miercuri, 9 decembrie 2015

Intentii de schimbare radicala

Intentii de schimbare radicala.. – 7 decembrie 2015

 
Smaranda Dobrescu
 

Intentiile Guvernului sunt multe si radicale. Vice primministrul Dancu, "un intelectual de stanga' cum ii place sa se autodefineasca a vorbit despre schimbarile radicale ce le are Guvernul in vedere.in special in domeniile administratiei centrale si locale. Cap de lista il ocupa rolul statului:
"Pentru nivelul central vorbim de functia strategica si cea de supervizare. Cat mai aproape de cetatean est nivelul local de administratie, trebuie sa definim cat mai bine principiul operabilitatii la nivel local fara a incuraja dependenta de centru."
Cine-si aminteste programul cu care a candidat la Presedentie Monica Macovei stie ca rolul statului trebuie redus la functia de aparare si siguranta nationala.
Exista totusi o coerenta intre vorbe si fapte, daca acest lucru ne ofera o satisfactie: Aspectul social, nu mai reprezinta o preocupare a statului tehnocrat si ca urmare, in mod logic banii de la Ministerul Muncii sunt mai putini cu 3,8 mld fata de anul trecut. De la ce credeti ca se taie: de la pensii, ajutoare sociale, venitul minim garantat, de la politicile active de stimulare a angajarii, concediile de maternitate??

 

Constantin Gheorghe Chiar așa: de unde? Idioții ăia de la sindicate nu au nicio curiozitate?

Smaranda Dobrescu Aceia de la sindicate se considera societate civila ce va fi invitata la discutia bugetului. Nu au inteles ca societatea civila este formata doar din ONG-urile din Piata.

Olga Jora Si d ela serviciile pentru grupurile vulnerabile aflate in situatie de criza. Ce umeaza ? O exterminare a acestora. Citeam pe o postare ca mai nou s-a infiintat un centru Respiro la Comana pentru persoanele cu handicap contra sumei de 200 lei / zi contravenind legii nr. 448/2006 care spune ca aceste servicii trebuie sa fie oferite in mod gratuit pentru acel ,, respiro,, al familiilor cu persoane cu handicap grav asistate , cat si pentru perioda concediilor asistentilor personali. La noi a devenit o mare afacere. Cine poate plateste cine nu are venit de 50 euro pe zi urmeaza exterminarea. Frumos stat social democratic de drept.Jenant pentru gandirea europeana.

Smaranda Dobrescu Parca semnasem in 1997 Carta Sociala Europeana modificata si se angajase statul roman sa respecte toate articolele pe care le-a parafat!!Nerespectarea tratatelor si legilor inseamna absenta statului de drept. Nu mai exista o Doamna Redding prin Comisia europeana sa ia atitudine?

Olga Jora Dupa Carta Sociala Europeana am semnat si Conventia ONU pentru apararea drepturilor persoanelor cu dizabilitati si cate ALTE RECOMANDARI SUPRAPUSE ALE UE SI ALE CONSILIULUI EUROPEI, SI ASTA FOARTE RECENT. DAR PENTRU CA TOT IL EVOCATI SI INVOCATI PE DOMNUL TARICEANU SA STITI CA PRIMII CARE AU INCALCAT PREVEDERILE CARTEI SOCIALE AU FOST ACOLITII DOMNIEI SALE PE CARE I-A INSTALAT CU GARANTIE PERSONALA INTRUCAT AVEA OBLIGATII I-A FOLOSIT PE POST DE HIENE IMPOTRIVA LUI STOLOJAN LA ORGANIZATIA DE PARTID A LIBERALILOR LA SECTORUL 2 PENTRU EXCLUDERE.. . iSTORIA SI REALITATEA SE COMPUN DIN PETECE. CA IN PATCHWORK.

Smaranda Dobrescu Olga, draga l-am invocat ca fiind un opozant util, nu un sfant..

Roxana Antohi Am auzit si văzut la tv declaratiile domnului D Sincer mi s-a părut un discurs teoretic generalist si infatuat Cred ca mult discutatul rol al statului va fiun mare fass .Da mai mult ca vor lua bani de la persoanele cu

Smaranda Dobrescu As fi recunoscatoare daca cei activi in politica dintre prietenii mei FB m-ar lamuri din cine e formata actuala opozitie parlamentara sau civica. Acest buget care devanseaza unele legi ce vor aparea (nici nu stiu daca exista temei legal in toate modificarile aduse bugetului lui Ponta) nu are oponenta nici inside nici outside the Parliament. Va ajunge FB-ul, mana de oameni non-neoliberali sa se constituie in actuala opozitie? Bineinteles in afara ALDE care are o voce buna dar maini putine sa voteze.

Roxana Antohi Intr-adevar Tariceanu este singurul politician cu coloana verticala ....

 

Niciun comentariu: