marți, 9 august 2016

Cui i se potriveste imaginea?

Cui i se potriveste imaginea? – 6 iulie 2016

Prospectiv A-z
 
Gandind cronologic dela lovitura de stat din decembrie 1989 incoace, carora din politicienii romani li s-ar potrivi aceasta imagine? De ce?


Smaranda Dobrescu Piromanii (sa spunem cei care au privatizat si desfiintat economia romaneasca ) care nu au nicio remuscare in urma faptelor lor, au gasit in cenusa respectiva lampa lui Aladin pe care e suficient sa o ia in mana si apare dervisul care le inalta una sau mai multe case, hoteluri la Monaco, afaceri cu bani in Panama si cate si mai cate. Sa-i identificam..

Dinica Roman Daca politicienii romani sunt mai greu de numit, iata-l pe asta!

http://content-img.newsinc.com/.../24779720/4518170.jpg..

Alexandru Botu Toti cei care au facut rau tarii, pe bani, din subordonare ori de placere.

Draghi Puterity In opinia mea, schimbarea de paradigma a avut loc la Emil Constantinescu, prin declaratia aceea ca "actiunea NATO impotriva Serbiei e legitima si necesara" (citez din memorie). Dupa aceea, la scurt timp a venit Tony sa ne spuna ca avem sanse sa intram in club, iar Basescu a facut cadou (prin acordurile PSAL II) economia Romaniei (bijuteriile coroanei mai exact). Isarescu a cimentat deal-ul. 

Cei ce le-au urmat, Iliescu/Nastase nu mai aveau cum sa intoarca lucrurile la care angajasera Romania "cei 15000 de t̶e̶h̶n̶o̶c̶r̶a̶t̶i̶ specialisti", insa au cautat sa obtina maximum pentru Romania in conditiile date. Proabil au reusit mai mult decat erau stapanii dispusi sa accepte, si Nastase a fost inlocuit, prin mijloace "colorat-specifice" cu Basescu, care a definitivat opera de subjugare a Romaniei. 

For the record, "privatizarile" lui Basescu:

https://nastase.wordpress.com/.../va-mai-aduceti-aminte.../

Prospectiv A-z
Va mai amintiti de privatizarile lui Basescu din 1999?


Smaranda Dobrescu Imi aduc aminte ca Basescu pentru a obtine aprobarea listei respective, la fiecare pozitie avea pragatita motivatia. Cea mai "tare" a fost la Sidex, unde a spus ca statul plateste 1 milion de dolari zilnic ca sa sustina in viata Sidexul. Pana sa inchida lumea gura de mirare,, s-a trecut la urmatoarea pozitie. Multe din pozitii au avut oponenta, dar ce rost ar mai avea acum sa scormonim prin cenusa imperiului?

Draghi Puterity Pai Prospectiv A-z voia sa stie cine sunt pe selfie-urile cu distrugrea economiei romanesti. E doar parerea mea. Altii cred si acum ca economia romaneasca a fost distrusa de Adrian Nastase, ca sa isi puna termopane la bloc.

Smaranda Dobrescu Cineva care a lucrat la FPS-uri ar avea poate destule fotografii...

Draghi Puterity Smaranda - Mi-ai dat o idee pentru o invitatie in grup ;)

Smaranda Dobrescu Fara sa vreau!. Ma gandesc sa vad daca-mi cade fisa!

Draghi Puterity Smaranda - Trebuie doar sa-l aprobi ;)


Draghi Puterity Orice asemanare cu Gust Avrakotos e pur intamplatoare :)))

Smaranda Dobrescu Inseamna ca altcineva face legatura intre cele doua servicii.. :-)

Draghi Puterity Cum zicea Zen Masterul? We will see! :)


Prospectiv A-z .
"ce rost ar mai avea acum sa scormonim prin cenusa imperiului?" 

Rostul este esentialmente necesar. Toti arsonistii Romaniei trebuie numiti ZI SI NOAPTE pentru ca altfel ne trezim cu ei din nou printre noi, daca nu cumva sunt ramasi in vreo schema sau alta (Parlament European, BNR, fundatii, moralisti publici etc.). Exact ca si in cazul lui Blair care pe de-o parte ii 'pare rau', dar pe de alta, spune ca a scapat lumea de nustiuce. In cazul nostru, in oglinda cu britanicul, i-am avea de exemplu pe cei care se vaita azi ca Romania nu (mai) conteaza fiind o colonie, dar uita sa specifice ca mai ales prin cele semnate si implementate(sic!) de ei s-a ajuns la aceasta situatie.

Da, Draghi, Regimul Constantinescu sta in capul listei, dar distrugerea a inceput cam de cand s-a ridicat acel elicopter de pe CC. Culmea este ca nu stiu mai mult de o exceptie din cei care au facut parte din Regimul Constantinescu sa fi spus ca-i pare rau! Ce shtofa au britanicii astia!

Draghi Puterity Desigur, Prospectiv A-z, am amintit si eu deseori pe aici de Petre "industria chimica a Romaniei e un morman de fiare vechi" Roman. Si evident ca sunt multi altii care au trecut cu arme, dosare si bagaje, de partea viitorilor stapani. Insa daca e sa gasesc un punct nodal, de la care evolutia a devenit ireversibila, a fost acea decalaratie.

Prospectiv A-z .
Roman n-a facut de unul singur ispravile alea, desi ar face parte din lista. Daca romanii nu inteleg rolul unui proces 'name and shame!', Petrica va fi reales pana la sfarsitul...

P.S. Roman si echipa lui (Basescu, Berceanu, Severin etc.) au facut parte si din Regimul Constantinescu.





Smaranda Dobrescu "ce rost ar mai avea acum sa scormonim prin cenusa imperiului?" Stiam ca Prospectiv A-z se va impiedica de sensul de "mai bine lasa". Am spus-o din doua motive:
1. Toate programele de guvernare incepand cu 1990 prevedeau privatizare, deci ce se facea era legal (nu neaparat si justificat)
2. Nu ai de unde sa stii cine facea aranjamentele caci de multe ori unui ministru ii venea lucrarea de la FPS perfect explicata ca necesitate iar acesta ca sa o amane sau sa o respinga trebuia sa vina cu solutia tinerii in viata a respectivei unitati. Cine facea evaluarile, cine cerea doi lei pe frumusete de dotari? Greu de spus. Ia expertii daca-i gasesti. Eu, am avut norocul sa nu semnez privatizari. Nu stiu ce as fi putut face: ca sa cer cercetari mai extinse ar fi trebuit ca intreprinderea sa mai fiinteze iar oamenii sa nu intre in somaj si sa nu aibe nici salarii. Daca am incerca sa acceptam ca au fost si oameni onesti si ca au avut nenorocul de a fi o rotita dintr-un joc mult mai mare gandit de alti jucatori cu viziunea ansamblului, poate am deveni chiar compatimitori. Evident erau si rotite care aveau dublu angrenaj, in general discreti si binevoitori. De aceea mi-am permis sa va propun testul cu lampa lui Aladin si evaluarea averilor...

Prospectiv A-z .
"Toate programele de guvernare incepand cu 1990 prevedeau privatizare, deci ce se facea era legal (nu neaparat si justificat)"

TOCMAI! Si razboiul lui Blair a fost aprobat de Parlamentul Britanic. Asta nu a impiedicat pe britanici sa mearga mai departe. De exemplu, poza de mai sus cu Blair este creatia unor artisti britanici prin care fostul premier este named and shamed!

Draghi Puterity Totusi, la inceput s-au privatizat chestii de genul "Beraria Ursus" s.a.m.d. Abia dupa PSAL II au avut loc privatizarile strategice. Sau gresesc?

Prospectiv A-z .
Dragul meu, pana sa ajungem la o asemenea analiza, sa fim realisti si sa incercam sa numim mai intai! 

Cu analizele ne-am mai infundat noi, iar asta e in primul rand din cauza ca formatul mediului nostru de discutii nu permite altceva, asa ca putem incerca si un alt unghi, mai ales cand avem exemplul britanic care, nu-i asa?, da standardul.

Draghi Puterity Stii care e problema mea cu linia asta de rationament, Prospectiv A-z ? Ca ii punem pe toti intr-o oala, fara discernamant. Si atunci ne trezim pe aceeasi parte a baricadei cu cei care spun ca toti politicienii sunt corupti, jos Parlamentul, si chestii din astea. Ori asa ceva e contraproductiv, pe dovedite...

Prospectiv A-z .
Draghi, nu ma convingi. Procesul de inductie pe care-l sugerezi este invalidat de primul contra-exemplu...

Oricum, prin exemplul dat mai sus de tine, credeam ca ai inteles mecanismul 'name and shame!'

Draghi Puterity O bomba atomica daca nu are masa critica, "doar" te iradiaza, nu explodeaza. Economia Romaniei ar fi supravietuit unui numar mare de idioti, hoti si ticalosi daca si-ar fi pastrat "coloana vertebrala". Saltul calitativ, diferenta dintre a fi si a nu fi, a fost insa cel indicat de mine. Dar nu vreau sa monopolizez eu discutia, cu siguranta exista si alti coprospectivi care vad lucrurile in mod diferit.

Prospectiv A-z .
Draghi, ca tot suntem pe o tangenta (dand raspuns la raspuns) pot spune ca fotografia artistilor britanici tocmai o bomba nucleara nu este. Este un procedeu ironic, ceva mai bun decat bascalia noastra. Reuseste sa spuna cu o poza cat nu pot face 50 de tratate.

Da, cred ca inteleg gravitatea afirmatiei "Economia Romaniei ar fi supravietuit unui numar de mare de idioti, hoti si ticalosi daca si-ar fi pastrat "coloana vertebrala"." Atat de mult ca gandesc ca britanicii inca mai cauta sa vada cum de a fost posibila tararea lor in acel razboi--chiar si dupa aceasta poza si raportul parlamentar...

Draghi Puterity O sa cred in puterea democratiei si a statului de drept Britanic cand o sa-l vad pe Blair condamnat pe viatza la Haga. Pana atunci, prefer sa cred ca totul e doar o perdea de fum numai buna pentru distras atentia de la rearanjarea placilor tectonice prin zona. Si chiar si daca reusesc, pana cand "forta normativa a faptelor" se va propaga in Romania, multe recolte se vor culege la Nana. 

P.S. Poate ma inseala memoria, insa poza asta eu am vazut-o de multi ani. Si Blair primea in continuare sute de mii de lire pe cate un discurs. Asa ca... sa vedem. Mai ales dupa ce ajunge presedinta sotia celui care impreuna cu Blair au creat fenta cu a "treia cale".

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity , urmarea faptului de a-i pune pe toti in aceeasi oala e atat de simpla, incat si un copilut invatat cu lauda faptei bune il intelege: Cei onesti si cu bune intentii nu se vor mai angrena in politica. Cei care au facut-o fiind de aceeasi calitate sa se retraga intr-un colt si sa aibe putere sa faca fata loviturilor. Viata!

Prospectiv A-z .
De data asta nu mai cred ca inteleg ce spui, Draghi.

Pe de-o parte, asa este, o poza d'asta nu-l impiedica imediat pe Blair sa incaseze pentru de/serviciile facute--inclusiv la Bucuresti. Dar ironia de acest gen are un fel al ei de a lucra, chiar si intr-un sistem politic arhi-traditional (citeste, pervers) ca cel britanic.

Eu cred ca daca i-am numi mai des si cu mai multe mijloace pe echivalentii romanesti ai lui Blair, inclusiv mai tinerii ar vedea ca exista bun si rau in politica. Acum, tinerii fie pleaca, fie se dau cu partida pe care ei o percep drept invingatoare--adica exact asa cum se intampla din 1990 incoace.
Draghi Puterity Salut demersul tau, Prospectiv A-z , insa daca nu diferentiem dintr-o perspectiva realista, ma tem ca o sa aruncam si copilul din covata impreuna cu apa murdara. In discernamantul nativ al "tinerilor frumosi si liberi" eu nu am chiar atata incredere. 

Revenind insa la Blair, dintr-o cu totul alta perspectiva, as vrea sa recomand un film interesant, care in masura in care are macar un sambure de adevar (eu cred ca are), ar putea explica unele lucruri, printre care si scepticismul meu ca Blair va primi ceea ce merita. 

http://www.imdb.com/title/tt1139328/

Prospectiv A-z .
Draghi, Blair e numai punct-odata-central intr-o schema care pare a viza luarea Britaniei inapoi...

https://www.facebook.com/jacobinmag/videos/1384510424908988/

Tinerii, pe ansamblu, au cam acelasi discernamant in orice timp si loc. Doar ca in Romania, ei facand parte din categoria fiintelor *protejate*, nimeni nu se uita la nevoile lor. Motiv pentru care pleaca sau devin frumosi si liberi.
July 6 · 
The speech that Hilary Benn tried to stop.

Prospectiv A-z .
"Fost-a Hunedoara noaptea cum/ ar fi corabia de foc a lumii/ călătorind pe mări de pulbere şi fum/ sub neclintit de albă raza lunii". Fost-a şi nu mai e. Corabia de foc a lumii, marele combinat siderurgic, a naufragiat.
http://www.cotidianul.ro/de-la-marinarii-de-ieri-pe.../

Prospectiv A-z .
Privatization and aftermath

The Communist regime fell in 1989, and the transition to a market economy found the works ill-equipped to survive, with their technology not having been upgraded since the late 1970s.[1] Over the following years, production and employment—which stood at 20,000 workers in 1993—fell by a factor of ten. A surge in unemployment followed because while some younger workers emigrated, the majority stayed in the city and faced serious difficulties in finding new work or took early retirement.[3][4] In 1991, the works became a state-owned joint-stock company, Siderurgica Hunedoara.[5] The following year, steel plant #1, with a capacity of some 330,000 tons of steel a year, was shut down, as well as three furnaces at steel plant #2. In mid-1999, steel plant #2 was gradually shut down: first sintering was halted, then coking and finally on June 12, 115 years to the day after the works were inaugurated, the cast iron-producing furnaces.[1] A further shutdown occurred in the spring of 2003, and some 5300 workers were laid off.[3] The company became Mittal Steel Hunedoara in September 2003 as part of a privatization program completed the following April, when it was acquired from the Romanian government by a subsidiary of the Mittal Steel Company.[2] It took on the name of ArcelorMittal Hunedoara in 2006, following the takeover of Arcelor by Mittal to form ArcelorMittal.[1][6]

The works produce billets for pipes; heavy, medium and light profiles; reinforced concrete; wire; and special profiles, including mine gallery supports.[6] The focus remains on steel products and long hot-rolled bars.[5] Plans exist for the installation of a new rolling machine producing up to 400,000 tons of europrofile cylinder locks a year, starting in 2012.[7] The number of employees had fallen to 1260 in 2008, following a wave of compensated early retirements.[8] For several months at the end of that year and into the next, the works entirely stopped production for the first time in 80 years: most of its output went abroad, and the global financial crisis meant that orders dried up.[9][10] By 2011, there were 820 employees.[7] That year, eight exhaust chimneys, each over 90 m high and built in 1957, were demolished. These had become a symbol of the city, each of the ovens they served producing 400 tons of steel in one charge prior to 1990, but had become degraded. The chimney of blast furnace #4, itself demolished in 2004, remains standing. In the two years preceding this demolition, around 70% of the disused buildings were taken down,[11] including a 1950s power plant that took seven years of attempts to destroy and was considered cursed.[12] As of 2010, hundreds of individuals were making a living by carting off and selling iron and copper from disused portions of the works.[13]

Metallurgical activity caused substantial air, water and soil pollution in Hunedoara, especially before 1990. Close to 140 ha of industrial land that is now city property remains contaminated. Since 2004, Mittal has taken steps to filter exhaust and to treat waste water.[14][15] The plant's administrative headquarters, which functioned as a school for workers prior to the Communist era, is considered a historic building, but once abandoned in the years after 1990, it entered a state of disrepair. Its stairs, cables, floors and furniture were stolen and sold by local Roma, its interior, sheltering stray dogs, strewn with documents and remaining furniture wrecked by those searching for valuables within, the attic ravaged and housing bats, the basement covered with crates and hundreds of gas masks once used by Patriotic Guards.[16]
https://en.wikipedia.org/wiki/Hunedoara_steel_works





Niciun comentariu: