vineri, 6 noiembrie 2015

Plecand de la noul Premier..

Plecand de la noul Premier.. – 6 noiembrie 2015

Draghi Puterity

"Posibil ca Dacian Ciolos să fie propus pentru prima echipă; dacă nu va fi votat se va căuta un alt candidat cu acelasi profil."

Adrian Nastase

 

Smaranda Dobrescu „Cu acelasi profil" ar insemna cu legaturi multiple cu Franta?

Draghi Puterity Eu asa inteleg. 

P.S. In orice caz trebuie evitat un premier cu apucaturi pro-romane. Ca fondurile europene destinate Romaniei trebuie sa ramana neaccesate pentru a putea fi redirectionate. De ex. pt. a rezolva criza refugiatilor din anumite tari. Zic si eu asa...

Smaranda Dobrescu Dau si eu din cap tot asa.

Draghi Puterity Problema noastra, Smaranda, e cum putem sa explicam noi asa ceva tinerilor frumosi si liberi. Sau "protestatarilor antisistem" a domnului Lupu? emoticon wink

Gabriela Ionita Draghi Puterity : Nooo, asta e misiune imposibilă !

Octavian Lupu Oh Doamne cat de apasator trebuie sa fie sa cunosti niste adevaruri absolute, sa ai acces la profetiile Oracolului iar prostimea sa nu aiba capacitatea de accede la aceste niveluri sublime ale cunoasterii.

Smaranda Dobrescu Cred ca la fel de apasator ca in situatia cand incerci sa prezinti drept adevarate niste presupuneri emoticon smile 
Pace?!

Draghi Puterity Hei... emoticon smile Pana la urma toti dorim acelasi lucru, o viatza mai buna pentru romani. Chiar si pentru protestatarii cei tineri, frumosi si liberi.

Octavian Lupu Am reeditat postarea pentru ca am dat enter din greseala. Pe de alta parte trebuie sa recunosc ca sunt putin socat. Eu am spus si nu odata ca ceea ce postez eu pe FB sunt speculatii, ipoteze dar bazandu-ma pe interpretarea datelor putine pe care le am din realitate. Dvs. nu ati facut niodata un astfel de statement. Daca am sau as avea o sursa nefiind jurnalist ac cita-o fara probleme. Vad insa ca dvs faceti aceasta discriminare : opiniile dvs sunt adevaruri (cine vi le-a validat ca atare, care sunt sursele?) iar opiniile mele sunt in mod iremediabil presupuneri. Impresia mea este ca in ultimul timp sunteti foarte obosita de aceste dezbateri, altfel nu-mi pot explica sensibilitatea deosebita fata de complimente (oricat de justificate sau nu ar fi ele) si respingerea aproape cu brutalitate a oricarui punct de vedere alternativ. S-ar putea ca boala atat de periculoasa de care sufera multi oameni politici si anume sa nu vrea sa auda decat ce le place, sa va fi atins de abia acum cand nu mai activati in arena politica. Va recomand prudenta.

Smaranda Dobrescu Voi reflecta incercand sa nu ma las cuprinsa de tristete.

Octavian Lupu Putina reflectie nu a stricat nimanui niciodata. In ceea ce priveste tristetea eu cred ca ar trebui sa o inlocuiti cu intelepciunea de care nu ati dus lipsa niciodata.

Draghi Puterity Eu zic sa lasam timpul sa judece care opinii au fost cele corecte. Din pacate, oricum nu putem face mai mult. 

In ce ma priveste, eu pornesc mereu de la premiza ca fiecare isi exprima opinii sau convigeri personale. Nu cred trebuie sa incepem fiecare postare cu un "disclaimer" in care specificam explicit asta. Fiecare are propriile lui informatii si experientze, prin care face propriile lui paralele si trage concluzii. Mai cred ca trebuie sa ne acordam unii altora prezumtia de buna credinta. 

Domnule 
Lupu, de cand au inceput aceste miscari, efectiv nu va mai recunosc. Din punct de vedere emotional, sunteti un cu totul alt om. Aveti persoane dragi sau apropiate implicate in miscarile de pe strada? Ca altfel nu prea imi pot explica schimbarea din atitudinea dumneavoastra. Am mai avut diferende, inclusiv noi doi, insa niciodata nu ati fost atat de vehement si lipsit de politete. Desi nu va inteleg motivatia, consider ca fiind o mare pierdere pentru toti atunci cand un om cu capacitatea dvs. intelectuala pare sa refuze un dialog a carui unic scop e gasirea unor solutii pentru binele cetatii.

Octavian Lupu Perfect de acord cu primele doua aliniate ale postarii dvs d-le Draghi Puterity, mai putin chestia cu disclaimer-ul. Nu as fi invocat acest lucru daca nu mi s-ar fi reprosat ca eu imi iau speculatiile si presupunerile drept adevaruri absolute cand de fapt lucrurile stau taman invers. In ceea ce priveste atitudinea mea atat in viata reala cat si in scris sunt un tip reactiv. Cand nu-ti place atitudinea mea uita-te in oglinda si ai sa afli raspunsul de ce ma port asa. Toata lumea e specialista in viata altuia si in felul in care ar trebui sa se comporte altii mai putin ei insusi. Detest pupatul in partea peridorsala si atitudinile condescendent arogante. Prefer sa fiu injurat. Cel putin asta este o atitudine onesta. Cred ca FB-ul este deocamdata un spatiu al dezbaterii libere si nu am de gand sa renunt la opiniile mele, atunci cand cred in ele, fara cotrargumente, doar asa ca sa-i fac pe plac lui X sau lui Y. Nu am pe nimeni drag sau cunoscut in piata. Fiul meu este in Japonia iar eu, nevasta si parintii nostrii nu suntem angajati politic. Eu v-as intoarce intrebarea: ce interese au unii sau altii cu PSD-ul de sunt atat de indragostiti de Ponta, Oprea & Co indiferent de ceea ce fac sau nu fac acesti domni. Nevasta-mea, din pacate, lucreaza de 20 de ani intr-o institutie publica si cunoaste marsaviile si manariile pe care le-au facut si le fac reprezentantii tuturor partidelor politice care au primit sinecuri in aceasta institutie. Si va dati seama ca toate astea nu sunt decat o picatura din oceanul cu laturile coruptiei in care suntem nevoiti sa ne balacim ca sa nu se duca dracului "Sistemul". Daca va veti uita mai atent pe internet veti constata ca cei care se revendica de stanga nu mai gandesc in termeni de doctrine ci sunt antisistem, sunt in cautarea de noi paradigme de noi solutii. Nu rezolvi problema poluarii cu motoare dotate cu softuri mincinoase ci cu automobile animate de moatoare electrice. Dar ce sa-i faci? Sunt inca multi dintre noi care prefera sa ia parametrii softului mincinos drept o realitate acceptabila decat sa puna bazele unei solutii adevarate. Cei de dreapta nu sunt realmente antisistem pentru ca fascismul isi trage esenta din contopirea intereselor corporatiilor cu cele ale politicului, proces aflat in fazele finale. Regret ca v-am plictisit cu acest text lung, dar vreau sa sper ca nu va cadea iarasi sub incidenta delictului de opinie si, mai ales, sa nu fie considerat nepoliticos.

Draghi Puterity "Eu v-as intoarce intrebarea: ce interese au unii sau altii cu PSD-ul de sunt atat de indragostiti de Ponta, Oprea & Co indiferent de ceea ce fac sau nu fac acesti domni."

Pot sa va raspund doar in nume propriu. In ce ma priveste nu e vorba de interese, ci pur si simplu de constatarea ca anumite persoane fac lucruri pe care care eu le consider benefice pentru Romania. Altfel, indivizi de tipul Oprea imi sunt profund antipatici, iar pe Ponta l-am acceptat in prima faza cu destule rezerve, pe care le-am exprimat mereu vizibil si public. La inceput eram de parere, comparand cu restul ofertei politice, ca Ponta era cea mai putin proasta solutie. Acum cred ca a fost de-a dreptul o solutie buna. Chiar greu de egalat. Eliminarea lui pentru ca niste idioti iresponsabili dau foc unui club nu are cum sa fie ceva rational sau bun. 

Ma consider un liberal de stanga, ceea ce pentru mine inseamna (printre altele) ca desi militez pentru dreptate sociala, prefer solutiile pragmatice. Adica prefer (ca exemplu), mai bine un soft mincinos, care sa fenteze niste norme fixate arbitrar de niste politruci (care au aflat ca a fi "verde" da bine si pe dreapta si pe stanga ), care sa imi garanteze cateva zeci de mii de locuri de munca si competitivitate la export decat un ridicat din umeri. Iar in paralel investitii in tehnologia viitorului, pana aceasta va deveni cu adevarat fezabila. Si daca tot vorbim de acest secret a lui Polichinelle, mai mentionez o data aspectul geo-politico-economic care a fost, in opinia mea, adevarata cauza a acestui scandal. 

Masurile luate de Ponta, mai de dreapta sau mai de stanga, mi s-au parut bune, din perspectiva sistemului meu de valori.

Octavian Lupu D-le Draghi Puterity, intrebarea mea a fost pur retorica. Nu am facut decat sa va pasez mingea peste fileu. De cand am intrat in grupul prospectiv nu mi-a fost foarte greu sa-mi dau seama cam ce politica face X sau Y. Desigur nu stiam si nu stiu (cu exceptia dvs) si motivatia, dar nici nu mi-am dorit in mod special sa stiu. Fiindca ati invocat discaimerul: la intrarea mea in grup am spus, fara sa ma intrebe nimeni, ca nu am decat simpatii doctrinare de stanga si pe cale de consecinta nu voi vota nici candidatul PSD la presedentie si nici pe cel al PDL. Evident nu am fost crezut. Dar ma rog sunt obisnuit cu aceasta neincredere inca de pe vremea cand am declinat participarea mea la Piata Universitatii sau am parasit o functie publica pentru ca mi s-a cerut sa ader la un partid pentru a-mi pastra slujba. Acest lucru m-a determinat sa intru in sectorul privat, lucru care s-a dovedit in general o decizie corecta. Pe Ponta-l simpatizez ca prim ministru (nu ca om), pentru ceea ce a facut dar se pare ca toti prim ministrii buni de la PSD au deasupra capului spectrul puscariei. Faptul ca si-a dat demisia a fost o ultima decizie inteleapata: a evitat distrugerea partidului, pentru ca perpetuarea situatiei respective ar fi obligat in cele din urma la o interventie in forta si cu acelasi prilej al demisiei l-a scos din joc si pe martafoiul de la UNPR. Eu personal desi cu strangere de inima mi-as fi dorit ca dom presedinte sa aiba guvernu' lui din prima. Aproape ca as fi putut paria ca avatarul PDL-ului, PNL-ul nu ar mai fi intrat in parlament la urmatoarele alegeri. Ca sa inchei: nu trebuia sa va justificati pentru convingerile dvs si sistemul de valori in functie de care va alcatuiti comportamentul politic. Intrebarea mea a avut un caracter defensiv nu unul ofensiv. Lucrul bun din toata tarasenia asta sper sa fie o mai buna cunoastere si poate putin ma multa incredere reciproca. Incredere cu care eu, cel putin, va creditasem deja.

 

Niciun comentariu: