miercuri, 27 septembrie 2017

Cum e cu pastilele?

Cum e cu pastilele? – 19 august 2017

Dinica Roman shared Victoria Stoiciu's post.
Am avzut ca sunt multe feluri de oameni si profesionisti printre prospectivi, inclusiv medici (Cacovean Adrian). Ce parere aveti?

August 19 · 

Am scris despre depresie mai demult, dar am sentimentul ca niciodata nu vorbim destul despre o boala care poarta nenumarate stigmate si care curma vieti. Femeea care s-a aruncat sub tren impreuna cu copii sai suferea de depresie, dar nu mai urma nici un tratament. Probabil pentru ca multe antidepresive sunt contraindicate pe perioada sarcinii. Sau poate pentru ca cei din jur au tratat-o de "nebuna" pentru ca lua pastile si au determinat-o sa renunte la tratament. Presiunea sociala in asemenea cazuri e uriasa - daca mergi la psihiatru si urmezi un tratament, esti nebun, proscris, nefrecventabil. 
" Pastilele sunt o prostie, sufletul nu are nevoie de pastile, trebuie sa mergi la biserica", mi-a spus un barbat mai demult. Nu era nea Ion de la tara, nu , era un intelectual get beget. 
Din fericire, am fost inconjurata mai ales de oameni care au inteles importanta unui tratament medicamentos. Depresia e o boala, nu un moft. Asa cun nu poti vindeca prin vointa, autosugestie sau rugaciune un dinte care te doare, ulcerul la stonac sau bolile de inima, tot asa nu poti trata nici depresia, care e o boala a creierului. 
Femeea care si-a pus capat zilelor nu a avut norocul meu, de a fi inconjurata de oameni care sa o incurajeze sa urmeze tratamentul. Stiind cate prejudecati exista in privinta asta in societatea noastra, ma intreb cati din cei 2 milioane de romani care, conform estimarilor, sufera de depresie au acest noroc. Ei ar putea urmatoarele victime. Pentru ei, trebuie sa vorbim noi, cei care am avut mai mult noroc.


Depresivii sînt invizibili – suferă în tăcere şi rareori vorbesc despre suferinţa lor. De regulă, nu ne sfiim să vorbim despre


Preda Mihailescu Nu sunt medic, am avut depresivi si anti-depresivi in jurul meu, am cunoscut psihologi-psihiatri excelenti, capabili sa combine tratement psihologic cu chimia cand era nevoie. In aceasta perspectiva, textul de mai sus imi poate aparea in egala masura o magnifica lupta pentru deschiderea pietei antidrepresivelor -- estimatia pietei este pusa in prim plan, 10% din populatie, mult -- plus amenintari de care nimeni care nu este total parasit de tremurul vietii nu este total protejat: pentru ca nu a mai luat pilule, o femeie s-a sinucis. 

Citesc eu gresit, sau articolul ne spune ca pilulele fac minuni? Si orice depresiv care le ia niciodata nu mai este ispitit de acte autodestructive? Sunt convins ca exista cazuri indicate, unde pot chiar ajuta - dar acesta moralism hiperoptimist, nu stiu cum se poate interpreta.

Prospectiv A-z .
Sunt multe paliere pe care poate fi dezbatuta problematica depresiei nervoase. Ce ma surprinde este ca o persoana nominal de Stanga, d-na Stoiciu, sare de pe trambulina nenorocitei care si-a aruncat copiii inaintea trenului direct la medicatie fara alte consideratii din constelatia depresiei.

Am sa incerc numai o conexiune. Romania este una din putinele tari EUropene in care monsantoizarea alimentatiei merge cu viteza maxima spre... spital/cimitir. In SUA oameni de stiinta deja vad o corelatie puternica intre introducerea glifosatului (ierbicid Monsanto) si explozia autimsului la nou nascuti. Cercetatori imuni la seductia complexului bio-farma presupun ca aceste insecticide ajung in stomacul oamenilor si DISTRUG flora bacteriana. Dupa care se intsaleaza TOT felul de boli, depresia fiind una din ele.

M-as fi asteptat dela o persoana care profeseaza Stanga sa gandeasca la solutii societale. Nenorocita folosita ca exemplu-trambulina nu ar fi incaput oricum in sistemul medical al anti-depresantelor alopate.

Pe de alta parte, omul trebuie sa inteleaga si ca la fel ca sirenele de odinioara, cantul (post-)modernitatii seduce individul in sensul pierderii sensului de directie. Solutia e si dinapoi, din traditie. Adica folositi telecomanda, dar dati ture de parc, mergeti cu avionul, dar multumiti lui Dumnezeu la fiecare decolare si aterizare, cautati succesul, dar nu in detrimentul semenilor/familiei samd. Nu as fi intrat pe terenul acesta daca d-na Stoiciu n-ar fi redus alternativa la exemplul personal "Pastilele sunt o prostie, sufletul nu are nevoie de pastile, trebuie sa mergi la biserica", mi-a spus un barbat mai demult." Poate ar trebui sa-i spuna cineva ca in tara prozacului, SUA, deja se recunoaste problema supra-recomandarii prozacului/anti-depresivelor si din ce in ce mai multi medici trimit pacientii inclusiv la meditatie/rugaciune si sala de sport.




Dinica Roman In Romania pare sa fie si mai grav. Chimizarea intra si acolo unde e interzis prin lege.

http://www.catavencii.ro/delta-dunarii-otravita-pentru.../




July 22 · 
Smaranda Dobrescu Via Constantin Gheorghe
Dacă onor masculilor europeni le-au scăzut la jumătate spermatozoizii în spermă, nu e, totuși, mai ieftin și mai simplu să importăm spermă, în loc de migranți? Întreb și eu...

Smaranda Dobrescu
 Poate ca suntem prea suspiciosi gandind ca Victoria Stoiciu urmareste interesul industriei farmaceutice ce adreseaza depresia. Eu cred ca sunt si cazuri care nu pun in discutie medicatia, dar in majoritatea cazurilor, asa cum se intalnesc intr-un procent cvasi egal oriunde pe mapamond, schimbarea unor conditii de mediu, de munca, schimbarea atitudinii familiei, si cum spune si Prospectiv A-z, rugaciunea si sportul pot face minuni. Nu se stie in ce masura nefericita mama nu traia niste momente absolut de nesuportat. Acolo, pare ca lipsa banilor, imposibilitatea cresterii unui copil in plus, poate violenta din familie aratata de barbat sa fi aparut femeii ca inutil de luptat cu ele. Ea avea nevoie de ajutor multiplu din diverse parti. Si evident si ajutor medical de specialitate.

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu "suntem prea suspiciosi gandind ca Victoria Stoiciu urmareste interesul industriei farmaceutice ce adreseaza depresia". Lucrurile nu functioneaza asa - oameni de buna credinta pot deveni profeti ale acestor industri ... exact asa cum se vede: in fata disperarii si neputintei, tentatia sperantei modernitatii lucreaza in ei. Si tzac, se trezesc vorbind si promitand mai multe decat poate ar face daca ar gandi a doua oara.

Smaranda Dobrescu Urmarile unei pledoarii insuficient gandite, pot fi intradevar neasteptate si nu chiar binevenite. Marturisirea pe care a facut-o cred insa ca i-a solicitat ceva curaj incat sa nu se mai gandeasca la alte aspecte.

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Este si asta o forma de moda - pretinsa opozitie intre "credinta" (inteleasa cum?) si modernitate -- inteleasa prin medicatia dinamicilor sufletesti instabile.

Rizea-manea Marius TEORETIZAM TRATAREA EFECTELOR FARA A PUNE IN DISCUTIE CAUZELE !!!

Preda Mihailescu Rizea-manea Marius @ Cred ca asta spunea si PAz...

Anna Zelinski Dacă ne referim la drama femeii care s-a sinucis luând și copiii cu ea, aș crede că este nu depresie, ci disperare amestecată cu un soi de nebunie. O stare pe care nu a mai fost în stare să o gestioneze și la care au contribuit toți factorii din jur, inclusiv medicația/normele religioase. Terapia medicamentoasă fără înlăturarea cauzei care a produs dezastrul sufletesc, nu doar funcționarea creierului, duce doar la dependență. Socotită altădată o boală de lux, depresia este astăzi aproape epidemie (nevaccinabilă). Nu-i de glumit!

Preda Mihailescu "Socotită altădată o boală de lux, depresia este astăzi aproape epidemie (nevaccinabilă). Nu-i de glumit!" - Fiind vorba de manifestari psihice, suntem obisnuiti sa asociem cauze de natura de asemenea psihice, sociale - si nesiguranta vremurilor recente, schimbarile galopante pot figura drept cauze foarte verosimile pentru asemenea desvoltare, plus faptul ca se vorbeste mai deschis.

Mai exista si faptul ca tocmai industria farmaceutica cauta sa valorifice o cercetare care sugereaza si influente de natura hormonal-chimica. Dar daca aceasta merge intr-un sens, spre speranta de vindecare si atenuare, oare nu trebuie pusa intrebarea - in sens invers, ce componente chimice care sunt introduse in mod nenatural in mancare pot sa isi aduca aportul lor? Este tot intrebarea lui PAz.

Anna Zelinski Este posibil ca absorbția în sânge a componentelor chimice să producă nu doar cancere, diabet, etc. ci și schimbări comportamentale. La care adăugăm toate belelele pe care le-ați enumerat. Un fel de înstrăinare aproape de dezumanizare am observat de-a lungul anilor odată cu invazia informațională și accesul la tehnologia digitală, compensate adesea prin accese de vorbărie goală, post-mortem. Aici cred că își spune cuvântul gradul mai mic sau mai mare de fragilitate psihică. Nu am studii în domeniu, dar din cât am citit, depresiile au un algoritm de dezvoltare prin acumulare de spaime și îngrijorări ce durează ani buni, iar când scoate capul pare că a venit de nicăieri. Este teribil să te lupți cu ele, cred că pot fi învinse printr-o cunoaștere curajoasă a propriilor limite.


Preda Mihailescu Viata este o provocare continua, doamna Zelinski, ce sa ii facem!

Dinica Roman Tot in State, oamenii 'trateaza' maladiile timpului cu opioide. Moartea din supra-doza e in crestere continua, numai ca in ultimii 20 de ani din cauza cresterii victimelor din randul populatiei albe. Ziarele scriu de cativa ani ca cei fara bani merg si cumpara pe cativa dolari produse chimice de la echivalentul bricostore-ului pentru a se droga (cam ca aurolacii din Romania). Degeaba scot magazinele aceste produse, inlocuitori sunt gasiti aproape instantaneu. 

Pe de alta parte, mari companii isi bucura investtitorii prin mesaje despre scaderea obligatiilor de pensii odata cu moartea prematura a cetatenilor (Lockhead Martin estima economisirea a cca. 1,3 miliarde dolari. 

https://jacobinmag.com/2017/08/trump-opioids-heroin-epidemic


Trump finally declared mass opioid addiction a national emergency. But he won't take on big pharma and the…

Ioana Muresan Parerea mea e ca medicul in cauza nu e membru al grupului si nu poate vedea postarea. Pana apare un specialist spun si eu cateva: n-am nicio incredere in statistici din-astea, preluate de pe iRealitatea s.a. , cum ca ar fi 2 milioane de romani depresivi. Inregistrati la medic sau cum? Altceva: "depresia" asta e deja un termen literar si destul de elitist si acopera o paleta larga de tulburari psihice in care poate deprimarea e doar un simptom. In realitate, diagnosticul din spate suna altfel. Despre autoarea postarii ma abtin...cu greu. Despre sinucigasa si ucigasa propriilor copii: as avea de zis multe dar despre Protectia copilului care ar fi trebuit sa stie si sa monitorizeze 3 copii crescuti de o mama bolnava psihic, despre oengeuri inexistente acolo unde ar trebui, despre Psihiatria ineficienta si nu doar la noi. Nu l-am uitat pe pilotul neamt, nu musulman, ce si-a dus pasagerii din Barcelona pana deasupra Alpilor si i-a sfaramat de munte.

Preda Mihailescu Da - acel pilot a fost atat de infricosator, ca poate sa apara in saptezeci de naratii....




While the U.S. struggles in the grip of an opioid…

Niciun comentariu: