luni, 14 noiembrie 2016

Trei milioane de romani sunt neglijati de catre Presedinte

3 milioane de romani sunt neglijati de catre Presedinte – 21 octombrie 2016

Smaranda Dobrescu
 

Cum sa-mi explic oare ca dupa doi ani de tacere politicoasa si neimplicanta, presedintele isi iese din nota obisnuita neutra sau legata cel mult de "neimplicare in alegeri" si infrunta 3 milioane de romani, jignindu-i intr-un mod care nu ii este chiar familiar ci mai degraba scandalos. In acest timp cand formula de Ciolos premier scartaie, cand au iesit pe surse implicatii nebanuite de la nivel inalt in afacerea Black Cube, cand ministrul justitiei desi motionat in parlament refuza sa demisioneze si ne asteapta penalitati din partea celor care au fost dezinformati, cand au loc privatizari scandaloase si serviciul secret al MI se militarizeaza, presedintele aprinde toate spiritele si focalizeaza atentia publica pe conflictul cu familia si implicit cu biserica, cand cei 3 milioane de semnatari asteptau in liniste apropiatul verdict al CCR.. Nu numai ca realele probleme se departeaza discret de atentia romanilor, dar Europa si partenerul strategic constata odata in plus ca Romania nu are probleme economice, ci de intoleranta. Ultimul raport european de altfel, privind gradul de intoleranta al diferitilor europeni, ne plaseaza pe noi pe primul loc cu 82% din populatie. Fiecare va crede ce doreste din aceste inlantuiri si cei care cred de cuviinta isi vor canaliza intreaga atentie si preocupare pe deslusirea dilemei corectitudinii politice. presedintele va fi multumit..

 

Prospectiv A-z
Cred ca rasapunsul sintetic e relativ simplu: Romania a ajuns ca un catzelus a carui zgarda se plimba dela unul la altul.

Raspunsul mai complicat ne va eluda cel putin atat timp cat romanii vor fi azmutiti dela o ingusta problema culturala la alta.

KWJ & Ciolos sunt dovezile ca basismul supravietuieste, in timp ce romanii se imputineaza.

Politicienii care au adus Romania aici au datoria sa iasa din tacere si sa actioneze. Asumandu-si desigur greselile.

 

Alexandru Botu In exprimarile unor inalti demnitari pot exista opinii cinice, organic integrate in logica unor manipulari, in care implicarea cerebrala proprie a acestora este minima si pareri grotesti, prostesti, care exprima punctul propriu de vedere, ambele nascand-de regula- reactii pe masura. Cum deosebesti cand este vorba de prima situatie si nu de a doua? Simplu. Explicatiile ulterioare atent elaborate, consecvente obiectivului urmarit, rezultate din efortul unor institutii specializate difera de lalaielile, incoerenta explicatiilor elaborate de o minte lasata singura, dezorientata si incapabila oricum de idei "marete"


Doina Nicolescu Este amuzant sa citesti desmintirile pe care le da presedintele dupa ce a pierdut prilejul de a tacea! In cazul Black Cube DIICOT, procurorul general si SRI nu au dat niciun comunicat, dar presedintele a iesit!

 

Alexandru Botu Pasarea pe limba ei piere. Chiar si pe o limba nemteasca, vocalizand romaneste!

Niciun comentariu: