luni, 11 iulie 2016

BNR avertizeaza cetatenii britanici

BNR avertizeaza cetatenii britanici – 24 iunie 2016


Smaranda Dobrescu

Via Mircea Platon:

· 
O persoana importanta de pe la BNR a aparut la televizor la ora votului din UK ca sa le explice romanilor cat vor pierde bancile din UK daca iese UK din UE.
Votul "out" a fost, nu e un mister pentru nimeni, sustinut masiv de City, adica de bancile din Londra. Care vor "out" ca sa nu fie controlate de nemtii care lucreaza prin Banca Centrala Europeana. Istoria e mai veche, e foarte veche. City e un paradis fiscal in coasta Europei, mai tare decat Barbados, Panama si altele. Si oamenii nu vor supraveghere germana/UE.
Cu alte cuvinte, de ce le explica dnul de la BNR romanilor cat pierd bancile din UK daca ies din UE din moment ce bancile din UK au sustinut masiv iesirea din UE? Simplu: pt ca dnul de la BNR nu face analize serioase, ci propaganda. Analizele dlui de la BNR, publicate in presa britanica, ar starni si rasul curcilor. Dar pentru "prostii de romani" sunt bune, pt ca scopul lor nu e sa-i ajute pe romani sa judece obiectiv o situatie, ci sa-i spele pe creier, sa le inchida mintea cu tot felul de povesti de groaza. Romania e condusa prin minciuna si frica. De 70 de ani.
Tot discursul despre UE al diversilor analisti e doar pentru consumul intern al romanilor. E, cu alte cuvinte, "crap", BS. Si al alora "pentru", si al alora "contra".
Si aia pentru, si aia contra discuta pe deasupra, in termeni neoliberali (aia contra) si in termeni de infierare a "xenofobiei/populismului/izolationismului" (aia pentru, de stanga luminata).
Mi-e dor de niste articole de stanga mai putin luminata care sa ne explice si cum stau lucrurile cu poporul, ala care nu poate asculta discursurile despre beneficiile UE ale stangii luminate pentru ca a fost lasat de dreapta corporata luminata in competitie pentru locuinte sociale, spitale, locuri de munca si scoli cu darlingii stangii luminate.
Deocamdata, gasesc articole de acest fel doar in Guardian:
"Most of all, Brexit is the consequence of the economic bargain struck in the early 1980s, whereby we waved goodbye to the security and certainties of the postwar settlement, and were given instead an economic model that has just about served the most populous parts of the country, while leaving too much of the rest to anxiously decline. Look at the map of those results, and that huge island of "in" voting in London and the south-east; or those jaw-dropping vote-shares for remain in the centre of the capital: 69% in Tory Kensington and Chelsea; 75% in Camden; 78% in Hackney, contrasted with comparable shares for leave in such places as Great Yarmouth (71%), Castle Point in Essex (73%), and Redcar and Cleveland (66%). Here is a country so imbalanced it has effectively fallen over."

 

 

'If you've got money, you vote in ... if you haven't got money, you vote out'

Brexit is about more than the EU: it's about class, inequality, and voters feeling excluded from politics. So how do we even begin to put Britain the right way up?

THEGUARDIAN.COM|BY JOHN HARRIS

 

Cornelius Scipio o intrebare: cum se face ca Londra a votat "stay" si city-ul ar fi sustinut "leave" ? oricum, ma cam indoiesc ca city-ul si-a dorit asta:http://qz.com/.../british-stocks-lost-125-billion-after.../

 

 

British stocks lost £125 billion after Brexit—or 15 years worth of EU contributions

QZ.COM|BY JENNY ANDERSON

 

Smaranda Dobrescu Pierderea masiva de ieri de pe bursa a fost partial recuperata chiar spre sfarsitul zilei. Dupa cum apucasera sa declare si inainte de referendum, bancile engleze sunt solide si pot ajuta piata chiar la nevoi sporite. Evident ca acceptand acest risc neevaluat de mare din timp, City-ul londonez avea un scop de o importanta superioara unor pierderi (probabil ca nu se asteptau totusi la asa valori). Una din explicatii ar fi chiar cea avansata de Mircea Platon si anume independenta si necorelarea fata de ECB si bancile germane de a caror colaborare ar fi fost obligati la mai multa transparenta..
Cred insa ca sloganul gasit a fost deosebit de clar si percutant pentru majoritatea populatiei cu standarde de viata inferioare celor din City : 'If you've got money, you vote in ... if you haven't got money, you vote out'

 

Cornelius Scipio umbla vorba pe net ca "Meanwhile a petition gains hundreds of thousands of signatures for London to gain independence from the UK to remain in the EU."

 

Cornelius Scipio http://www.kswo.com/.../uk-google-searches-show-brexit...

 

 

U.K. Google searches show Brexit regret on massive scale

KSWO.COM|BY TOM ENSEY



 

Prospectiv A-z .
BNRul este stat in stat. Statul altora in statul roman.

 

Cornelius Scipio http://theantimedia.org/brexit-worlds-400-richest/

 

 

Here's What the Brexit Did to the World's 400 Richest People

THEANTIMEDIA.ORG

 

Draghi Puterity Revenid la mesajul original al domnului Platon - cred ca natura intereselor City-ului e ceva mai schizofrena. Pe de o parte el vrea sa se sustraga regulilor UE (de ex. cele legate de high speed trading) insa e si constient ca trebuie sa actioneze pe piata UE ca sa poata face bani, si ca sa isi transforme "banii virtuali" in asset-uri din "economia reala", care sunt mult mai putin volatile in caz de criza. Ramane de vazut cum vor rezolva aceasta cuadratura a cercului.

 

Mihai Ion Turcu Unde am mai vazut eu ceva apropape identic cu fotografia din theguardian ?...

Niciun comentariu: