marți, 14 iunie 2016

Cazul Hexi-Pharma, un rationament facut pe invers

Cazul Hexi-Pharma, un rationament facut pe invers – 25 mai 2016

 

Smaranda Dobrescu distribuie postarea Contelui de Saint Germain

Stim ca personalul DNA/SRI este numeros si de diferite specializari. Un aparat complet, dotat si profesionist. Totusi, neavand ideea necesitatii unui calcul probabilistic al intamplarii accidentului "la zi" si neapeland la Conte, s-a pierdut ceva din vedere:
"Am calculat, foarte rapid, și aproximativ (în exces, ca să nu avem vorbe) care este probabilitatea de apariție a unui astfel de eveniment, produs prin coincidența a cel puțin patru evenimente considerate independente (însensul limbajului matematic) și anume:
– probabilitatea ca un român să moară, într-un an, prin accident auto (55 morți la un milion de români): (p1=0.000055);

– probabilitatea ca un eveniment să se producă într-o anumită zi, bine aleasă, a anului (o zi din 365 zile): ( p2=0.0027);

– probabilitatea ca în urma evenimentului victima să fie mutilată și de nerecunoscut (2 mutilări complete din 55 morți): (p3=0.0037);

– probabilitatea ca victima să fie personaj central într-unul dintre cele mai mediatizate scandaluri de corupție ale momentului: ( 100 personaje centrale din 20 milioane români): (p4=0.000005).

Fiind vorba despre evenimente independente care trebuie să se întâmple simultan, probabilitatea finală se obține prin inmulțirea probabilităților de apariție a fiecărui eveniment în parte. Așadar:

P(ev. final)= P1*P2*P3*P4 = 55*10-6 *27*10-4*37*10-4*5*10-6 = 274 725*10-20 = 27*10-16

Pentru comparație, trebuie spus că probabilitatea de a câștiga la loteria 6 din 49 premiul cel mare este (conform calculelor Loto Prono) 7*10-8

Adică, șansele matematice ca moartea lui Condrea să se fi produs din pur hazard (adică fără ca cele 4 evenimente considerate în calcul să fi fost parte a unei premeditări, a unui plan bine gândit) sunt de circa 3 miliarde de ori mai mici decât șansa de a câștiga la loterie premiul cel mare. Realizați? Șanse practic, nule!"

In rest, personal nu avansez nicio parere .

 

 

Cazul Hexi Pharma – un raționament făcut pe invers

Cazul Hexi Pharma – un raționament făcut pe invers Contele de Saint Germain 25/05/2016 Cazul Hexi Pharma – un raționament făcut pe invers2016-05-25T14:30:30+00:00 Editoriale No Comment Scorul acestui articol[Total: 0 voturi.…

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO

 

Mihai Ion Turcu Animatia dupa identificarea traseului inafara carosabilului si izbirea succesiva de trei copaci , a II izbitura laterala cu usoare schimbare de directie spre stangaprin rotirea vehiculului si directionare spre al III-lea copac in care vecuolul a intrat cu partea anterior stanga contravine ideii de suicid. Tipul de suicid posibil de avut in vedere ar fi fost izbirea frontala cu toata viteza in primul obstacol consistent. ce pare a se fi intamplat ar fi o parasire involuntara sau intentionata (din motive tehnice survenite care ar fi dezabilitat conducatorul sa controleze parcursul si sau viteza) a carosabilului. Un martor afirma ca anterior accidentului, masina circula pe soseaua libera in viteza si dezordonat. Se adauga lipsaurmelor de franaree pe carosabil si inafara lui. Victima nu era in centura de siguranta, inafara vehcicolului ceea ce permite supozitia ca ar fi incercat in ultimul moment sa se salveze ejectandu-se din automobil.Nu insemneaza ca defectiunea tehnica posibila sa fi fost efectul unui sabotaj.Victima nu folosea automobilul sau.

 

Smaranda Dobrescu Nu trag eu nicio concluzie si nu emit nicio ipoteza, dupa cum am mai spus. Intaresc doar spusele Contelui ca probabilitatea ca cele patru evenimente sa aibe loc simultan au o probabilitate de ordinul 10 la minus 16, practic, nula.

 

Mihai Ion Turcu Concluzii poate produce doar expertiz tehnica si ciminalistica.

...

Smaranda Dobrescu Oare de ce am trait cu convingerea ca Hexi Pharma are monopolul dezinfectantilor si alimenta toate spitalele?Tocmai am aflat doua noutati:
1 Din comunicatul companiei rezulta ca detineau ceva mai putin de 20% din piata romaneasca. Restul, concurenta straina, romaneasca, nu stiu
2. ICECHIM, unde GUvernul comanda analize nu este autorizat pentru asa ceva.

Tolontane, oare in ajutorul cui ai sarit tu?

 

Smaranda Dobrescu Multumesc Doinei Nicolescu care a dat cifra exacta: 16% din piata.

 

Cornelius Scipio tare as vrea sa cunosc cum anume (practic/fizic) si-a dat seama agentul constatator ca dezinfectantul este diluat daca, asa cum se spune, nu exista un laborator acreditat. trag concluzia ca toata tarasenia se baza (la momentul semnalarii) pe vorbele unora (probabil a competitiei).

 

Mihai Ion Turcu A crede ca ICECHIM nu este capabil sa faca analizele respective este eronat. Ca nu mai este acreditat pentru ca nu a mai fost intreprins demersul de acreditare (care costa) face ca formal analizele sale sa nu aiba valoare probatorie in justitie nu ca nu poate face analizele in cauza. Neacreditarea obliga comandarea de expertize la laboratoare concurente din strainatate , acreditate ( contra bani) . Amintim ca Romania a pierdut autoritatea de certificare a calitatii aurului , certificarile trebuie facute in... Bulgaria. Toate acestea sunt "lalaieli" ale Statului care se retrage din rostul sau -acela de a guverna.

 

Cornelius Scipio Mihai Ion Turcu nu la asta m-am gandit, ci cum a facut agentu': a luat probe din dizolvant si si-a dat el seama ca e diluat s-au l-a dus la vreun laborator, sau cum ? eu nu vad cum poti ca simplu individ (fara sa utilizezi un laborator specializat) sa dai un verdict clar ca o substanta e diluata. de altfel vedem ca nici cu laborator nu avem un verdict clar....cam astea imi sunt neintelegerile.

 

Mihai Ion Turcu ICECHIM daca este macar umbra a ce a fost poate face o analiza din care sa rezulte dilutia unor substante.Nu este vorba ca nu poate sa faca analiza si determinarea ceruta ci ca "nu este acreditat" , o chestiune birocratica.

 

Smaranda Dobrescu Din pacate chiar daca stie , are cu ce sa faca analize, nu le poate furniza nici Guvernului, nici presei din cauza acelui amanunt cu autorizarea. Dealtfel odata a fost autorizat, dar probabil ca nu a dispus de bani ca sa reinoiasca la termen autorizarea. Azi mi-a fost dat sa mai aud ceva: Se spune de catre Ministerul Sanatatii ca in 11 cazuri din 13 de imbolnavirile acelea grave ale bebelusilor din Arges poate fi incriminata drept cauza un tip de vaccin, livrat din Kazahstan dar fara testare suficienta si nu pentru uz european (!!) Guvernul declara ca nu dispune de 15 mii euro ca sa faca analiza dozelor de vaccin inca existente in cabinetele medicilor de familie...

 

Alexandru Botu Dupa un timp, cand toate supozitiile se vor filtra, ramanand doar cateva, fanteziste sau nu, se vor da niste explicatii despre complexitatea cazului, care trebuie analizata cu atentie (posibil foarte multi ani) ori se va "gasi" scrisoarea de adio a lui Condrea care va lamuri scurt toate lucrurile.

 

Alexandru Botu O poezie de Dan Puric

Din balegi si din cuib de cuci,
Rasar ca viermii, politruci
Si din haznalele de bani –
Costume negre cu snapani,
Viteji ca musca la arat!
Si ne-ati mintit si ne-ati furat,
Si-ati pus pe noi si jug de boi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Murdari în suflet si în gând,
Cu ghearele averi strângând,
Din flote, fabrici si uzine,
Voi ati lasat numai ruine!
V-ati gudurat pe lânga clerici
Cu mânastiri si cu biserici
Si vile v-ati facut, de soi...
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Voi v-ati tradat si între frati,
Ca voi, si viermii-s mai curati.
Ati darâmat scoli si spitale
Ca sa va fie voua moale
Si v-ati brodit si parlamente
Din lichelute repetente.
Si ne-mproscati doar cu noroi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Ati omorât orice dreptate,
Ati jecmanit tot ce se poate,
Guvernul vostru cu ministri
E-o adunatura de sinistri,
Batjocura si umilinta
Au mai ramas la voi credinta?
Ghiolbani de jafuri si gher?oi,
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Ati saracit o tara-ntreaga,
Nici dracul sa nu o mai dreaga
Si din privatizari cu fumuri
Ati tot lasat lumea pe drumuri!
Dar cum sa faceti voi vreun drum
Când urma voastra e doar scrum?
La tâlharii va strângeti roi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Blestemul greu sa va loveasca,
Doar bube rele sa va creasca,
Ochii sa îi aveti ca napul
Si sa va roada viermii capul!
Sa putreziti toti prin palate,
Toti spulberati sa fiti în toate
Si sa aveti doar oase moi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

 

Mihai Ion Turcu Fratele meu a fost chimist, a lucrat in industria de armamemnt apoi la o intreprindere foarte perfoprmanta din Brasov, final ca sef al laboratorului chimie. La vremea respectiva pentru a avea industrie chimica si metalurgica apta de export, nu erau necesare "acreditari" ci performanta in productie. Daca formalmente sunt necesare "acreditari"( cunosc sistemul pentru ca am avut a face institutional cu problema "acreditarilor") este inpardonabil faptul ca nu am obtinut "acreditari" pentru ce era necesar sa existe.Acreditarile costa niste bani . nu acesta poate fi motivul pentru ca nu sunt in cauza sume care sa nu poata fi platite.

Niciun comentariu: