marți, 14 iunie 2016

Exemplu de propaganda electorala

Exemplu de propaganda electorala – 27 mai 2016


Platon Florin shared Simona Tache's post.
 

"Avem, pentru prima oară, un premier care e de-al nostru. Avem miniștri care sunt de-ai noștri și dintre noi."

... cand se vor termina de numarat voturile, as fi curios sa stiu cine sunt "Ceilalti"... aia care n-au premier si ministrii de-ai lor, dintre ei...
Ii recunoasteti usor daca ati descoperit ca Bucurestiul nu incepe si nu se termina in centru, daca iesiti din Bucuresti si altundeva decat pe afara... Romania Cealalta... aia care n-are premier si ministrii de-ai ei, dintre ei...

 

 

Simona Tache

Avem, pentru prima oară, un premier care e de-al nostru. Avem miniștri care sunt de-ai noștri și dintre noi. Miniștri și oameni din echipele lor care, printre picături, vorbesc personal cu noi pe Facebook, nu prin intermediul responsabililor de comunicare. Unora dintre ei le spunem pe numele mic. Sunt Vlad, sunt Valeriu, sunt Corina, sunt Monica, sunt Laurențiu, sunt Ștefan, sunt Simona, sunt Cristian… Nu sunt nici perfecți, sunt oameni ca noi, și nici nu vor putea să ne lase o Românie funcțională într-un timp atât de scurt. Dar măcar știm încearcă să facă TOT ce pot. Că nu ne mint și că fac gesturi de transparență pe care nu le-a mai făcut nimeni.

Avem, pentru prima oară, tot mai mulți cetățeni care vorbesc, care aleg să reacționeze la locul lor de muncă, să denunțe, să emită avertizări publice, să nu mai tacă, să nu mai legitimeze abuzul, să nu mai fie părtași la el.

Mai avem și niște anchete jurnalistice care dezăluie lucruri fără precedent.

Chiar dacă e mică, timidă și nu ne va aduce o altă viață peste noapte, schimbarea plutește în aer. Ea a început în noaptea de 30 octombrie 2015, când niște oameni au murit, fără ca măcar să știe ce va însemna asta pentru noi. Când a mai fost atât de palpabilă și atât de aproape de noi, în ultimii 26 de ani? Niciodată.

Pe 5 iunie, schimbarea înseamnă să punem ștampila pe unii de-ai noștri, așa imperfecți cum sunt ei. Pot fi recunoscuți după sigla USB din buletinele de vot și după faptul că ne vine să le spunem pe numele mic sau chiar foarte mic. :)

Mult mai multe argumente, în text.

 

 

Voi vota oameni care vin dintre noi. Atâta timp cât știu că nu vor fura și nu vor minți, accept...

Mai țineți minte vremurile în care unii dintre noi votam pe criteriul "Să fure,…

SIMONATACHE.RO|BY SIMONA TACHE

 

Smaranda Dobrescu Spuneti-mi Domnule Platon Florin ca glumiti si doar doriti sa ma provocati, cel putin pe mine cu aceasta incercare de campanie electorala. Daca e doar o gluma, o consider buna. Daca e adevarat, am nevoie de ceva timp sa-mi temperez pornirile si sa devin sintetica, eventual sa recurg doar la o fraza . :-)

 

Platon Florin era o ironie... "Avem, pentru prima oară, un premier care e de-al nostru. Avem miniștri care sunt de-ai noștri și dintre noi."...

 

Smaranda Dobrescu Sunt atatea voci tinere care se considera reprezentate atat de "Guvernul meu" cat si de Nicusor Dan, incat v-am considerat un moment a fi tanar precum spiritul D-voastra, .mai ales ca citatul putea fi un preambul concluziv.

 

Platon Florin poate vom avea curajul si rabdarea sa discutam odata si despre prapastia in crestere dintre Romania Frumoasa si Romania Cealalta, despre cum confirmarea autenticitatii si validitatii primei nu se poate face decat prin culpabilizarea si damnarea celei de a doua Romanii

 

Platon Florin ...uneori un succes pe jumatate poate fi mai rau decat un esec. Iluzia alternativei este doar confirmarea lipsei sale.

 

Smaranda Dobrescu Ar fi o tema interesanta. Acum insa mi-e greu sa depistez ce anume din Romania este frumos. Sigur este frumoasa natura si cu tot ce ne-a daruit ea. frumosi sunt si oamenii care traiesc dupa un cod moral si au sufletul si straiele curate. Frumoase sunt cladirile in stilclasic romanesc, parcurile salbatice, statuile din Parcul Carol, din Cluj, etc, frumoase sunt catedralele, bisericile din lemn, casutele mici de pe dealuri sau din inima muntilor, frumoase sunt unele muzee. Frumoasa este Romania care traieste cu aspiratii si planuri de mai bine general.

 

Platon Florin "Frumoasa" tot ironic :) "al nostru, ai nostri, dintre noi" - excluziv, nu solidar...


Smaranda Dobrescu "poate vom avea curajul si rabdarea sa discutam odata si despre prapastia in crestere dintre Romania Frumoasa si Romania Cealalta, despre cum confirmarea autenticitatii si validitatii primei nu se poate face decat prin culpabilizarea si damnarea celei de a doua Romanii"
Nu am considerat a fi un ndemn ironic. Cred ca mi-am pierdut umorul in fata atator intamplari si fatete dihotomice.

 

Platon Florin indemnul nu e ironic, doar modul in care se identifica cei cu "ai nostri",

 

Alexandru Botu De ce nu continuati? Este aproape week end si avem dreptul sa primim acest schimb frumos si inteligent de replici...

 

Platon Florin Alexandru Botu va invit la Subversive Debates data viitoare

 

Alexandru Botu Domnule Platon Florin, deocamdata urmaresc maestrii.

Niciun comentariu: