marți, 30 august 2016

In biserica Sfantul Stefan

In biserica Sfantul Stefan -26 iulie 2016

 

Prospectiv A-z shared Alexandru Racu post – 26 iulie 2016


Alexandru Racu

Până la urmă, se pare că istoria îi dă dreptate doar parțial lui Diderot, în sensul în care ceea ce a început cu sloganul "și cu mațele ultimului preot spânzurați ultimul rege" se termină de fapt cu sloganul "și cu iataganul ultimului soldat al Statului Islamic debarcat în Normandia tăiați-i gâtul ultimului preot", vârsta și dimensiunea congregației acestuia din urmă fiind altminteri cât se poate de emblematice pentru starea Catolicismului în țara cunoscută cândva drept Fiica mai Mare a Bisericii. Paradoxul devine cu atât mai intens și mai amar când te gândești că oribilul asasinat a avut loc într-o localitate ce poartă numele primului martir al Bisericii, Sfântul Ștefan.

În rest, se confirmă ceea ce ziceam acum câteva zile, anume că am intrat într-o nouă fază a terorismului, cea în care vom avea câte un atac pe zi, cu cuțitul, maceta sau automobilul, genul de atac pe care orice diletant bolnav de ură poate să-l comită iar autoritățile pur și simplu nu au cum să-l prevină. Așa vom afla și cât de mulți sunt de fapt cei dispuși să omoare cu sânge rece, poate că mult mai mulți decât ne place să credem, și cum reacționează mentalul european contemporan la teroarea psihologică întreținută cu perseverență și tenacitate după modelul picăturii chinezești.

Dincolo de asta, privind ce se întâmplă pe întreg mapamondul, din Japonia până în Florida, trecând prin Europa, tind să cred că nici din toți ghețarii de la poli nu vom putea să extragem suficient de multă aghiazmă pentru toate legiunile de draci ce par să ne fi invadat planeta. Așa că mai bine închidem televizorul și ne rugăm: pentru tembelii care ne conduc, pentru demenții care ne omoară, pentru forțele de ordine care fac ce pot să ne apere, pentru victimele junghiate ca animalele la abator, și pentru acest părinte care iată, a avut parte de moartea sângeroasă a primilor creștini în ciuda faptului că se aștepta să moară asistând neputincios la disoluția lentă, pașnică și deprimantă a Creștinismului Apusean. Dumnezeu să-l primească în cetele drepților Săi și să aibă milă de noi toți.

 

 

UPDATE Doi barbati inarmati cu cutite au luat cinci ostatici intr-o biserica din Franta

Doi barbati inarmati cu cutite au luat marti ostatici mai multi oameni intr-o biserica…

HOTNEWS.RO|BY HOTNEWS.RO

 

Alexandru Botu Cand se ajunge la asa ceva, intr-un timp istoriceste scurt, te intrebi daca totul nu a fost pus bine la cale, caci nu ar fi putut sa iasa asa ceva din intamplare....

 

Smaranda Dobrescu Cat am dori sa nu facem legatura intre teroristi si o anumita religie, cat am incerca sa-i exoneram de vina considerandu-i victimele unui mod de viata alienant, nespecific, egalitatea dintre actele de terorism si religie rezulta indiferent de parerile expuse. Eu ma gandesc la un singur lucru: Lupta cu teroristii este atipica si deosebit de dificila din cauza unui element care se cheama dorinta atacatorului de a se sinucide, de a muri. In acest caz amenintarile de intarire a vigilentei celor in drept sa previna devin inutile, caci avertismentul clasic"stai ca trag" este exact ce-si doreste sinucigasul. E nevoie de multe, multe alte idei de actiune, dar si de o moderare a ideilor propagate religios ca moartea si sacrificiul sunt aducatoare de beneficii..Viata este un dar pentru orice fiinta umana..

 

Preda Mihailescu Neuro-reprogramare. Pentru asta trebuie mai intai sa ii infrangi, apoi sa ii gasesti si ai acces la ei ....

 

Alexandru Botu Totdeauna oamenii s-au folosit de religie pentru a face razboi, acum terorism, nu religia s-a folosit de oameni!

 

Smaranda Dobrescu Alexandru eu m-am axat pe specificul teroristului: el vrea sa moara, e dorinta lui. Asta nu inseamna ca el foloseste religia pentru a face rau ci ca invatatura sa religioasa ii garanteaza mai binele dupa moarte. In fond sinucigasul este un om nefericit idoar in viziunea noastra. Nu ma pronunt mai mult, caci nu m-as putea exprima mai complet sau mai bine decat a facut-o Alexandru Racu.

 

Alexandru Botu Invatatura lui religioasa nu i s-a revelat, i-a fost inoculata de niste oameni. La astia nu vrea nimeni sa ajunga?

 

Smaranda Dobrescu Aici e cheia, Alexandru!

 

Preda Mihailescu Alexandru Botu - excelent spus.

 

Preda Mihailescu Discutia "teroarea este inerenta islamului" contra "omul foloseste religia pentru teroarea sa" este profund similara cu discutia despre comunism: teroarea este in natura comunismului - cum au ajuns sa creada cei care au trait-o. Sau, teroarea este o "proasta intelegere si aplicare a comunismului", cum pretindeau smecheri telectuali à la Sartre. Comunistii mai aveau o smecherie in traista, fiindca doar intre ei recunosteau ca au produs un fenomen de natura religioasa - altfel, vezi doamne, cum poti fi ateu si sa produci miscari religioase, nu-i asa? 

Nu - asta este perdaf pe ochi. Islamul terorist are foarte mult in comun cu marxismul terorist. Ar trebui spus pe fata.

 

Smaranda Dobrescu Riscati sa va puneti in cap cateva grupari categorice, atotstiutoare si furioase. Adica chiar acelea care propaga teoretic toleranta. :-)

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Mortii vii?! Aia nu stiu cand au fost altundeva decat in capul oamenilor normali! Caci singuri, nu tin la apa.

 

Prospectiv A-z .
Alexandru Racu: "Așa că mai bine închidem televizorul și ne rugăm: pentru tembelii care ne conduc, pentru demenții care ne omoară, pentru forțele de ordine care fac ce pot să ne apere, pentru victimele junghiate ca animalele la abator, și pentru acest părinte care iată, a avut parte de moartea sângeroasă a primilor creștini în ciuda faptului că se aștepta să moară asistând neputincios la disoluția lentă, pașnică și deprimantă a Creștinismului Apusean. Dumnezeu să-l primească în cetele drepților Săi și să aibă milă de noi toți." Subscriu.

Niciun comentariu: