luni, 9 octombrie 2017

Suntem un popor cu elitele in agonie

Suntem un popor cu elitele in agonie – 15 septembrie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.
 

"Elitele naţionale în care naţiunea îşi pune cu îndreptăţire speranţele au fost dezbinate şi antagonizate. Pe de o parte, o elită foarte vocală, dar esenţialmente distructivă şi foarte periculoasă, fiindcă nu-şi poate reprima predispoziţia la perpetuă trădare. Pe de altă parte,o elită mai modestă numeric, de foarte bună calitate, dar pusă la colţ, redusă la tăcere şi permanent atacată şi cu accesul la comunicare controlat şi scurtcircuitat."

Eu cred ca noi, prospectivii facem parte din a doua categorie de elite. Acest articol care descrie o situatie complexa a tarii , o situatie de criza serioasa mi-a fost semnalat de un coleg prospectiv. Cred ca am putea face un pas inainte si cat mai multi colegi prospectivi sa se simta liberi sa se exprime, in asa fel incat acea elita presupusa sa aibe curaj,sens, rost si prin contributia noastra.

 

 

General Br. (r) Aurel I. Rogojan: "Suntem un popor cu elitele în agonie și securitatea națională subminată!"

Draft pentru Raportul de stare a naţiunii Când instituțiile statului și clasa politică deraiază de pe linia apărării intereselor naționale, factorul intern, ca structură…

GANDESTE.ORG

 

Avicenna Secundo Vitejii de dupa...serviciul activ!


Smaranda Dobrescu Nu stiu cine a fost ce a facut si ce face autorul. Stiu ca a fost sau e general Ceea ce a spus in articol aduna destule idei greu de combatut, macar partial si au cam aceeasi expunere cu cele ale lui Ilie Serbanescu.

 

Avicenna Secundo Smaranda Dobrescu Tarziu si...inutil!

 

Smaranda Dobrescu Poate daca judeci individul, ar fi unele lucruri de spus. Daca te uiti la idei, e mai dificil sa le combati. Gresesc oare?

 

Avicenna Secundo Din pacate Romania a ajuns aici si datorita faptului ca avem toti idei. Doar idei. Si tot din pacate stiu ca poti conta doar in activitate. Dupa...nu te asculta nimeni. Iar "astia" fac ce vor cu tara.

 

Smaranda Dobrescu O mentiune: Articolul e scris in decembrie 2016. De atunci si pana azi s-au mai devoalat unele incalcari ale Constitutiei care denota o situatie chiar mai grava generala.

 

Avicenna Secundo Smaranda Dobrescu Va deveni si mai grava. PSD-ul cu astia nu stiu a conduce.

 

Smaranda Dobrescu Contextul extern mi se pare a fi cel mai grav acum. E nevoie ca pionii diplomatiei romanesti sa fie in picioare si cu lectiile facute

 

Avicenna Secundo SIE are acelasi aluat ca SRI. Din pacate! La fel diplomatia! Si cine a pus diplomatii?

 

Gheorghe Gradinaru Avicenna Secundo Am o curiozitate

 

Gheorghe Gradinaru De unde ati tras concluzia cu acelasi aluat

 

Avicenna Secundo Gheorghe Gradinaru Aveti dreptate! Difera putin glutenul.

 

Draghi Puterity Oricum o intorci, in servicii trebuie sa existe si un grup de patrioti. Daca nu din alt motiv, din acela ca pentru asta s-au dus acolo. Nu stiu cat e de mare si cat de coagulat, dar ceva imi spune ca e din ce in ce mai puternic. Le doresc mult succes!

 

Avicenna Secundo Aceasta intrebare mi-am pus-o si eu acum vreo cinci, sapte ani. De ce nu sunt ca Armata? Raspunsul a venit de la sine. Ei au avut cu ce. Apoi au creat statul paralel. Ma refer la "ei" ...conducatori. Restul or fi patrioti. Dar nu conteaza!

 

Prospectiv A-z .
Macar si numai citind astea despre 'patriotul' Manole si gandesc impotriva a ceea ce as vrea: http://peromaneste.blogspot.com/.../mugur-isarescu-ofiter...

Daca un om atat de verificat de servicii da in continuu cea mai crunta lovitura Romaniei, trebuie sa imi pun problema si in termenii sugerati de dl. Avicenna Secundo: de ce doar dupa serviciu activ?

 

Draghi Puterity Deci tu crezi ca in Romania, sau in mod particular in "serviciile" ei avem mai multi ticalosi decat prosti?

Despre Isarescu citeam prin anii '90 parerea unuia mare din servicii (nu mai retin din pacate numele) care spunea ceva de genul "Multe greseli a facut Isarescu pana sa invete meserie". Poate ala era un optimist, si Isarescu nu a invatat inca nici pana acum...

 

Draghi Puterity Si mai e ceva. Cand spui "jos X", ar trebui sa fi sigur ca exista alternative mai bune. Care e alternativa la Isarescu? Varoufakis?

 

Prospectiv A-z .
Alternativa la Isarescu? Unul care sa nu fi lasat bula imobiliara de capul ei sau care sa fi protejat pe fraierii care au luat credite in franci elvetieni sau care sa nu fi trecut la convertibilitatea leului in felul acela sau care sa nu tranteasca deficitul sub limitele permise de UE sufocand astfel economia reala romaneasca... Si mai pot adauga...

Si pentru ca sunt fortat sa raspund, stiu ca dl. Gheorghe Piperea nu-i finantist dar intelege destule ca sa fie o alternativa.

 

Avicenna Secundo Isarescu nu a facut niciodata greseli. Pentru-ca a facut totdeauna ce i s-a spus.

 

Smaranda Dobrescu Ei, la un moment dat a invatat algoritmul si nu a mai avut nevoie de sfaturi...

 

Draghi Puterity Daca doar executa ordine, de ce sa ne pierdem timpul cu el? Nu mai bine cu cel care i le da? https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/ff6/2/16/1f609.png;)

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity , Deveselu e doar defensiv https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png:-)

Draghi Puterity De acord. Intrebarea e daca si Putin stie asta. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/ff0/2/16/1f603.png:D

 

Avicenna Secundo Smaranda Dobrescu Gandim la fel!

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity Putin stie exact, la noi e ceva dubiu..

 

Prospectiv A-z .
Problema elitelor este foarte spinoasa. Cam ne bate vantul prin lume de prin vaile Romaniei, iar elitele montane coboara numai dupa dezastru.

Mircea Platon vad ca tocmai anunta un volum tot despre elite, e bine sa ne preocupe. Putina intro-prospectivitate e imperativa.

 

Ovidiu Stoica Problema elitelor e principala problema a Romaniei de dupa 1989. Nu doar a Romaniei, si liderii occidentali din ultimii 27 de ani sunt de slaba factura in comparatie cu cei din anii 1980.

 

Prospectiv A-z .
De fapt, domnule Ovidiu Stoica, e problema liderilor produsi in sistemul liberal democratic si indestulat. De fapt, e o problema a timpurilor

https://www.facebook.com/abouthistoryofficial/posts/1330469850414699

 

About History

Website

About History

August 30 · 

A never ending cycle, what is your take on this? Like About History for more amazing images and stories of the past.

Check out our store for some great quality T-Shirts.

 

Smaranda Dobrescu Si ne aflam in prima sau a patra paradigma? S-ar parea ca in a a patra s-a cam indeplinit misiunea.

 

Doina Nicolescu Eu am avut impresia ca au fost ridicate mai multe probleme decat a elitelor intelectuale! Poate titlul articolului a fost neinspirat, dar continutul sintetizeaza foarte bine problemele Romaniei.

Draghi Puterity Pacat ca nu a detaliat putin punctul 12 https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/ff0/2/16/1f603.png:D

 

Smaranda Dobrescu Electorat militarizat ar avea intelesul de controlat, sau manipulat sau cumparat de maniera "nu se discuta" Oricum daca e ceva urmarit sau fisat ar avea semnificatii a la Dragomir......

 

Prospectiv A-z .
Asa este, doamna Doina Nicolescu, numai ca titlul si preluarea facuta de Smaranda Dobrescu ne trimeteau la elite. 

Intr-adevar, Rogojan pune un diagnostic bun, insa din moment ce ati adus vorba, cum ati continua discutia dincolo de elite?

 

Prospectiv A-z .
Acum cativa ani ambasadorul francez spunea ceva similar. De unde apucam problema, doamna Doina Nicolescu, daca nu dela elite? 

 

 

Ambasadorul Norvegiei ne face idioti pe fata: "Cum să imporți tu,…

VIATASANATOASA.BIZ

 

Doina Nicolescu Prospectiv A z: As dori ca problemele ridicate sa stea la baza unui plan de stat. Dar in conditiile din Romania, unde presedintele trage intr-directie imprecisa aceasta dorinta este o utopie

 

Prospectiv A-z .
Exact, in alte cuvinte, Romania are inainte de toate o problema de elita.

 

Smaranda Dobrescu E vorba in reprosul corect al ambasadorului legat de exportul/importul produselor alimentare. Acesta e facut de companii care pentru a-si vinde produsele participa la targuri care se incheie cu contracte. Produsele castigatoare sunt selectate pe bazaunor criterii precum gustul, aspectul, inovatia ambalajelor, ingredientele si raportul calitate-pret, tinand cont de diferentele culturale si nationale ale fiecarei tari participante. Ei bine, aici ne incurcam: agricultura din foarte multe tari dezvoltate sau mai dezvoltate decat a noastra este subventionata de stat iar pretul la export iese automat mai bun decat al nostru care de multe ori este scazut drastic incat nu mai reflecta nici preturile reale de productie. Aici e legatura cu elitele: Exista in programele partidelor politice planuri prioritare pentru dezvoltarea, agriculturii? Raspunsul ni-l da norvegianul si se cheama lipsa pe ansamblu de competitivitate datorata nu calitatii, ci pretului. Sigur ca se mai adauga si cotele stabilite de UE si interesele tarilor mari exportatoare de vinuri, etc care sunt bine aparate in detrimentul nostru, etc.

Niciun comentariu: