luni, 11 iulie 2016

Poporul, dusmanul meu?

Poporul, dusmanul meu? – 26 iunie 2016

Stefan Kovacs shared his post.

 

Ce urât și prost e poporul- dușmanul meu...
--------------------------------------------------------
În general în citesc pe dl. Vlad Macri cu un soi de interes prin Hotnews- interes relativ și ușor plictisit. Dacă dl. Tapalagă pare idiot din matrice- dl. Macri părea oarecum mai evoluat- cam așa pe treapta 2 1/2.
N-am putut însă înțelege articolul (și motivul pentru care a fost publicat) domniei sale din ultima Dilemă Veche. Ce aflăm din articol ? Că domnia sa a locuit în marea majoritate a timpului undeva prin Romană. Că n-a avut nici prieteni țărani și nici prieteni uvrieri. Că fetele de la Apaca pe care el le-a văzut descărcate din camioane în septembrie 1989 erau păroase pe picioare. Că e ceva rudă cu Câmpeanu și că ai lui au fost prieteni cu Cunescu- sau invers. 
Oarecum subiectul dlui. Macri pare a fi "ce proști sunt românii ăștia că n-au ales-o pe Clotilde". De fapt poza dnei. Clotilde împodobește articolul. Ni se comunică că oamenii sunt la fel de "idioți" ca în 1990, că nu înțeleg "rațiuni mai presus de înțelegere" și că cei care au mâncat salam cu soia o atacă pe Clotilde care reprezintă ce e mai bun pentru români. 
Semnele de întrebare se ivesc precum în desenele animate . E gata dl. Macri să ne părăsească și să plece acolo unde originea nobilă a domniei sale și talentul său deosebit îl plasează de drept ? (aș spune aleea din dreapta de la Bellu) ? Se va produce vreo catastrofă care va nimici pe toți paizanii și va lăsa doar neamurile "de elită" ? 
Altfel, un asemenea articol n-ar fi putut apărea nici în "Sfarămă piatră" și nici în "Scânteia" anilor 50- din simplul motiv că, cu toate păcatele lor- nici legionarii și nici comuniștii nu agreau - cel puțin oficial- un ciocoism de neam prost- manifestat de dl. Macri- și pe lângă care Dinu Păturică e un intelectual rasat și interesant.


Niciun comentariu: