luni, 28 noiembrie 2016

Alegeri legislative in Islanda

Alegeri legislative in Islanda – 29 octombrie 2016

 
Smaranda Dobrescu

Azi au loc alegeri legislative in Islanda. Pe aceasta insula vulcanica, lava bolboroseste mereu asupra ghetarilor incepand cu crahul financiar din 2008. In aprilie 2016 o eruptie populara a maturat in 48 ore pe primul ministru Sigmundur Cavio Gunnlaugsson, implicat in "documentele Panama". La randul lui, doborat de cele relevate in legatura cu banii sotiei sale depusi intr-un paradis fiscal, presedintele republicii Olafur Ragnar Grimsson a fost nevoit sa demisioneze in iunie anul trecut, dupa douazeci de ani de stat la putere. In sfarsit, la mijlocul lunii septembrie, sondajele lasau sa se intrevada o noua replica prin plasarea Partidului piratilor in topul intentiilor de vot.
Partidul Pirat, cu ecouri transpuse in diferite formatiuni mici si in alte tari este un partid al internetului cum s-au denumit membrii la inceput, adica al tineretului educat. Platforma sa este un melanj ciudat intre elemente considerate pana acum fiind precis asociate 
" Suntem antirasisti, internationalisti, adepti ai statului providenta de tip nordic, sustinem accesul tuturor la educatie si sanatate indiferent de venituri si domiciliu. In acelasi timp sustinem renuntarea la protectionism si monopoluri." Dupa cum declara seful partidului, Viktor Orri.

Lik

Prospectiv A-z .
" Suntem antirasisti, internationalisti, adepti ai statului providenta de tip nordic, sustinem accesul tuturor la educatie si sanatate indiferent de venituri si domiciliu. In acelasi timp sustinem renuntarea la protectionism si monopoluri." 

O imposibilitate!

 

Smaranda Dobrescu Cu alte cuvinte am spus-o si eu:" Platforma sa este un melanj ciudat intre elemente considerate pana acum fiind precis asociate "
Insasi constituirea acestor partide bazata pe aderenta la internet este ciudata si exclusivista, sa nu spun elitista. Dar Piratul e considerat anti establishment si agreat de tineret din multe zone geografice. Vor invata cu timpul. Islanda insa, nu stiu cum se va organiza dupa aceste cateva principii. Probabil la fel ca Romania dupa cele 10 principii ale platformei.

 

Prospectiv A-z .
Spre deosebire de Romania, Islanda are importanta geostrategica semnificativa. La noi, prea am vrea sa punem semnul egal intre dorinta si importanta. Numai ca dulaii stiu ca la prima salva dorinta se naruie..


Smaranda Dobrescu Rezultatul alegerilor a plasat Piratii pe locul 3, castigand 10 mandate in parlament din totalul de 63. Nu e rau!


Draghi Puterity Si in Germania piratzii au avut o ascensiune fulminanta, de la zero la peste 10%, insa au fost rapid infiltrati de "sistem" si pulverizati. Totusi nu consider ca mi-am irosit voturile https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/f57/1/16/1f609.png;)

 

Prospective A-z .
Da, ies la iveala acum texte care arata cum serviciile americane au infiltrat si subminat toate miscarile care se abateau dela ortodoxia oficiala in SUA--bau-baul era inca in picioare...

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z - In cazul Piratilor din Germania nu am elemente care sa sustina ca SUA ar fi fost direct implicata, insa metodele folosite (de ex. i-au obligat sa devina "politic corecti", au azmutit feministele pe ei, si prin diverse fente li s-a pus un shef din... Ministerul Apararii ?!?, s.a.m.d.) si cui prodest-ul ar putea sa duca in zona respectiva. 

Oricum, tu stii parerea mea, "sistemul" din Germania e in acest moment doar un proxy perfect al celui in SUA.

 

Prospectiv A-z .
Nici eu nu am vrut sa scriu ca ar fi fost interventia SUA, doar ca aflam cum se faceau treburile pe aici incat acum avem un partid de Dreapta si altul si mai de Dreapta--nu se stie care, cand ocupa ce pozitie din cele 2.

Faci o afirmatie pe care ar trebui s-o expandam prospectiv odata: ""sistemul" din Germania e in acest moment doar un proxy perfect al celui in SUA." In general, din asa ceva, omul de rand intelege interventie directa, 'oamenii lor in echipa noastra' samd. Ceea ce nu-i gresit, dar nici 100% complet; de fapt, cred ca ponderea acestui gen de influentare e mult mai mica de 50% dupa atatea zeci de ani de remorcare a politicilor, initial fortata. 

As propune, nu stiu daca am mai facut-o aici, analogia sistemului circulator in corp. Acelasi sange curge prin toate vasele/organele. In momentul in are te-ai cuplat sau ai fost cuplat la sistem, prin organe/vase iti va curge acelasi sange. Moneda EURO este/a fost o incercare de decuplare graduala a EUropenilor, dar... observam si noi cu ce costuri pentru toata lumea.

De ce scriu toate astea? Pentru a ajuta la constientizarea sarcinii asumate de reformatori ORIUNDE.

 

Dinica Roman Aviz reformatorilor! 
http://www.globalresearch.ca/clinton-emails.../5551877

Niciun comentariu: