to serve in high office, where he helps talk the country into a disastrous war, never expresses a moment’s regret for his errors, continues to advocate for more of the same for the next decade, and then gets a second chance to make the same mistakes again?"
Gheorghe Gradinaru



 

Niciun comentariu: