marți, 11 aprilie 2017

Cum ne-am petrecut ultimii 27 ani

Cum ne-am petrecut ultimii 27 ani – 10 martie 2017

 

Doina Nicolescu shared a link.

Un punct de vedere despre cum ne-am petrecut ultimii 27 de ani.

 

 

Semănătorul de vrajbă

A fost o vreme când, acum 45 de ani, mă călătoream de patru ori pe an între America şi Europa

COTIDIANUL.RO

 

Dinica Roman Gogulea
+25
Cu tot respectul, Dl. Mihaescu, dar gresiti in legatura cu "fenomenul Piata Universitatii"! Ca fost "golan", participant activ la protestele anti-FSN din 1990, stiu destul de bine cum a fost declansat mitingul-maraton de la Universitate. Decizia de a amplasa corturi in fata Teatrului National a fost luata dupa ce Militia si Securitatea au arestat si batut cateva zeci de manifestanti, majoritatea studenti la Medicina si Politehnica. Asta s-a intamplat spre sfarsitul lunii Aprilie. Alegerile s-au desfasurat pe 20 Mai, in Dumnica orbului. Dupa alegeri, protestele au scazut din intensitate, astfel ca pe 13 iunie in Piata au mai ramas doar cativa "grevisti ai foamei". "Intelectualii" nu au avut nicio contributie la nasterea "fenomenului Piata Universitatii", ci meritul a apartinut in exclusivitate asociatiilor civice care manifestau in strada inca din luna ianuarie impotriva participarii FSN la alegeri, care isi incalca astfel promisiunea facuta romanilor. Nu exista nicio legatura intre "golanii" din 1990 si "tinerii frumosi si liberi" din 2017.

Fefeleaga @ Gogulea
+8
Normal ca nu exista nicio legatura intre "golanii" din 1990 si "tinerii frumosi si liberi" din 2017, sunt 27 de ani diferenta. Tinerii de azi isi apara drepturile si viitorul impotriva ciumei rosii, care tinde sa reacopere Romania ca pe vremea comunistilor. Cei din 1990 au fost pacaliti ca niste idioti, nu ar trebui sa mai deschida gura. Au lasat fara sa se impotriveasca ca o tara industrializata si fara datorii sa ajunga la nivelul unei colonii africane. Generatia voastra este responsabila Goguleo, inclusiv tu. Voi v-ati dovedit incapabili sa administrati o avere fabuloasa si sa o dati de pomana strainilor sau la fier vechi. Asa ca mai decent ar fi sa taci. Mergi la pescuit si rumega-ti agoniseala tradarii de tara, PSD-ist infam.

Gogulea @ Gogulea
+54
@Fefeleaga, iti inteleg frustrarea si lipsa de discernamant, rezultatul celor 27 de ani de "democratie" gestionata de cele doua factiuni ale FSN: PSD si PNL. Iti inteleg si erorile de logica si incultura, specifice generatiei FaceBook. Si iti inteleg chiar si badarania si tupeul, specifice sorosistilor. Bineinteles ca generatia mea este vinovata ca prostalai ca tine isi pot manifesta astazi indignarea neo-marxista, ca doar noi am murit in strada, nu voi. Voi doar ati profitat, ca niste nerecunoscatori si lipitori ce sunteti!

Fefeleaga @ Gogulea
+5
Pai daca ai murit in strada ce mai bantui pe aici eroule? Ati facut cateva zile trageri in strada cot la cot cu invadatorul de la rasarit cara v-a instalat un nou lider obedient intereslor lor, pe Iliescu si acum va considerati eroi? Singurul lucru adevarat pe care il afirmi este ca partidele politice provin din acelasi trunchi, din PCR, dar cu PSD ca pol dominant si restul figuratie, ca sa mimati democratia. Generatia ta de morti la revolutie dupa 22, majoritatea din diversiune sau accidente a fost atat de impotenta incat n-a fost capabila sa faca nici macar un partid cu adevarat democratic, nu conteaza culoarea politica. Multi dintre cei asa zisi eroi ca tine verosule, v-ati decretat revolutionari si ati incasat pana azi privilegii nemeritate, v-ati orientat spre coruptie si v-ati inregimentat in PSD. Ti-am citit comentariile si am vazut ce hram porti. Cat despre comunicarea tinerilor pe net nu e meritul PSD-istilor ci al progresului tehnic mondial. Ai fi instare sa zici ca voi ati inventat si sarphone-urile. Astazi pana si teroristii comunica pe net, dar voi ciuma rosie va impaunati cu meritele altora, tipic pentru voi, jalnici sorosisti globalisti si vanzatori de tara.

IQ100 @ Gogulea
+2
ma lasi??/parca 'asociatiile civice" bnu erau sageti ale 'agenturilor" ce l-au lichidat pe Ceasca...era plin de monarhisti si GDS-isi pe acolo...ai dreptate insa ca in mod ciudat violentele au inceput cand "Fenomenul PU " se fasaise de tot


IQ100 @ Gogulea
+1
'romania prostilor bine facuti; Scrisoarea unui Golan din P U catre generatia facebook" ...da, dupa stl nu e Golan, e baiatde bine bagat printre ei...dar e destept.....vorbeste inre altele si de crsterea masei de manevra de la eveniment la eveniment. Si normal ca e la fel. Pe fondul unor schimbari politice majore si a maselor dezorientate si haotizate si foarte probabil pe baza unor ciocniri/violente/ "accidente", se va petrece ce nu s-a intamplat in 1989. Scopul nu a fost si nu e doar schimbarea de regim.Asta e masca. Scopul e schimbarea de granita si de tara. Si 2017 exista pt ca nu s-a "rezolvat" in 1989 sau in 1990.


Smaranda Dobrescu Nu-mi dau seama in ce masura parerea vorbitorilor are un grad de generalizare. Daca e foarte larg raspandita am putea considera ca ruptura nu a avut loc la revolutie (Iliescu la alegeri a avut 85% voturi daca nu gresesc) ci dupa fenomenul PU si mineriade.

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Nu stiu daca semnificatia fenomenului onege erau prezenta inainte de 20 Mai. Desigur, pentru cativa putini, gen Alin Teodorescu si alti inaintasi la gedese, avantajele erau studiate si cunoscute. In rest insa era multa vraiste, si si multa sinceritate. Lumea se trezea incet in intrebari...

 

Smaranda Dobrescu In prima jumatate a anului 1990 in Bucuresti era prezenta si activa NDI , fundatia americana care avea treaba cu educarea tuturor partidelor in materie de democratie ca si UNDP care finanta seminarii, etc in spiritul BM. Mai tarziu am inteles de ce se vorbea inca din `91-92 despre necesitatea institutionalizarii lobby-ului. Soros, prezent la Grupul de dialog Social cam tot prin `90 a inceput prin pionii cunoscuti organizarea societatii civile. Lumea pe vremea aceea se lupta cu inflatia care a ajuns in 1993 la 350% , cu somajul, cu pensionarea anticipata la 50 ani facuta de Petre Roman, ocazie cu care sistemul s-a dezechilibrat de tot. A fost o lege temporara care a determinat in urmatorii ani pensionari la varsta de 55(57) femeile si 60(62) barbatii. Aveam n categorii de pensionari cu n cuantumuri ale pensiei. Intre timp ceilalti isi vedeau de treburile lor. Fundatiile germane Hans Seidel si Friedrich Ebert erau prezente tot asa, inca din 1990. Nu ne-a lipsit nimic; de timpuriu am avut tot soiul de dascali.

 

Alexandru Stanescu Cată dezorientare ! Anii aceia pot spune c-au fost cumpliți !
Nu stiu câți or mai fi fost , iliescul find de departe cea mai mare canalie ! Pantru mine , el este cauza dezbinării de azi a nației noastre ! Și securitatea !

 

Preda Mihailescu Alexandru Stanescu @ Pai securitatea intele ca era dezbinata din start, unii cu castigatorii, altii infranti. Deci despre care vorbim?

 

Alexandru Stanescu Și, și ! Pentru că-n final și-au dat mâna . Aveți informații că s-au decimat între ei?

 

Preda Mihailescu Alexandru Stanescu @ Nu, de unde sa am? Am doar o indicatie empirica. Anume frecventa cu care un individ care a activat in perioada comunista, si indraznea sa faca afirmatii patriotice - era anihilat ca "securist". Daca afirmatiile sunt globaliste si anti-romanesti, acuzatia de securist nu exista, a se vedea Isarescu, dar nu numai. De unde ideea unei paci ar aparea ca putin exagerata. Greu de spus.

 

Prospectiv A-z .
Mihaescu ramane tot caricaturist, chiar si cand scrie despre politica. Cum poti sa-l faci pe Iliescu vinovat de atat de multe, fiindu-i si consilier, in timp ce CDR-ul, Basescu si KWJ primesc un tratament atat de superficial? Caricaturizand.


Preda Mihailescu Prospectiv A-z @ Poate este onest, si scrie mai mult despre ce stie mai bine ...

 

PA-z .
""Democraţii" însă au sărit ca arşi, au jignit alegătorii în fel şi chip, au botezat ziua alegerilor "Duminica orbului" şi au chemat intelectualii să protesteze. Aşa s-a născut "fenomenul Piaţa Universităţii". Lumea s-a adunat, a cântat, şi-a lipit ecusoane cu "Golan" speculând nestăpânita nervozitate a preşedintelui Iliescu. " 

Dl. Mihaiescu mi-a aratat aici ca e putin pe langa realitate. Pta Universitatii, ca fenomen, a inceput inante de alegerile din 20 mai. Si se poate spune ca a incetat odata cu aceste alegeri. Ce a fost dupa, suspectez acum, era un modus operandi care l-am vazut mai tarziu can Eltin a luat puterea dela Parlamentul rus, cand Maidanul a luat puterea dela presedintele ales, cand KWJ a luat puterea dupa Colectiv sau cel mai recent cand s-a ripostat la Ordonanta #13. In toate aceste confruntari cred ca a fost vorba de a supara termenii intelegerii Gorbaciov-Bush II dela Malta. Problematic este faptul ca acolo unde au fost indepartati comunistiii si instaurat neoliberalismul, distrugerea in masa a elementului local a insotit statisticile de crestere. Un paradox? Nicidecum! Proprietatea publica a fost inlocuita de proprietatea strainilor si a catorva din coruptii locali.

Mihaescu spune si catorva lucruri pe nume, de exemplu "A doua oară când ucenicii lui Soros au chemat lumea în stradă a fost în noiembrie 2015." Dela cineva cu perspective transatlantice ca el m-as astepta la mai mult decat jocuri publicistice de glezna. Suntem deja dupa miezul noptii!

P.S. A se re/vedea si comentariul lui Gogulea de mai la deal, alt participant la Pta Universitatii.

Niciun comentariu: