luni, 11 iulie 2016

Ce semnifica Brexit?

Ce semnifica Brexit? – 28 iunie 2016


ProspectivA-z shared Alexandru Racu's post.

 

Alexandru Racu

June 28 at 12:35am

Și în Washington Post. Bravo băieți! Hitler, Stalin, Mussolini ar fi mândri de voi. Întâi dispar drepturile sociale, după aia drepturile politice și vom termina cu drepturile civile.

Dacă pornim de la premisa că anumite lucruri nu trebuie să fie decise de popor, rămâne să mai stabilim și cine anume decide ce trebuie decis de popor și ce nu. Iar ăluia îi spunem Duce, Furher, Tovarăș Secretar-General. Și el ne călăuzește către luminița de la capătul tunelului.

Se conturează tot mai clar noul totalitarism de secol XXI. E și la noi plin de discursuri de acest gen. Dacă prostimea se revoltă, trebuie să-i punem cumva botniță.

Hai, că în curând se fac o sută de ani de la anii 30'. Să sărbătorim cum se cuvine și să-i punem capăt. Să fie un singur guvern global, condus de oameni înțelepți, care știu ce-i bine pentru toți. Că dacă îi lași pe proști să decidă, se alege praful.

Capitalism fără democrație. Fără drepturi sociale, fără drept de vot, și cu dreptul de a fi redus la tăcere pentru că se simte x ofensat de ceea ce spui, de a ți se lua copilul pentru că nu urmezi cele mai noi metode de parenting, de a fi supraveghat și ascultat pentru siguranța ta, de a fi săltat fără mandat pentru siguranța tuturor, și se vor mai adăuga și altele. Ce mai, un viitor luminos cât cuprinde!

 

 

Brexit is a reminder that some things just shouldn't be decided by the people

It was perhaps the most basic mistake that was made on the way to Brexit.

WASHINGTONPOST.COM

 

Smaranda Dobrescu Aceasta idee care s-a nascut in Anglia cu ocazia Brexit-ului se plimba nestingherita la noi de cativa ani: Paul Aligica, Patapievici, Liiceanu, MIhaies au argumentat pe rand de ce oamenii neinformati, cei saraci, cei nascuti"boi" sau matusalemicii e bine sa fie opriti sa participe la scrutinuri care pot influenta viata celor informati, bogati, destepti sau tineri. Asa ca, nicio noutate. Mai mult, ideea de democratie liberala nu e pusa si la noi in discutie in diverse grupuri cu destule argumente si cu evident patos? 
Acum, daca ma uit pe comentarii vad ca propaganda si minciunile care au insotit pregatirea referendumului in GB au fost de talie mare. De exemplu s-a spus ca banii care nu se vor mai da UE se vor directiona catre sistemul de sanatate englez (Beveridge). Tot asa, se pare ca oamenii nu prea stiau care le sunt avantajele sau drepturile ca cetateni europeni. Asta totusi nu scuza lipsa de informare si in ultima instanta dezinteresul englezilor fata de soarta lor. Revenirea dupa prima lovitura a pierderii de 2mii miliarde la bursa in prima zi, si incercarea de refacere a rezultatului referendumului prin petitii cu milioane de semnaturi nu poate fi condamnata in totalitate avand in vedere propaganda ipocrita a unor decidenti politici incepand cu Cameron care s-a sucit in ultimele luni dupa ani de condamnare a politicii UE.

Niciun comentariu: