marți, 11 aprilie 2017

Agitatie intre trumpisti si globalisti

Agitatie intre trumpisti si globalisti – 15 martie 2017

 

Dinica Roman shared Cristian Dogaru's post.

March 15 at 1:42am

Cristian Dogaru

March 14 at 10:53pm

Lucrurile se mai limpezesc...Constantin îl atacă pe Tăriceanu, Ponta îl atacă pe Dragnea...Klemm se afiseaza cu Dragnea...Isarescu, adversar al adoptării euro, e atacat dinspre media apropiata binomului dar Dragnea anunta ca îl sprijină ....e acelasi Dragnea sustinut de Klemm si e acelasi Mugur apropiat de SUA via SIE si adversar al adoptării euro..sunt mai evidente mâinile care trag sforile?....e posibil.ca tocmai intrarea in UE cu mai multe viteze sa fie semnalul fortarii adoptării euro in Romania, ca dovada a atasamentului fata de valorile europene si o cedare suplimentara de suveranitate (acum si monetara) din partea Romaniei...Una peste alta, tot trumpistii si globalistii isi sparg capetele pe aici, cu altfel de nume, care sa tina de specificul local....

 

Ioan Sorin Leoveanu Se limpezesc apele, mai repede decit ne asteptam.

 

Smaranda Dobrescu Si eu am pus intrebarea asta cu euro de cateva ori. Ultima data ieri-alaltaieri legata de declaratia lui Johannis ca va fi totul bine doar ca va trebui sa mai cedam ceva din suveranitate.

13 martie: S.D
'Daca in cazul federalizarii si al pastrarii unui statut egal intre statele membre s-ar justifica cedarea suplimentara de suveranitate, in cazul Europei cu mai multe viteze, de ce oare doreste presedintele sa mai cedeze ceva din suveranitate? Poate gandeste sa trecem la moneda euro si tot ce tine de ea?'

 

Alexandru Botu Se organizeaza referendum pe chestia asta?

 

Smaranda Dobrescu Nu cred. Adoptarea euro se face la intrunirea conditiilor de convergenta, din care cea mai importanta este apropierea salariilor. Acum, ne-am obisnuit sa fim sceptici (chiar si eurosceptici) si ne putem intreba cum se face ca s-au marit salariile si se vor mai mari intr-un procent neobisnuit de mare.

 

Ioan Sorin Leoveanu Să nu ne grăbim, salariile nu au cum sa alinia prea curînd, impozitarea profiturilor realizate la noi pentru multinationale nu se prea vede, redeventele sunt mici, mititele, costurile obligatorii se măresc, investitorii nu se înghesuie încă. Sunt abuzuri care nu mai pot fi ascunse în justiție si curînd vom fi criticati si pentru asta, serviciile nu au fost încă evaluate serios nici de noi. Se pare că ne păcălim singuri cînd visăm o integrare rapidă. Solutia individuală este aleasă de cei mai multi.

 

Smaranda Dobrescu Analizand toti indicatorii care justifica trecerea la moneda euro, eu cred ca nu ne incadram nici total, sau in unele cazuri nici partial. Discutia de mai sus, s-a purtat insa incadrata in banuiala ca presedintele, de data aceasta contrar parerilor guvernatorului lasa sa se inteleaga posibila fortare a adoptarii euro ca sa fim in esalonul tarilor din nucleul dur. 

Va recomand analizele postate aseara de D-nii Dinica Roman si Andrei Iaver referitoare la solutii posibile pentru pozitionarea Romaniei in noua formula discutata de Juncker. Prima analiza, apartinand lui Adrian Severin este complexa si importanta, avand in vedere diferite posibilitati functie de conditionalitatile existente. A doua, un interviu al lui Ioan Mircea Pascu, simpla si directa este de fapt o solutie unica . Pentru ambele e nevoie de o forta serioasa a diplomatiei noastre (??)

 

Ioan Sorin Leoveanu Din pacate fortarea nu este deloc buna in cazul acesta. Sa nu ne imbatam cu apa rece, lumea are legile ei economice, legi care sunt obiective, ca si cele ale naturii. Baietii cu ochii colorati le-au fortat intotdeauna si politicienii la fel, dar, economia si religia sunt diferite, ca si putintza si vointza. A mai incercat gasca lui Ceausescu asa ceva si ne-a chinuit degeaba, Leana se dorea chimista, academiciana si vroia si renume mondial, si, de fapt se ocupa cu ascultari de alcov. Parca mai vedem ceva asemanator si astazi. In fine, luptam pentru pace. Dupa parerea mea, nu avem sanse cu actuala elita.

 

Rizea-manea Marius Paiu de ce fura externalizate rezervele monetare ?nu d`aia ??? ca doar toata rezerva e la Londra ca garantie de buna purtare ....

Niciun comentariu: