marți, 30 august 2016

"Direct la DNA ajungeti"

„Direct la DNA ajungeti" – 26 iulie 2016
 
Draghi Puterity
 

"Sunt oameni în România care pot să depună mărturie alături de mine că atunci când am vrut să semnăm Comarnic-Braşov ne-a zis cineva puternic - direct la DNA ajungeţi dacă faceţi Comarnic-Braşov. Domnul Băsescu ne-a zis public şi un alt domn ne-a zis în particular. Şi Boc a încercat, dacă ţineţi minte. Am încercat şi eu cu 60% în Parlament şi ministrul meu mi-a zis "ne bagă în puşcărie dacă facem Comarnic-Braşov","

De ce deranjeaza atat de mult autostrada asta? Trebuie sa ramana Transilvania rupta de Bucuresti? Sau trebuie sa sifoneze bani "cine trebuie"? Interesele cui le reprezinta DNA-ul?

 

 

Ponta, mărturisire șoc: "Direct la DNA ajungeți"

Fostul premier Victor Ponta a declarat că a fost avertizat de un om puternic în privinţa contractului Comarnic - Braşov.

DCNEWS.RO|BY DCNEWS

 

Costel Gilca Da. Pentru ca :
1. Sa se creeze diua Romanii, la nordul si sudul Carpatilor 
2. In caz de razboi rusii sa nu oatrunde usor dincolo de Caroati.
A doua teza e contrazisa faptic de al doilea razboi, cand am cedat gratis Carpatii!


Prospectiv A-z  

1) Il cred pe Ponta, am asistat la o conversatie despre mari infrastructuri, in termeni similari, acum cativa ani;
2) Blocajul se aplica in prima instanta in Romania, celor dela UE le convine;
3) Declaratia lui Ponta adauga greutate ipotezei noastre de lucru cum ca treburile in Romania merg/sun blocate ca rezultat al comenzilor multiple din Triaj;
4) Aceasta stare de fapt ar trebui sa ne puna pe ganduri caci motivul stagnarii/inapoierii romanesti se afla in principal in alte parti decat in Romania;
5) Politicienii nostri CAZUTI ar trebui sa-si faca mai mult curaj si sa spuna lucrurilor pana la capat, pornind dela inceputirile decembriste din 1989. Stanculescu moare si nu spune, Adrian Severin demisioneaza si nu spune, Nastase cade si nu spune, pe Iliescu il injura toti si tot nu spune; doar Talpes ne mai scapa cate una, el si-a obtinut dreptul spunand la timp cui a trebuit.
6) Am tot spus aici de ceva timp ca a invinui nume proprii pentru situatia romaneasca, oricat de facile tzinte ar face Ponta sau Johannis, e un exercitiu facil de pseudo-civism. 
7) Cum naiba ne explicam marea moscheie la Bucuresti, s-a mai adaugat o comanda in Triaj pentru Romania sau niste gauleiteri au promis aia Turciei/Islamului in contra altor fovoruri?
8) Ganditi si dvs. prospectiv mai departe, poate se leaga ceva!

 

Mihai Ion Turcu Interesanta intrebarea 7.Cu multa verme in urma am auzit in Germania parerea ca data fiind densitatea mica a populatiei pe km patrat in Romania eset spatiu bun pentru colonizare.

 

Alexandru Botu Si cine este acel om puternic, mai puternic decat Presedintele, Prim Ministru si toti astia la un loc?

 

Prospectiv A-z .
Daca astia continua sa-i zguduie lantul lui Ponta, vom afla... Este acelasi care-l apara pe Basescu, dela Nastase incaoce, dar ar trebui si sa-l tempereze.

 

Alexandru Botu Ma tem ca nu. Si am sa spun si de ce. Cand cei mai mari ai nostri sunt inghesuiti bine pentru ceea ce au facut fara transparenta decizionala necesara dau vina pe cineva "de deasupra lor" (altcineva decat poporul roman), exterior sistemului, care-vezi bine- nu poate fi devoalat, caci asa este in asociatiile astea ale conducatorilor de tari. Daca ar fi niste oameni onesti ar refuza sa intre in acele asociatii care i-au sprijinit sa se urce la putere si sa guverneze cum li se dispune.

 

Prospectiv A-z .
Sunt absolut de acord cu dumneavoastra, domnule Botu. Si eu m-am saturat de viteji post-factum, asta fara a cere vreunuia sa fie erau, doar sa spuna mai departe: 'Eu asa ceva nu fac, imi voi da demisia si voi spune de ce!'

Victor Ponta trebuia sa demisioneze in 2012, era tanar, lumea l-ar fi propulsat si mai sus, mai ales daca dadea o explicatie generica.

 

Alexandru Botu Postarea Dumneavoastra Prospectiv A-z  in 8 puncte, ar trebui sa fie agatata ca ecuson de gatul fiecarui guvernant.

 

Prospectiv A-z .
Sa continui, cum naiba se face ca pesedeul nu promoveaza oamenii cei mai capabili si cu dosare beton? Mai ales cand stiu ca DNAul stau cu ochii pe ei ca pe butelie, ei il imping in fata pe Dragnea, omul cu dosar pe rol.

Eu sunt convins ca in PSD sunt inca oameni de calibru, patrioti si competenti. Un partid asa mare, ca un imperiu, nu moare din cauza atacurilor de afara cat din tentative repetate de... sinucidere.

 

Alexandru Botu Doar oamenii santajabili sunt promovati (nu am zis alesi) in functii de decizie, la orice structura, la orice nivel. In fiecare structura exista un grup de influenta care manipuleaza asa cum i se cere. Promovatii sunt buni cat timp sunt disciplinati ori nu i-a apucat ticneala.
Onestii sunt buni pentru interfata cu alegatorii, adica din cand in cand...

 

Prospectiv A-z .
Domnule Botu, fiind unul din veteranii coprospectivi, va aduceti aminte cand gandeam in scris aici cum raul acesta a inceput probabil cu deficitul de legitimitate al pucistilor din decembrie 1989? Altfel cum sa-mi explic promovarea timpurie a atator brofasi?!

La alt nivel, premiantii au mereu un complex la borfasi, ar vrea sa fie ca ei, dar se gandesc sa-i foloseasca. Numai ca aproape invariabili, borfasii ajung sa faca jocurile.

 

Alexandru Botu Prospectiv A-z eu sunt un coprospectiv intarziat. Adica si venit mai tarziu, si pus pe studiu. Dar imi aduc aminte despre multe din cele citite la Grupul Prospectiv, mai ales despre analizele contraprospective, adica retrospective voiam sa zic.

 

Prospectiv A-z .
Daca ce scriem noi aici sta in picioare la retrospectiva, cred ca s-a lucrat bine. Altfel, ar trebui sa strangem taraba si sa'nchidem pravalia ca-i destul vacarm in targ!

 

Alexandru Botu Cred ca aici se vorbeste civilizat, nu ca in targ, la taraba!

 

Smaranda Dobrescu Intreaba Alexandru:"cine este acel om puternic, mai puternic decat Presedintele, Prim Ministru si toti astia la un loc?"
Nu am pretentia ca stiu caci putini in perioada PSD-ului erau admisi la masa acceptarilor fortate. Pot insa sa va spun ca in diferite perioade cand prin conducerea partidului ni se comunicau niste "must-uri" nejustificate, cel aratat cu degetul era de cele mai multe ori FMI-ul sau Banca Mondiala, apoi "to do list" in vederea aderarii, NATO, BNR-ul, etc. Daca nu ascultai FMI-ul era cel mai problematic, caci la urmatorul buget iti taia fie din pensii, fie din investitii, fie iti dovedeau ca trebuie sa mai privatizezi ceva. Cred ca dupa 2008 grupul celor cunoscatori s-a micsorat si la un moment dat Basescu a putut sa arate singur cu degetul pe cine dorea D-lui fara sa mai dea socoteala. Doar trecuse prin doua alegeri .

 

Smaranda Dobrescu Intreaba Prospectiv A-z: "Sa continui, cum naiba se face ca pesedeul nu promoveaza oamenii cei mai capabili si cu dosare beton?"Inca din 2000 alcatuirea listelor a trecut in seama baronilor locali. O mare perioada de timp presedintele Asociatiei sefilor Consiilor judetene, acel personaj care imparte portiile si zambetele a fost Dragnea. Baronii avand posibilitatea sa imparta favoruri celor de pe liste aveau si ei sustinere locala puternica si nu doar. Datoriile fata de Dragnea se plateau la alegerile interne, la vot. Lucrurile sa nu credeti ca se intampla asa doar in PSD. Concluzia mea la aceasta intrebare ar fi ca raul rezida in puterea baronilor care nu au vederea de ansamblu a oamenilor valorosi si onesti din partid si votul uninominal, care a insemnat noi legaturi, noi dealuri financiare locale.

 

Smaranda Dobrescu Alexandru, cred ca se promoveaza oameni santajabili doar in cateva functii numite, importante in stat. Riscul e mare, dar si mai mare daca nu exista obedienta din punctul de vedere al celui care numeste. Daca in Parlament ar fi introdusi santajabili(mai scapa, oricum), grupurile parlamentare se descompleteaza, cei din coada listei-daca e vot de lista sunt cei foarte slabi si se pierde majoritatea parlamentara sau se strica majoritatea unor aliante parlamentare, ceea ce nu e de dorit.


Gheorghe Gradinaru Nu cred ca este vorba de un om puternic ci de o "oligarhie: europeana care subordoneaza conducerea UE si prin care se actioneaza in interesul sau.Aduceti-va aminte de negocierile pt UE in care inchiderea unui capitol presupunea musai si ceva obligatii oneroase pt Ro.de ex. in avantajul bancilor grecesti si austriece, etc

 

Draghi Puterity Permiteti-mi sa reiau aici o discutie cu domnul Botu de pe wall-ul meu:

"Dumneavoastra ce a-ti face, domnule Botu intr-o situatie similara? V-ati da demisia stiind sigur ca papusa care urmeaza o sa faca si mai mult rau, sau ati incerca sa rezistati si sa miscati lucrurile atat cat puteti in directia cea buna? Marturisesc ca nici eu nu stiu cum as proceda."

 

Alexandru Botu Vorbiti, Domnule Gheorghe Gradinaru de bancile cu tranzit fulger si care raman apoi cu crapaturi ca dupa traznet?

 

Draghi Puterity Gheorghe Gradinaru - considerati ca oligarhia UE actioneaza de sine statator, sau e, in mare parte, un proxy al plutocratiei americane? Unde ati incadra FMI-ul si BM in acest context?

 

Draghi Puterity Alexandru Botu: Domnule Draghi Puterity, recunosc ca mi-a fost relativ usor sa pun intrebarea, deoarece nu am fost pus prea des in astfel de situatii si nici la niveluri atat de serioase/importante. Dar va pot raspunde la ceea ce ati afirmat privitor la papusa care va veni si care ar putea sa procedeze si mai rau. Pai, prima mea grija este sa nu gresesc eu, caci pe mine ma mai pot controla, pe cand pe altul-nu. Procedand asa s-ar reduce cu cel putin unul numarul papusilor, altfel....

Draghi Puterity: Alexandru Botu - Eu vad lucrurile in felul urmator, domnule Botu. Atunci cand constat ca gradele mele de libertate sunt puternic limitate, care e modul de actiune cel mai patriotic: sa imi salvez constiinta si onoarea refuzand astfel de compromisuri, sau sa fac cat mai mult bine in pozitia in care am ajuns? M-ati facut sa zambesc cu ultima fraza. Mi-a adus aminte de o maxima, nu stiu exact cui apartine, cred ca unui comisar sovietic: "nu putem fabrica noi atatea topoare, cate cozi de topor sunt in Romania"...

 

Alexandru Botu Domnule Draghi Puterity, scuze ca ma bag, dar cel mai greu ne este cu institutiile pe care nu le putem incadra nicaieri. Nu pentru ca nu am gandi, ci pentru ca "nici nu ne-am gandi".

 

Draghi Puterity Cred ca pana la urma totul se reduce la disponibilitatea unor indivizi de a-si asuma riscuri individuale. Se pare ca inca mai avem astfel de OAMENI. Din pacate nu stim sa ii apreciem si sa ii sustinem.

 

Alexandru Botu Draga Domnule Draghi Puterity, pana acum nu am avut ocazia sa fiu pus in nicio situatie de reprezentare publica, am fost doar salariat profesionist. Ca salariat profesionist este altceva. Poate ca de aceea am uitat asa de usor de datoria patriotica....

 

Draghi Puterity Totusi, revenind la intrebarea mea punctuala, domnuleGheorghe Gradinaru: Cu de deranjeaza tronsonul respectiv de autostrada? Cu ce ar avantaja UE lipsa unei legaturi pe autostrada intre doua regiuni care ii apartin? Sau doreste EU ca acel tronson sa fie executat de o firma numita de ea? Daca da, de ce nu a participat la licitatie? DNA-ul, cel caruia ii revine misiunea de a stopa / temporiza constructia respectivului tronson, pare a fi mana lunga a intereselor americane (americanii insasi ne sugereaza asta). De ce accepta el sa faca jocul UE, daca intr-adevar tot raul de acolo porneste? Daca totusi interesele americane sunt cele care impiedica astfel de lucrari, care anume sunt acestea? Interse geostrategice cum sugereaza domnul Gilca, sau de alta natura?

 

Doina Nicolescu Smaranda Dobrescu: Si eu sunt de acord ca una din constructiile care au dus la starea actuala a promovarii parlamentarilor obedienti este votul uninominal. Sa nu uitam cine a lansat ideea, la care nu stiu dece PSD prin Geoana a aderat! Initial am banuit ca este dorinta de a desfiinta partidele politice, dar se pare ca ideea a avut mai multe tinte!

 

Mihai Ion Turcu Pentru occident Romania este un teritoriu si o sursa epuizabila care trebuie rapid epuizata pentru ca este si piesa de schimb in diferite tranzactii. Cand va fi cedata, toata sau jumatate, sa fie goala de ce contine.Presiunile sun externe, fatise si clar definite, atat din Europa cat si din America. Romania nu este stat suveran. Guvernantii se comporta in consecinta. Cei care au vrut sa fie sefii unui stat suveran au fost detronati sau impuscati. Avem nevoie de cineva siret si metodic care sa profite de toate ocaziile pentru a redobandi ceva din suveranitate si bloca jaful.Mai putem servi UE ca lada de gunoi sipentru debarasare de musulmanii pe care si i-au prasit. Eu as incerca acuma sa profit de impasul NATO -SUA la Marea Neagra,unde interesul strategic occidental este ca si ratat, reinarmand Romania, si as face o buna relatie cu Anglia, local cu Polonia. Ce putem face noi cei fara putere este sa blocam jaful. Momentan "aliatii" oficial au nevoie de o Romanie intern "stabila", deci caraiala publica este nedorita. Deciziile funeste pot fi deocamdata prorogate.Felicitari Domnului Piperea, trebuie sa avem grija de Dumnealui.

 

Preda Mihailescu "Cei care au vrut sa fie sefii unui stat suveran au fost detronati sau impuscati." - Spune totul, da! Oare a venit timpul sa fie necesara scrierea laolalta a acestor remarci si a experientelor din spatele ei - pentru generatiile care nu vor mai intelege nimic?

 

Dinica Roman Mihai Ion Turcu 

Cautati https://www.google.com/#q=transee+evacuabila

Este o metafora dintr-un text al lui Raoul Weiss in circulatie acum cativa ani.

 

 

Google

Search the world's information, including webpages, images, videos and more. Google…

GOOGLE.COM

Niciun comentariu: