luni, 9 octombrie 2017

Cand Emil Constantinescu a facut bilantul in fata Senatului Romaniei

Cand Emil Constantinescu a facut bilantul in fata Senatului Romaniei – 15 septembrie 2017


Prospectiv A-z

Emil Constantinescu face bilantul in fata Senatului Romaniei:

• Ce n-am avut în urmă cu 20 de ani şi ce am câştigat? Am câştigat garantarea securităţii naţionale de către prima putere militară a lumii, a cărei credibilitate se bazează pe apărarea aliaţilor săi de orice agresiune externă.
• Ce am avut şi am pierdut? Am pierdut excepţionala solidaritate naţională creată în timpul procesului de integrare în NATO şi UE. O putem redobândi doar prin angajarea într-un alt mare proiect istoric, pentru România secolului XXI, adaptat noilor realităţi ale lumii globalizate şi ale societăţii cunoaşterii.
• De ce avem nevoie acum? Avem nevoie de câştigarea sentimentului demnităţii naţionale, un sentiment pe care nu îl poate asigura nici preşedintele, nici Guvernul, nici Parlamentul, dacă demnitatea naţională nu este suma respectului de sine şi a respectului faţă de ceilalţi a fiecărui cetăţean al acestei ţări. Numai prin înlocuirea dezbinării actuale vom putea reconstrui ţesutul social grav afectat de criza morală pe care o parcurge societatea românească şi vom putea să ne bucurăm de roadele pe care garantarea siguranţei naţionale şi creşterea economică ni le pot asigura.

Dumneavoastra ce parere aveti?

http://www.cotidianul.ro/20-de-ani-de-parteneriat-strategi…/

 

Prospectiv A-z .
Comentariatul:

viki
+20
Uitati-va in jur ce ati facut toti conducatorii ,unde ne-ati adus si aveti putina decenta sa nu mai dati sfaturi.Ati spus nu rusilor si da americanilor si de asta sunteti mandru.O tara care nu are armata ei puternica si are armata altor tari pe teritorul ei ,nu este o tara libera si nu este o fala .

maleficent @ viki
+16
Garantarea securitatii tarii noastre de catre americani e pura utopie.Nimeni din Vest nu va risca un razboi cu Federatia Rusa si potentialii ei aliati si vecini ai nostri, pt. un stat de mana a 5-a, precum Romania.Emil Constantinescu discuta aproape de la egal la egal cu americanii, dar azi lucrurile ne sunt total defavorabile fata de atunci, in aceasta pretinsa relatie.Americanii, vesticii in general, doar ne folosesc, iar la nevoie ne vor lasa singuri, fara aparare in fata inamicilor.E o politica marsava a Vestului, veche de peste un secol, iar politicienii nostri care chiar cred ca Vestul ne va apara, sunt de-a dreptul ageamii,ca sa nu spun idioti.


serban @ viki
+2
Pe vremea lui Ceausescu nu aveam armate straine si dupa mintea ta eram o "tara libera". De liberi ce eram nici nu puteam sa iesim din tara, aveam alimente pe cartela si 2 ore la televizor. Astazi cica nu mai suntem liberi, sunem o "colonie", dar cetatenii romani pot calatori si munci oriunde le este mai bine. 

Victor
+10
Care Parteneriat inseamna strict interes american ca de vize exact in paispe oricum ne doare, doar NICI 1% din populatie are nevoie din an in Pasti (de aceea nu inteleg de unde aceasta indarjire de a declara obiectiv national pe relatia cu SUA, ridicarea vizelor, in paispe ne doare pe noi 99,5% care nici nu dam prin SUA), care interes american inseamna strict BIG BROTHER din toate puterile cu securistii romani in autolaude vo-mi-ti-ve cu politrucii lor de pe linie, inseamna lesmajestate de a decora contraspionajul inamicul spionaj CIA, PE FATA, inseamna uniforme si armata, import armament de la cei care dau cadou nepotelului de 12 ani o insula de ziua lui, inseamna si gazduire de trupe straine necerute de NATO care are comandamente si nu trupe pana la initiativa UNICA in istoria NATO a Romaniei in prostia ei, ca pe vremea Tratatului de la Varsovia (simplul membership la NATO rezolva 100% ecuatia apararii si securitatii Romaniei), inseamna gazduire de inchisori ilegale cu tortura tot CIA. Altceva nu inseamna Parteneriat Strategic care e in in unic sens, noi dam, ei iau, ca la prosti.

 

Prospectiv A-z .
Krixus
+7
Offff, d-le Constantinescu!!! S-o luam moseste pe rand: 1.- "Am câştigat garantarea securităţii naţionale de către prima putere militară a lumii, a cărei credibilitate se bazează pe apărarea aliaţilor săi de orice agresiune externă?" Cine ne-a amenintat cu agresiunea din 89 incoace, cine altcineva decat tocmai "prima putere militara alumii" care ne-a transformat in acesti 30 de ani intr-o colonie netrebnica si vaca de muls? Vorba aceea: apara-ma Doamne de prieteni, ca de dusmai ma apar singur! 2.- Am pierdut excepţionala solidaritate naţională creată în timpul procesului de integrare în NATO şi UE.? Solidaritatea exceptionala a fost a prostilor care se asteptau sa devina europeni cu drepturi egale si sa beneficieze de caini cu covrigi in coada si si s-au trezit slugi dispretuite, tocmai bune sa faca muncile mizerabile pe care europenii "adevarati" nu catadicsesc sa le faca! 3.- De ce avem nevoie acum? Avem nevoie de câştigarea sentimentului demnităţii naţionale? Cum sa-l dobandim, d-le Constantinescu, cerand voie de la vechilul aliatului strategic cand si cum avea nevoie sa ne ducem la toaleta?? Inlocuind tot ce e valoarea nationala cu talmi-ul subculturii celei mai puternice si mai hraparete dar totodata celei mai inculte si primitive puteri militare?? Haideti sa fim seriosi: Am avut din 65 pana in 89 SUVERANITATE si am da-to pe cai verzi pe pereti! Am avut o economie edificata cu sange si sudoare si am dat-o degeaba s-o vanda altii la fier vechi! Si am avut o clasa politica in mare parte incompetenta, dar cinstita si patrioata si am dat-o pe una inceompetenta, venala si vanduta! Cam asta-i, dle Constantinescu! Restul cuvantarii dvs este o incercare disperata de a va fura propria caciula - si a noastra! Cu tot respectul pe care vi-l port, mai bine ati fi tacut. Era ma cinstit. Si mai adevarat.

Rebeca
+14
La ce a folosit? Ca e mai rau ca in dictatura comunista. Pe vremea comunistilor iti bagau pumnul in gura sa nu protestezi. In democratie poti sa latri cat poftesti, ca esti complet ignorat. 

sah mutarea doi
+6
Parteneri credem noi....dar servitori ....posibil sa creada ei. Daca ridicau viza...daca ne dadeau cateva zeci de tancuri si avioane cadou fara un dolar....atunci mai ziceam.Din pacate nu avem ce face.....


Gheorghe si Ion asupriti de straini
+8
20 de ani de minciuna hotie si batjocora !

Crocodilul @ Gheorghe si Ion asupriti de straini
+2
Nu numai de straini asupriti ci si de tradatorii socialisti din tara. Nici unul nu e in stare sa se bata pentru interesele romanilor. Parca am fi China sau Rusia asa ne comportam. Ce conteaza citeva milioane de saraci. 

cib
+3
Asta da parteneriat. Noi le dam si ei ne iau.

 

Draghi Puterity Hartile cu resursele subsolului cand le-am pierdut?

 

Prospectiv A-z .
Si sistemul financiar/bancar si Bucovina de Nord si stima sarbilor si cei 15 mii specialisti si... inceputul catastrofei Romaniei, definitivata de Basescu-KWJ.

 

Draghi Puterity Te referi cumva si la acordurile PSAL II, negociat in perioada lui de catre negociatorul shef Traian Basescu? https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/ff6/2/16/1f609.png;) Uite, am aici o lista:

https://adriannastase.ro/.../va-mai.../comment-page-1/

Astea cred ca le punem la lucruri castigate, ca atunci cand erau conduse de cei 15000 de specialisti ai lui Constantinescu ele erau adevarate "gauri negre" "capusate" de firmele romanilor. Incerc sa fiu ironic, da' sincer, am cu totul alte sentimente...

 

 

Va mai aduceti aminte de „privatizarile" decise de Basescu in…

ADRIANNASTASE.RO

 

Smaranda Dobrescu In 2000, an de alegeri locale si generale, laburistii nu puteau fi refuzati. Asa ca, cel care se ocupa cu PSAL-ul a explicat cum statul roman pierde zilnic 1 milion dolari cu Sidex-ul si nu at fi imposibil sa ajungem la situatia Bulgariei aflata in administrarea fiscala a Germaniei.

 

Prospectiv A-z .
Shock & awe, Smaranda!

 

Prospectiv A-z .
Iata Vestul, in viziunea lui Bruno Guigue, in care a fost integrata Romania, nu ca praduitor cum si-or fi inchipuit cei mai naivi dintre premianti......See More

 

 

What a Wonderful World - US Saviour Complex - 21st Century Wire

Bruno Guigue | The collapse of the US empire would…

21STCENTURYWIRE.COM

Niciun comentariu: