miercuri, 4 noiembrie 2015

"Neasteptatele"evenimente

„Neasteptatele"evenimente  - 4 noiembrie 2015

 
Smaranda Dobrescu
 

Cei cu "intuitie" si informatii, stiau de aseara ce va urma. Cine mai crede ca nu exista manipulare, ca nu au existat slogane fixate inainte, conducatori ai actiunii dotati cu goarne rosii si listute cu strigaturi?

 

 

S-a umplut paharul! Apel catre intelectualii din Romania

Va adresez acest apel la un ceas cand strazile Bucurestiului, ale Brasovului, ale altor orase gem de protestatari. S-a umplut paharul, cetatenii acestei tari

CONTRIBUTORS.RO

Delia Bogdan "Nu sunt vremurile sub om, ci bietul om sub vremuri"!

Octavian Lupu Ceea ce spune dl. Tismanitzki nu cred ca are decat un impact minimal in randul celor care au demonstrat. Nenorocirea face ca agenda PDL-ului de redobandire a puterii a fost sustinuta nu numai de DNA ci si, mai ales, de gafele succesive ale principalului aliat la guvernare. Pentru ca ceea ce i s-a intamplat agentului Gigina si tinerilor arsi in club si, mai ales felul in care UNPR a reactionat la aceste tragedii, nu poate fi pus nici in spatele DNA-ului nici al serviciilor. Ar fi ridicol sa cerem unei formatiuni politice sa nu profite de vulnerabilitatile adversarului. Si asta cu atat mai mult cu cat toata lumea este de acord ca scopul partidelor este sa puna mana pe putere, satisfacerea cerintelor subiectilor puterii fiind ceva secundar de care se vorbeste cat cat de cat serios doar cu ocazia campaniilor electorale sau ale tragediilor. Oricum, eu nu cred ca PSD-ul va pierde guvernarea. UNPR-ul au pierdut "sansa" de a fi considerati "solutia imorala" de catre PDL-ul "moral". Dar pentru a rezista in continuare, UNPR-ul are nevoie de sacrificii rituale la varf. Dl. Oprea trebuie sa se multumeasca cu banii si amantele pe care viata i le-a "daruit" pana acum. La fel si Piedone.

Smaranda Dobrescu Am preluat-o de la Rezistenta Urbana; Edificatoare.
Rezistența Urbană
PROTESTUL DE AZI A FOST DETURNAT POLITIC. Da, ne asumăm ce zicem. Citiți aici și nu vă lăsați manipulați în stradă.

Încă de la Universitate, era plin de oameni ai partidelor, pe care îi știm din 2012 și 2013, care scandau bălării de genul "Ciuma roșie", "Jos comuniștii", etc. Se îmbulzeau în fața camerelor de luat vederi, să propage mesajele-temă. Protestul anunțat azi era unul în primul rând anti-Piedone și autoritățile de la sectorul 4 care au permis funcționarea ilegală a clubului Colectiv. De la ei a pornit. Nu de la Oprea. Nu de la Bănicioiu. Nu de la Ponta. Nu de la Arafat. Protestul de azi s-a transformat într-o ciorbă generală din care s-a înțeles că vrem să demisioneze TOȚI. Toată planeta!

Când s-a plecat de la Universitate, urmând o logică elementară, ar fi trebuit să se meargă via Piața Unirii - dealul Patriarhiei direct la Primăria Sectorului 4 și poate apoi la fabrica Pionierul, la clubul Colectiv. S-a pornit în direcția opusă, pe traseul Romană - Victoriei (Guvern), apoi Parlament - Primăria Sectorului 4. Ce era mai important a fost lăsat la urmă. Mult timp nu s-a știut dacă se va ajunge acolo.

La Piața Victoriei s-a stat 45 de minute și mai bine. Nimeni nu știa nimic, se scandau local, pe grupulețe, foarte multe sloganuri antiguvernamentale de ziceai că suntem între cele 2 tururi ale prezidențialelor din 2014. Foarte puțin legat de situația actuală. Îmbrânceli cu jandarmii și impresia că acolo se va termina seara. Intoxicări că Jandarmeria va interveni în forță.

Pe Calea Victoriei, arteră moartă din punct de vedere al activării la proteste (e locuită extrem de puțin), s-a strigat din rărunchi "Ieșiți din casă dacă vă pasă" între grădina Academiei Române și imobilul părăsit al Cazinoului Victoria. Mesaj transmis.

La MAI, Piața Revoluției, cei de la portavoce au încercat să refacă un moment din 2013 - toată lumea să stea pe vine și să țină moment de reculegere pentru morții lui '89. Ok, dar avem morții lui 2015, extrem de recenți. Apoi, s-a transformat totul în protest exclusiv anti-Oprea, s-a scandat iar despre coloana oficială, etc. Total nelegat de tragedia de la Colectiv.

În fruntea coloanei de manifestanți părea că e plin de gradați. Dintre toți s-a remarcat un tip pe la 60 de ani cu o goarnă roșie în mână, extrem de energic, care dădea ordine în stânga și-n dreapta. L-am văzut la cele mai multe proteste. Urla și decidea când se oprește coloana și pe unde să o luăm. Când a decis a treia oară traseul, către Parlament, l-am întrebat de ce acolo și de ce decide el asta, cine îi permite asta. M-a înjurat și m-a amenințat, ba chiar a instigat la violență împotriva mea. Infiltrații au îmbrâncit și au provocat inutil jandarmii: 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1053123691387187&set=p.1053123691387187&type=3&theater

La Parlament, pustiu. Un spațiu pustiu. Niște temerari au sărit gardul și au țopăit pe peluză, fiind dați afară de jandarmi. Excelent. Mai ales că Parlamentul nu are nicio conexiune directă cu incendiul de pe 30.10.2015. Dar, nu contează, demisia!

La Primăria Sectorului 4, galeriile au preluat repertoriul și au avut scandări specifice, pe lângă "Piedone, demisia!", "Ieși afară javră ordinară!" și "Ne-am săturat!". Puhoaiele de lume umpleau Piața Regina Maria (rond Coșbuc) și b-dul Libertății. Au zburat pietre și sticle înspre jandarmi, s-a dat și cu artificii. Cu artificii.

Un slogan amuzant: "Piedone de Crăciun, este porcul cel mai bun!"

Infiltrații de la partide au direcționat revolta legitimă a oamenilor spre alte scopuri decât cele declarate ale protestului de azi. Păcat. Este extraordinar că peste 25.000 de oameni revoltați de situația actuală au ieșit pe străzile Bucureștiului azi, dar protestul de azi trebuia să fie un început direcționat spre vinovații direcți identificați de opinia publică: administratorii sectorului 4. Palierul administrativ local e mai important ca administrația guvernamentală centrală, în această etapă. Primarul Piedone, șeful de la poliția locală sector 4 (de care nu a vorbit nimeni azi) și ISU trebuiau să fie punctele de atenție. Apoi, la alte manifestații, ne ocupăm și de alții. Dar Piedone e încă în funcție și nu a fost audiat la Parchet, deși a mințit și a încălcat legea.

Ne întrebăm cât la sută din energiile de azi și de zilele astea astea au fost canalizate pentru a schimba ceva pe bune, un stil de viață, un mod de a gândi, modul în care ne raportăm la autorități și la lege, și câte au fost canalizate de către oameni foarte iscusiți pentru a da jos principala competiție electorală (PSD+UNPR) pentru alegerile care vin întru frecarea palmelor lui Blaga & Gorghiu (marele PNL) și Macovei.

#colectiv #solidaritate #coruptiaucide

 

Smaranda Dobrescu Sunt convinsa ca au fost si oameni chinuiti de drama bucuresteana. Dupa bunul nostru obicei nicio manifestare spontana nu trebuie lasata de capul ei, caci oamenii trebuie ajutati cu lozinci potrivite sa se manifeste eficient. De altfel, exista si figuri populare profesioniste in orientare..


Alexandru Botu Sper ca cei mai buni din Coalitie sa vina cu solutia!

Catalin Platon Manipulare ca în 1989! Ce a rezultat după decembrie 1989 am văzut, asa ca știm ce ne așteaptă și acum! Nimic!

Octavian Lupu "Karl Popper, unul dintre cei mai importanți filosofi ai secolului al XX-lea, atrăgea atenția că democrația e un termen înșelător. Tradus literal, democrația ar înseamna puterea poporului, "un concept care deviază de fapt de la punctul esențial." Pentru că important în democrație nu e cine conduce, ci faptul că există un mecanism, mereu la îndemâna și receptiv la dorința celor mulți, de schimbare a conducătorilor. Într-o democrație solidă, un premier care nu mai e dorit de popor ar fi demis de parlament. Cum, însă, pe parlament nu ne putem baza, trebuie să facem din protestul de stradă o instituție democratică la fel de solidă."http://www.catavencii.ro/pe-cine-punem-in-loc/

Pe cine punem in loc?

Pe cine punem in loc?

Întrebarea pe cine punem în loc cere nu o listă de nume, ci o meditație despre societate și puterea…

CATAVENCII.RO

Smaranda Dobrescu Democratia presupune manifestari de strada, proteste de diferite feluri, greve, etc. Pana aici, totul e normal iar Ponta nici nu putea proceda altfel, reusind pe de o parte sa dea satisfactie nemultumitilor si pe de alta parte sa iasa onorabil din scena politica in care presedintele si alti aliati externi nu-l mai doreau. Nu sunt insa la fel de sigura ca acest precedent nu se va transforma intr-o norma si ori de cate ori 20-30 mii de oameni nu mai vor un premier si ies in strada cu convingere si sustinere discreta. sa se schimbe guvernele rezultate totusi din alegeri.

Octavian Lupu Nu spun ca nu ati avea dreptate dar eu m-am saturat si de standardul asta prin care alegem niste insi, in mare parte escroci (ESCRÓC ~ci m. Persoană care înșală pe alții profitând de naivitatea sau încrederea lor; șarlatan; potlogar; impostor; coțcar. [Sil. es-croc] /<fr. escroc 
Sursa: NODEX 2002) car devin intangibili aproape timp de 4-5 ani, in numele unei iluzorii stabilitati, de fapt zbucium pentru alegatori. Stabilitate este doar pentru potlogari care aduna averi precum harciogii.. Plutocratia si birocratia europeana este si ea foarte incantata de aceasta "stabilitate". Ei sar in sus si la auzul cuvantului referendum . Desigur, daca persoana care ar fi trebuit sa fie "demisionata" ar fi fost de la PPE atunci sa vedeti ce mai vaet ce mai vuet, democratia este in pericol, s.c.l, s.c.l,, s.c.l. Pe de alta parte nu pot sa inteleg de cata naivitate trebuie sa dai dovada ca sa-ti imaginezi ca staus quo putea fi mentinut. Asta a propos de "intuitia" si/sau "informarea" unora sau altora.

Mircea Petrescu Draga Smaranda, nu este niciun dubiu ca "miscarile de mase" de ieri au fost initiate si sustinute de catre unii reprezentanti ai "opozitiei". Desigur, este pe deplin de inteles marea tristete si indignare a oamenilor cu privire la ceea ce s-a ijntamplat la clubul Colectiv ( ! )..Si dorinta de a se face ceva. Dar de aici pana la punerea in pericol a stabilitatii intregii tari est o mare distanta....Mircea Petrescu.

Octavian Lupu http://psnews.ro/a-tras-iohannis-sforile-sa-l-dea-jos-pe.../

 

 

A tras Iohannis sforile să-l dea jos pe Ponta? Putem avea premier tehnocrat? /…

PSNEWS.RO|DE VALENTIN BUSUIOC

Smaranda Dobrescu Dupa buimaceala PNL si chiar a Presedintelui, incep sa cred ca nici nu mai sperau sa ajunga la putere. In primul rand ca unii cer anticipate, altii tehnocrati sau uniune nationala, cei mai putini vorbesc de PNL cu a sa perla numita Predoiu. Admitand ca asa si e, sunt de acord ca au fost destui oameni nemultumiti de foarte multe, exasperati de tragedia posibil repetabila, dar nu pot crede nici eu ca partidele pot scoate atat de multi bucuresteni in strada. Inpolitics face alte presupuneri:
http://inpolitics.ro/lectia-uitata-de-iohannis-ai-grija...

 

 

Lectia uitata de Iohannis: ai grija ce-ti doresti!

INPOLITICS.RO

Paul Cernat Cred ca stiau ele mai demult. Si cand vom afla, ne vom cutremura - a cata oara. Dar, who cares?

Preda Mihailescu Ma sfiesc sa ma gandesc la concluzia logica: daca asta de unde este el arunca iarasi o infuzie de moralina, ma duce un gand la gemenele sarmane si impactul lor politic pe placul celor care il poarta pe el pe brate - si ma cutremur la paralela si la faptele obiective care fac ca oameni cu experienta in materie nu isi pot explica raspandirea mult prea rapida a focului, comparativ cu masa ignificabila la dispozitie...

Smaranda Dobrescu Nici nu stiu daca sa ma gandesc intai la aceasta supozitie pe care am mai citit-o undeva sau la inceputul de EuroMaidan si la anarhie. Adica cauza neintamplatoare si si efect. cam balbait.....

Preda Mihailescu Smaranda Oprescu @ Sunt intrebari care daca logica nu le poate alunga din constiinta (si in cazul de fata nu prea poate), nu sunt decat neutralizate de dorinta de normalitate. Este alta dimensiune! Si desigur de imperativul actiunii ... Insa acolo unde se vorbeste de manipularea celor din strada, mi se parea evidenta intrebarea privitoare la "inceputul" manipularii. Oricum, de oameni care amenintau ieri dupa masa de "surprize neplacute ale 'astora' la Clubul Colectiv' am citit in diverse locuri...

Florin Vlad Eu unul nu cred catusi de putin ca e vorba de manipulare, ci e vorba de adrenalina. Multor tineri li se pare cool ca au un spatiu unde sa-si descarce energia, si il folosesc pe masura. Trag cu pustile in aer dupa gugustiuci, n-au o tinta precisa. Sper ca jandarmeria sa aiba intelepciunea sa-i lase sa-si descarce energiile, sa nu le dea apa la moara. Se vor potoli in cateva zile.

Preda Mihailescu Florin Vlad @ Cred din pacate ca cele doua puncte de vedere nu sunt de fel in conflict! In timp ce unii isi racoresc nadufii, altii cu misiune cauta sa indrepte dinamica spre un tel pe care il cred lor mai favorabil. Ca atunci cand stii ca vine avalansa si pui niste deviatoare sa intre in gradina vecinului - manipularea nu consta in declansarea avalansei, poate, dar nu inseamna ca nu exista ... In miscari de masa exista mereu si oretutindeni "misionari". Lumea este bine sa isi vada mai departe de treaba si sa urmeze telul propus.

Octavian Lupu Tânăr student la TVR : PNL - ul vrea alegeri anticipate ca să nu ne putem atinge de ei timp de 4 ani? Ne cred prosti? Ceea ce mă amuză dar mă și scoate din sărite este faptul că de regula teoretizam conspirații inexistente iar atunci când conspirația e mare cât casa o etichetam drept revoluție sau mai știu eu cum.

Preda Mihailescu Octavian Lupu @ "Ceea ce mă amuză dar mă și scoate din sărite este faptul că de regula teoretizam conspirații inexistente iar atunci când conspirația e mare cât casa o etichetam drept revoluție sau mai știu eu cum.". Copiez pentru ca eu consider o fraza care merita luata in consideratie ....

Octavian Lupu OK

Florin Vlad Stiti care cred eu ca-i problema cu teoria conspiratiei? Ne place pentru ca ne absolva pe noi de responsabilitate, ne justifica neputinta.


Smaranda Dobrescu Nu ca m-am tot gandit eu de vreo saptamana la pericolul regimurilor autoritare, dar parca ceva intuitie nu mi-a dat pace...

Niciun comentariu: