marți, 30 august 2016

O perspectiva in contrapunct despre votul diasporei

O perspectiva in contrapunct despre votul diasporei – 27 iulie 2016

 

Prospectiv A-z shared Victor Ponta's post.
 

O perspectiva in contrapunct despre votul diasporei

 

Victor Ponta

July 26

Eu care nu mai am nicio funcție pot să spun adevărul - românii din Diaspora nu sunt nici leneși, nici dezinformați - pur și simplu peste 90% dintre ei au alte lucruri mai serioase de făcut și priorități: locul de muncă, documentele necesare, școala copiilor, asigurarea de sănătate, cum trimit bani acasă șamd! Votul și "datoria patriotică să salveze țara" îi lasă absolut normal (și de înțeles) indiferenți!

Despre vot peste 90% și-au dat seama că sunt folosiți doar ca masă de manevră când vrea Sistemul să inventeze o explicație cât de cât plauzibilă pentru frauda din 2009 și "minunea" din 2014! În rest poate spune cineva sincer din Diaspora că a câștigat ceva din faptul că au fost aleși Băsescu în 2009 și Iohannis în 2014?! Să fim serioși - nici nu am intrat în Schengen, nici nu s-au ridicat vizele de SUA, nici nu îi apără nimeni pe românii din Marea Britanie, nici nu au numit tehnocrații ambasadori sau consuli mai buni care să rezolve problemele oamenilor (Titus Corlățean e singurul care a redus drastic toate taxele consulare pentru români în 2014 și s-a ales cu un dosar penal). Despre faptul că în 2016 tratăm Republica Moldova cu același interes de parca ar fi Patagonia nu are rost să mai vorbim!

La Parlamentarele din Decembrie 2016 Sistemul nu are nevoie de voturile din Diaspora - au alta variantă mai simplă să rămână tot Cioloș și tehnocrații la guvernare. Așa că dacă voteaza 3000, 300.000 sau 3 milioane nu contează - PNL a votat în unanimitate (alături de "comuniștii" de la PSD) ca oricâte voturi sunt tot 4 deputați și 2 senatori se aleg.

Fac un pariu - candidat la Camera Deputaților în Diaspora din partea PNL va fi o caricatură de om pe care l-am pus Crin și cu mine scârbiți pe listă în 2012 din cauza insistențelor lui Dan Voiculescu (ne-a spus că e baiatul lui, "valetul" lui care îi duce geanta și îi scrie hârtiile) și care după condamnarea lui Voiculescu a sărit "principial" în barca PNL!? Nu-i așa că trebuie oamenii din Diaspora să vină la vot să voteze candidatul PNL ca să scape țara de Voiculescu!? 😂😀😀 Și lista o putem completa cu alți impostori notorii.

Ca să îl "plagiez" pe Andrieș: "mă doare stomacul de-atâta minciună / și la farmacie n-au nimic zău / ...zâmbește mâine va fi mai rău"!

http://www.stiripesurse.ro/sfidare-din-partea-celui-mai-mar…

 

 

Sfidare din partea celui mai mare senior liberal: De ce sunt considerați leneși românii din Diaspora

Liberalii și-au dat seama că nu sunt foarte mulți români din diaspora care s-au înscris în...

WWW.STIRIPESURSE.RO

 

Smaranda Dobrescu Apreciez sinceritatea lui Ponta dar e de amintit ca nu doar datorita fraudelor din 2009 si 2014 si alegerilor respective romanii din diaspora nu s-au bucurat de avantaje din partea tarii. De cand au tot inceput sa plece, niciun guvern nu a facut ceea ce trebuia sa faca: sa-i convinga pe acei romani sa revina in tara. Nu cu vorbe, cu legi speciale, cu atitudini constructive. 
Seniorul liberal e ciudat ca nu stie inca ca alegatorul nu e niciodata vinovat si nu trebuie incriminat? Si nu stiu in ce masura le-a facut liberalilor un serviciu devansand propunerea de premier al lui Ciolos.

 

Prospectiv A-z .
Corespondenţă din New York de la Grigore L. Culian
Votul diasporei, o manipulare ca la carte!

Marea şmecherie cu votul diasporei, concepută la Cotroceni de fostul Băsescu Traian şi continuată de actualul Iohannis Klaus Werner, s-a dovedit a fi un fâs şi o manipulare ca la carte, după ce beneficiarii şi-au pus sacii în căruţă, sugerând apoi că "căpşunarii" (cacofonia e intenţionată!) i-au făcut preşedinţi, în 2009 şi 2014, pe ambii foşti candidaţi la fotoliul prezidenţial.

Aşadar, Parlamentul a votat înscrierea în Registrul Electoral şi Votul prin Corespondenţă, misiunile diplomatice şi-au făcut treaba de a-i informa pe românii din străinătate care sunt regulile începând cu alegerile parlamentare din toamnă, s-au cheltuit o grămadă de bani, dar rezultatul e unul catastrofal. Numai 719 români înscrişi în Registrul Electoral şi 2.371 la Votul prin Corespondenţă (până săptămâna trecută), adică 0,00000000…nu se mai ştie cât la sută din cele circa 4-5 milioane de români care trăiesc sau muncesc prin alte ţări. Dar să vedem cum s-a ajuns la această situaţie hilară, generată de incompetenţa Serviciilor, conducătorilor şi parlamentarilor rupţi complet de realităţile diasporei/ exilului româneşti.

La parlamentarele din 2008, candidaţilor independenţi, reprezentanţii legitimi ai comunităţilor româneşti din diaspora, care cunosc în amănunt problemele cu care se confruntă românii din străinătate, li s-a impus imposibilul, adică strângerea de semnături de susţinere (între 4.000 şi 12.000 în funcţie de mărimea colegiului). Nu de acelaşi tratament au avut parte reprezentanţii partidelor politice, care s-au trezit, practic, fără concurenţă, unii câştigând cele 4 posturi de deputaţi şi 2 de senatori cu puţin peste 1.000 de voturi sau, în unele cazuri, cu câteva sute! Nu mai vorbesc de faptul că sunt unele ţări (precum SUA) unde legea interzice grupărilor politice să desfăşoare activităţi fără înscrierea prealabilă la Departamentul de Stat. În consecinţă, românii din străinătate s-au trezit reprezentaţi în Parlamentul României de 6 activişti de partid, aleşi în condiţii discriminatorii şi cu încălcarea legii (în cazul SUA)! Rezultatul acestei făcături a fost pe… măsura măsurii şi marionetele partidelor, ajunse mincinos să reprezinte diaspora, au dormit liniştite în băncile Parlamentului, preţ de 4 ani, cu prelungire încă 4, în 2012, ridicând mâna în funcţie de ordinul primit de la şeful de grup parlamentar! Ceea ce se va întâmpla, probabil, şi la parlamentarele din această toamnă.
La prezidenţialele din 2009, Guvernul Băsescu (Boc) a trecut comisiile secţiilor de votare din străinătate de la comunităţi (care funcţionaseră impecabil 19 ani!) la diplomaţi. Rezultatul a fost tot pe… măsura măsurii şi este bine cunoscut: jaful de la Ambasada României la Paris, patronat de Theodor Baconschi, Băsescu Traian s-a trezit "reales" preşedinte cu votul diasporei, după ce Mircea Geoană câştigase alegerile în România şi rostise celebra frază "Mihaela, dragostea mea"!
Scenariul s-a repetat în 2014, când tot diplomaţii şefi de comisii au decis cine va fi noul preşedinte al României, dar strategia a fost puţin diferită: numărul membrilor din comisiile secţiilor de votare a fost redus de la 8 sau 10 la 2 sau 3, deci înregistrarea şi votul în sine au durat mai mult, s-au format cozi interminabile la uşile ambasadelor şi consulatelor, oamenii s-au revoltat şi Iohannis Werner Klaus a ieşit preşedinte.

Da, votul diasporei a fost şi este o manipulare ca la carte, pusă la cale şi finalizată de către Servicii, în cârdăşie cu Parlamentul, Guvernul şi Preşedinţia. Deşi e prea târziu pentru a fi luat în seamă, îmi permit să ofer două soluţii, chiar dacă unii mă vor înjura fără să se semneze.

Condiţii egale de concurs pentru candidaţii independenţi şi cei de la partidele politice în colegiile diasporei. Argument: actuala lege electorală este discriminatorie faţă de independenţii care vor să candideze în colegiile diasporei, în sensul că aceştia, deşi au legitimitate în comunităţile de români, sunt obligaţi să adune semnături de susţinere, în timp ce candidaţii partidelor sunt scutiţi de această corvoadă imposibil de finalizat în timp util. Deci, semnături de susţinere pentru toţi!
Trecerea comisiilor secţiilor de votare de la diplomaţi înapoi la comunităţi. Argument: comisiile de votare formate din membrii comunităţilor de români au funcţionat fără probleme în perioada 1990-2009, au credibilitate şi nu se află sub presiunea impusă diplomaţilor de şefii lor de la Bucureşti.

În rest, să auzim numai de bine!
http://www.cotidianul.ro/votul-diasporei-o-manipulare-ca.../

 

Preda Mihailescu Cat timp in numele nostru, presedintele este sfatuit de fatuca de suflet a lui s-o roshi, comentariile privitoare la atentia oferita diasoperi sunt de prisos. S-a spus totul!

Niciun comentariu: