vineri, 6 noiembrie 2015

Guvern de tehnocrati (2)

Guvern de tehnocrati.. – 5 noiembrie 2015
 
Smaranda Dobrescu
 

In toata Europa se protesteaza: impotriva austeritatii, impotriva cotelor de lapte prea mici preluate de stat, impotriva subventiilor insuficiente, impotriva saptamanii de lucru de 35 sau 38 sau 40 ore, etc. Nicaieri insa nu am auzit ca protestatarii sa ceara guvern de tehnocrati pe care eventual sa-i si numeasca in strada dupa o disputa sanatoasa. (Moise Guran e mai bun decat Alexandru Cosmin, de exemplu) Oare in afara impedimentului vizibil ca un guvern de tehnocrati nu prea poate sa-si treaca legile prin Parlament, cunosc protestatarii ca vor fi credibili atata timp cat ei insisi respecta legile, statul de drept si cu alte cuvinte democratia? Schimbarea sistemului oare ce inseamna in acceptiunea frumosilor tineri? Anarhie? Prima intrebare pe care le-as pune-o este daca doresc un nou sistem democratic sau autoritar.

Îmi place   Comentează   Distribuie

Florin Vlad Eu zic sa le acordam credit, pentru ca sunt bine intentionati, dar adrelina functioneaza la alte cote la varsta lor. La varsta lor, suntem programati genetic sa cucerim lumea, la varsta noastra construim cetati care sa ne apere cuceririle. Orice tanar vrea sa aiba propriile sala cuceriri in viata. Eu le acord incredere. Am facut cat am putut face, e randul lor, e revolutia lor.

November Nov Eu sunt de părere că cei ce sunt acum în stradă nu ştiu ce vor! emoticon frown

Florin Vlad November Nov Ba stiu, da' nu vor toti acelasi lucru. Mi se pare normal. Oricum, mai mult ca sigur, stiu toti ce nu vor, ce nu mai vor, de-aia si protesteaza.

November Nov Florin Vlad , cam utopică dorinţa lor, până se face o epurare a clasei politice, trăim în haos. Eu deja am obosit! emoticon frown

Florin Vlad November Nov Nu stiu unde vedeti dumneavoastra haos. Eu vad in jurul meu oameni normali. Reactia societatii civile in fata tragediei de la Colectiv, mie cel putin, care sunt optimist de felul meu, mi s-a parut fenomenala. A fost reactia unui corp sanatos. Epurarea clasei politice, se face la fel ca si cea a societatii. Pas cu pas, generatie dupa generatie. Cu mult efort sustinut, cu multa daruire. Nimic nu se poate schimba peste noapte, daca noi nu facem nimic.

FNovember Nov   florin Vlad , da Doamne! Eu nu ma opun!

November Nov Totusi....:"dubito ergo sum"!

Florin Vlad November Nov Parca nu era chiar asa, parca intervenea si un "cogito" in fraza!

November Nov Florin Vlad "Dubito ergo cogito, cogito ergo sum". emoticon smileEu am preferat o parafrază, sau dumneavoastră vă îndoiţi că cei ce ...se îndoiesc, gândesc?

Florin Vlad November Nov Voiam sa spun doar ca indoiala nu e de ajuns.

November Nov Si eu plusez: va indoiti ca gandesc! :))))))))

November Nov Merci! :))))))

November Nov Nu jubilati! Ne mai intalnim...peste o luna, doua...emoticon smile

Smaranda Dobrescu Va ofer cu drag wallul meu pentru astfel de intalniri!

Florin Vlad November Nov Incercam doar sa fiu amabil. Imi place de dumneavoastra. Vad insa ca va grabiti cu concluziile. Pai ce facem cu indoiala, am uitat de ea?

Florin Vlad Smaranda Dobrescu Cu recunostinta, sarutarile noastre de maini. Va multumim frumos.

November Nov Îmi cer scuze pentru "fina discordanţă" pe profilul dumneavoastră...şi mulţumesc! emoticon smile

November Nov Florin Vlad, nici nu pun la indoiala amabilitatea dumneavoastra....peste o luna doua...veti vedea ca "indoiala"mea...e fondata! emoticon smile In sensul acesta ma grabeam!

Smaranda Dobrescu In aceasta perioada a avea certitudini inseamna ca traiesti in anumite sfere de neatins. Poti avea pareri personale, experiente triste, suspiciuni. Firile mai optimiste sunt norocoase sau au ramas iremediabil tinere si increzatoare. emoticon smile


Dominique Iordache Nu este nicio anarhie! Este un protest, poporul are dreptul să protesteze și, ca la orice protest, să ceară ceea ce dorește: o viață adevărată, un guvern adevărat, o împrospătare a aerului toxic pe care fiecare român îl respiră de la dozatorul permis de cei care au nesimțirea să vrea să-și continuie jocul de putere, corupție, înavuțire prin mari șmecherii pe spinarea poporului. Despre care „democrație" vorbești? A existat aceasta până acum, în cei 26 de ani? O democrație nu există decât într-un mediu onest. Mârlănia politică asfixiază, vorbele demagogice asfixiază și ele. Surprinzător cum unii dintre noi mai facem apel la „statul de drept" în același fel gol de conținut ca un discurs al unui Iliescu, de exemplu. Nu cred că se mai dorește o „eleganță" seacă a speech-ului, în timp ce mizeria umană se cațără în guvern pe spatele fragil oferit de popor în mod naiv. Poate crezi c-ar trebui niște mineri chemați să-i împrăștie?Nu, poporul nu protestează împotriva cotelor de lapte mai mici sau mai mari. Tinerii aceștia, da, frumoși, vor un viitor la fel de frumos, ca ei! De aceea, ei protestează! Protestează împotriva unei clase politice corupte și anacronice care trebuie să dispară!

Florin Vlad Va aprindeti prea tare. Pai discursul dumneavoastra, prin radicalitatea lui, seamana mai mult cu al minerilor. D-na Smaranda Dobrescu indeamna la prudenta, doar atat. Nu vad ce poate fi rau in asta.

Dominique Iordache Pe cine îndeamnă doamna Smaranda Dobrescu la prudență? Ce fel de prudență este cea afirmată mai sus? Este doar temerea generațiilor noastre, cu care am trăit și datorită căreia suntem aici... Vi se pare că seamănă comentariul meu cu cel al unui miner? Nu este părtinire? Dar mă rog, este libertatea dvs. de a comenta în acest fel!

Florin Vlad Dominique Iordache Categoric, comentariul dumneavoastra nu seamana cu al unui miner, minerii nu stiu, in lipsa unei educatii adecvate, sa scrie atat de bine ca dumneavoastra. Dar atitudinea, atitudinea cam seamana. Nu prea aveti indoieli, sunteti ferm convinsa de adevarul spuselor dumneavoastra, si aveti un grad de agresivitate oleaca ridicat, lucru care nu sta bine unei doamne, dar se potriveste de minune unui miner.

Dominique Iordache Din păcate, nu m-am gândit că trebuie să pozez într-o doamnă, cu atât mai puțin într-un miner... Regret că am lăsat o astfel de impresie... Aseară am fost în mijlocul tinerilor despre care vorbesc cu atâta entuziasm! Îi iubesc! Am încredere în ei! Vreau să reușească ceea ce noi nu am reușit! Și pentru asta, ei au nevoie de suportul și de încrederea noastră! Poate nu vor reuși... Dar nu voi porni aprioric de la această premisă! Doar le sunt alături... Î-am văzut din mijlocul lor... Așa de sinceri și de dornici să-și trăiască viața aici, în țara lor! Nu mă pot abține să nu pun semne de exclamație, da! Poate prea multe! Știți, nimic din ce am văzut acolo nu semăna a anarhie. Era doar multă candoare... și ardoare! Era un adevăr nud. Și simplu!

Delia Bogdan Doamna Dominique Iordache, cred ca, din pacate, vremea unui dialog corect, civilizat, bazat pe argumente, s-a cam dus! Se pare ca dreptul la opinie este doar apanajul unora, tinerii frumosi, cei care vor un viitor luminos, conform ziselor doamniei voastre. Cum pot asigura un viitor luminos cuiva, chiar si numai mie, ca sa nu mai vorbim despre o comunitate, daca in discursul meu eu am doar lozinci, sloganuri si nu admit ca nu sunt detinatorul adevarului suprem ! Cum pot visa la un viitor luminos, daca nu admit dialogul? Adica de acum incolo, oridecateori, un grup de oameni este nemultumit de ceva, va iesi in strada si va darama guverne, institutii, fara a sti ce pune in loc? Ati crea viitorul inseamna a intelege in primul rand ce doresti pentru a sti cum trebuie sa lucrezi pentru a-ti atinge scopul! Sincer, mie mi s-au parut destul de debusolati cei chestionati asupra dorintelor lor pentru ce va sa fie dupa ce darama tot! Din pacate, doar cu candoare si ardoare, nu poti construi un viitor solid! Desi, unii dintre ei nu mi s-au parut candizi deloc!

Sorin Faur Doresc sigur unul autoritar, doamnă Dobrescu, dar încă n-au fost informați ce vor. E banal, din păcate.

Delia Bogdan Ma tem ca asa este!



 

Octavian Lupu O fraza cu valoare de aforism apartinand lui Octavian Paler dar care nu e suficient de trendy sau cool ca sa-i dam like si care explica zic eu destul de sintetic situatia din strada: "Liniştea cere mai multă energie decît furia de a trăi."

Gabi Cretu Nicio anarhie! Nu avem libertatea unei asemenea opțiuni... Va fi regim autoritar (ca sa nu zic dictatura) centrat pe instrumentele de forța. Sper sa nu se ajungă acolo insa...

Smaranda Dobrescu Televiziunile au aratat destule pareri ale manifestantilor care doreau schimbarea sistemului. Nu stiu ce inteleg ei prin sistem. Daca inteleg o forma de organizare administrativa, ea se poate obtine in timp, conform Constitutiei si legilor in vigoare. Daca sistem este acel sistem odios in care toti sau aproape toti decidentii fura, inseala sau sunt corupti atunci este vizata justitia iar traseul trebuia sa treaca prin fata institutiilor respective. Nu am spus ca e anarhie ci doar am pus o intrebare, in virtutea definitiei Dex: "ANARHÍE s. f. stare de dezvoltare, de haos într-o țară, instituție etc. ◊ indisciplină, nesupunere a individului față de o colectivitate organizată. "Atat timp cat respecti Parlamentul, principala institutie -buna-rea aleasa de popor si nu doresti sa sari gardurile in incinta parlamentului, nici vorba de anarhie sau de incalcarea reguliulor democratice. Nemultumiri exista in toata tara, fiecare le are, le simte pe pielea lui. Cel putin eu l-am criticat pe Ponta cu orice ocazie in care a semnalizat stanga si a pornit-o spre dreapta. Asa sunt eu, de stanga! Emotia ne-a cuprins pe toti, dar cei care am trait manipularile din `89 si `90, vom ramane vesnic cu teama repetabilitatii si a exploatariii ingenuitatii si bunei credinte de marii maestri ai combinatiilor.

Delia Bogdan de fapt, oricat ne-am teme, eu cred ca formam un teren f. bun pentru acesti combinatori! De aceea am si spus ca, nu stiu daca locul cel mai important in stabilirea viitorului il poate avea candoarea!

Smaranda Dobrescu Ai dreptate, Delia, candoarea insa, ruda buna cu inocenta si curatenia nu trebuie bruscata. Din pacate sunt atatia dispusi sa colecteze inocenti..

Delia Bogdan Nici vorba despre bruscarea ei...e ca si cand mi-as brusca nepoatele! doar ca detest folosirea ei de catre cei care nu au nici un fel de scrupule!

Smaranda Dobrescu Delia, ne despart cam putine lucruri ca sa nu ne intelegem "din priviri". emoticon smile

.

 

Dominique Iordache Cârcotelile și refuzul de a oferi minimul de încredere noii generații este, poate, un semn de oboseală, de îmbătrânire spirituală... Scuzați-mă, una este „stânga", alta este un partid care își zice „de stânga". Ideologia de stânga nu are nimic în comun cu troglodirea, cu demagogia de ultimă speță, corupția și goana după averi incomensurabile ale partidului de stânga nu până de mult la guvernare, un partid format din pușcăriași și pușcăriabili! Și nu numai despre ei este vorba, evident... Dar pentru că tot a venit vorba „ de stânga"...

Delia Bogdan ei, dar despre "dreapta" nu aveti nimic-nimic a spune?!

 

Preda Mihailescu Doamna Smaranda Dobrescu, daca imi permit sa reformulez avertismentul dumneavoastra: in cauza nu sunt tehnocratii. In mintea colectiva termenul de "tehnocrat" (destul de vag) a fost plasat ca un fel de antipod al coruptiei, un individ care tace si face - cam ce a promis si Johannis la inceput. Dar, daca va inteleg corect, dumneavoastra avertizati asupra faptului ca un tehnocrat in contextul dat nu este modelul inginerului care a facut ARO si utilajele de foraj romanesti, sau alte mari performante ... tehnologice. Un tehnocrat este un aservit al unui aparat international mai mare. El nu este un Varoufakis, ci este un ingenuncheat al macrosistemelor, care aplica fara sa gandeasca. In momentul in care aceasta distinctie va fi pusa in mintea lor, sunt convins ca vor fi capabili sa gandeasca bine mai departe. Dar ea nu se pune - dimpotriva, s-a investit imens in Romania pentru defaimarea Greciei, a lui Varoufakis, manipularea sentimentelor anti-stanga, ca si cand ar fi vorba nu de salvare nationala, si de stanga si dreapta. Pe scurt - cat este fierul cald, trebuiesc poate explicate niste concepte simple, cum sunt ele in realitate de diverse de teorie.

Smaranda Dobrescu Exemplul tipic de tehnocrat este Guvernatorul Stampila acestuia i se trage de la perioada din 2000 cand a fost Prim Ministru si a trecut cresterea pe cote pozitive dupa cativa ani grei. De mentionat insa ca el avea un guvern politic, deci cu sustinere in Parlament. Un guvern din tehnicieni de acest tip sau chiar mai putin performanti decat isarescu, continuu sa cred ca nu si-ar putea trece proiectele prin Parlament. Si apoi cine garanteaza pentru ei, Banca Mondiala, nemtii, rusii, manifestantii?

Preda Mihailescu Si apoi cine garanteaza pentru ei, Banca Mondiala, nemtii, rusii, manifestantii? - Retin aceasta intrebare, care este unica, si care este si limita "competentei tehnocrate" a lui Isarescu.

Sorin Faur http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20555048-nu-vom-lasa...

 

 

Nu ne vom lasa, pana nu va vom dresa. Catre toate animalele politice din Romania

HOTNEWS.RO

Smaranda Dobrescu Impresionant, adevarat, fara repros! Asa arata mania in stare pura.

Sorin Faur si, de ce nu?, poate chiar un program...

Smaranda Dobrescu Evident, e prea putin pentru un program. are doar textura necesara si anume controlul societatii civile, avizate, educate asupra politicienilor. Pana la un program e nevoie sa treci prin toate constrangerile externe, prin toate privatizarile impuse, princoncesionari, prin liberalizari de preturi, prin lipsa de capital, prin saracia extinsa, prin.... Dar, e un inceput de manifest civic.

Sorin Faur astea implică muncă, doamnă. ceea ce e dizgraţios. emoticon smile

Alexandru Botu Era un banc pe vremuri, cu un tip care a fost luat la rost de un militian ca se zgaia prea mult in vitrina unei ambasade. Ca sa scape de militian, cetateanul i-a spus acestuia ca incearca de ceva timp sa dreseze pestii din acvariul de acolo, respectiv sa-i determine sa faca cu ochiul. Sigur, mai era nevoie de putin timp ca sa reuseasca, deoarece (a intarit militianului): fiintele superioare le pot dresa usor pe cele inferioare. Si l-a rugat pe militian sa-i continue efortul, el avand putina treaba, adica militianul sa se concentreze pe pesti si sa faca cat mai des cu ochiul.
Ei bine, cand a revenit cetateanul in fata vitrinei l-a gasit pe militian deschizand si inchizand larg si rar gura.
De ce bancul? Pentru a avea grija la alegerea dresorilor....



 

Smaranda Dobrescu Draga Dominique, eu cred ca a te declara de stanga nu presupune sa fii inregimentat intr-un partid, ci sa aderi la un set de valori. In familia mea s-a facut puscarie pentru a fi fost afiliat stangii democrate a lui Titel Petrescu. Nu aveam cum sa gandesc altfel decat asa. Eu nu consider PSD-ul actual un partid de stanga cu cateva exceptii notabile de oameni daruiti si seriosi. Aceasta postura nu are nimic peiorativ sau de blamat. E ca si cum in societate un individ ar lupta pentru prosperitate iar altul pentru solidaritate.

Draghi Puterity Eu cred ca exista o deosebire fundamentala intre protestatarii din UE de care amintesti, si cei de la noi. Primii au constiintza democratica. Ai nostrii sunt doar o masa de manevra a unor servicii si agenturi (AKA ONG-uri). Punand intrebarea "ce doresc ai nostrii" tu intrebi de fapt ce doresc cei care ii manipuleaza. Ori raspunsul acestora il stii deja, nu-i asa?

Smaranda Dobrescu Uneori pierd cateva ore cu pozitionarea est-vest, nord-sud, nu cu preopinentii. Dar acum cam stiu si majoritatile, pot recunoaste si elementele programatice, etc. Ma necajesc insa cand vad oameni tineri, cu mare potential intelectual si emotional, dusi de valul solidaritatii umane in momente pe care eu, cu mintea mea nu le consider chiar cele mai potrivite. Despre coruptie se vorbeste non-stop, e important, e chiar vital. Dar despre disparitia resurselor, a industriei, a celor stralucite creere, despre exploatarea si impunerea multinationalelor a programelor lor ultraneoliberale, de ce nu ne revoltam?

Draghi Puterity Pentru ca nu am fost programati sa vorbim despre asta. Iar celor care mai gandesc si vorbesc neprogramati, le mai dispar postarile din mediul virtual, li se mai inchid conturi, si patesc tot felul de necazuri.

Octavian Lupu Strabunicii si bunicii nostri au trait cu iluzia ca le va fi mai bine in rai. Pentru scurt timp, parintii nostrii au crezut ca comunismul este cheia fericirii. Dupa care atat noi cat si parintii nostrii am trait cu iluzia ca mantuirea ne-o vom gasi in iadul capitalist. Copiilor nostrii li se spune ca statul social a murit asa ca descurcati-va putorilor si nu mai cereti "pomeni" de la clasa politica. Faptul ca tinerii vor totul si acum se datoreaza faptului ca nu mai au nicio speranta. Si pe buna dreptate.

Alexandru Botu Iata o lista incompleta a aspiratiilor, mai curand obiectivelor acestor tineri, ori a celor care ii excita:

Să aducem completări listei de mai jos

1. Demisia Guvernului Ponta. (BIFAT)
2. Dizolvarea Parlamentului
3. Parlament unicameral/bicameral cu maximum 300 de deputați (așa cum au votat românii la referendum).
4. Introducerea adevăratului vot universal pentru toți românii de pe planetă, sub forma votului electronic.
5. Ridicarea imunității parlamentare în toate cazurile solicitate de procurori.
6. Îndepărtarea lui Victor Ciorbea din poziția de Avocat al Poporului.
7. Dizolvarea CNA și refacerea acestei instituții cu oameni credibili.
8. Restructurarea TVR și anchete privind finanțarea presei în ultimii 10 ani.
9. Anchetarea marilor tunuri ale ultimilor 26 de ani.
10. Finalizarea tuturor dosarelor fierbinți ale ultimilor 26 de ani: Revoluția, mineriadele, devalizarea băncilor, distrugerea economiei naționale.
11. Înăsprirea pedepselor + confiscarea averilor celor condamnați pentru corupție
12. Declararea resurselor naturale ale țării ca proprietate a statului român, interzicerea vânzării ori concesionării lor + Un nou Cod Silvic
13. Interzicerea traseismului politic
14. Stoparea finanțării cultelor din bani publici. Impozitarea veniturilor Bisericii
15. Revenirea la denumirea oficială de "ţigani" pentru persoanele de etnie romă

16. Revizuirea sistemului legislativ cu îndepărtarea tuturor neclarităților, ambiguităților și portițelor legislative
17. Verificarea tuturor drepturilor și gradelor, de orice natură (civile sau militare)
18. Interzicerea partidelor extremiste - România este stat național, suveran şi independent, unitar şi indivizibil 
19. Limitarea importurilor, promovarea produselor românești
20. Refacerea infrastructurii - prioritate națională
21. Interzicerea nepotismului în instituțiile publice

Eu nu comentez autoasumarea dreptului de a decide in numele altora, caci de pomana as face-o. Totdeauna s-a procedat asa, nu?...Cu ce rezultate? Le cunoastem!....

Draghi Puterity Cateva amendamente, comentarii, neclaritati, s.a.m.d.:

4. Like-urile pe Facebook sunt considerate voturi. Si de ce sa ne limitam la planeta?
5. Doar in cazurile procurorilor agreati de Ambasada Americana
6. Nu ar fi mai bine indepartarea tuturor celor "saraci dar cinstiti" din orice functii? 
7. Cine stabileste criteriile de credibilitate? Oameni credibili, adica tineri frumosi si liberi sau rokeri? Sau poate conditia necesara si suficeinta pentru a fi credibil e sa fi "decretzel"?
12. Oh, la punctul asta a adormit trimisul Ambasadei?
13. In plus, interzicerea schimbarii confesiunii religioase, a orientarii sexuale, si in general interzicerea schimbarii oricaror pareri.
14. Ce ar fi daca am interzice si finantzarea cultelor din surse externe?
16. Nimic mai simplu. Sa scrie strada legile in felul asta. 
19. Adica ce a inceput Ponta...
20. Se va incepe cu WLAN-ul din cluburi.
21. Pana la ce grad? Cu pile va fi voie?

Smaranda Dobrescu Vad pentru prima data ca exista o lista de revendicari. Unele din ele foarte corecte. Sunt insa cateva care intra in contradictie cu Constitutia sau cu directivele europene: 2,3,5, 13,19. Celelalte se pot discuta si reface legislatia. Pentru pct 16 e nevoie de cel putin 10 ani, dar ti-at trebui doua parlamente..O anumita amprenta sau culoare daca vrei au aceste revendicari. Altfel ar vorbi despre educatie si sanatate, ca potentiale prioritati nationale. si despre saracie si inegalitati. E doar parerea mea, pe care nu o impun nimanui.

Octavian Lupu Problema mea cea mai mare nu este reprezentata de ce revendicari are piata. Tinerii, conform unei vechi butade vor descoperi ca exista posibilitati care se poate si posibilitati care nu se poate. Problema este cum, cand, cine vor da curs acestor revendicari. Pe de alta parte nu sunt de acord nici cu atitudinea noastra a celor mai varstnici care ne imaginam ca stim totul, ca am trait totul si, pe cale de consecinta, nu primim ci doar dam lectii.

Draghi Puterity Bine zici Smaranda, merita discutat si despre ce lipseste din revendicarile acestea. As mai aduga pozitionarea fata de crizele geostrategice.

Draghi Puterity Octavian Lupu Chiar asa, "sfatul batranilor" e atat de "out" in zilele noastre emoticon wink In fond, cine suntem noi ca sa le luam tinerilor frumosi si liberi posibilitatea de a repeta greselile noastre.

Smaranda Dobrescu Ceva dreptate are amicul OL. Noi, cei de varsta matura emoticon smile poate suntem predispusi sa nu mai consideram nimic autentic si sa gasim hibe si bube peste tot. Totusi este ceva curios in aceste manifestari fata de cele din vestul Europei. Acolo manifesta cei saraciti de criza sau prea multa integrare, cei carora neputinta programata a sindicatelor le-a facilitat pierderea de drepturi, manifesta impotriva austeritatii, impotriva TTIP, impotriva refugiatilor, sau pro refugiati, impotriva bancilor, etc. O agenda complet diferita, ca si cum mijloacele primare de trai nu ar fi la noi o problema ci doar coruptia, refren predilect al musafirilor nostri diplomati ar fi cauza tuturor relelor. Evident ca ea exista si e mizerabla in efecte, dar ce facem cu celelalte?

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu In vest avem revolta celor care incep sa isi revina dupa spalarea la creier. La noi, avem revolta spalatilor la creier.

Smaranda Dobrescu Pozitionarea geostrategica fie nu-i intereseaza, fiind foarte tineri fie este tabu avand in vedere caracterul ei de identificare rapida.

Smaranda Dobrescu Un analist cam cinic este de parere ca se naste un fenomen de isterie in masa indus de iluzia puterii comune. Asta inseamna scapare de sub control...

Draghi Puterity Isteriile astea nu prea se nasc nemoshite,Smaranda...

Smaranda Dobrescu Draghi, cred ca e nevoie de inca cateva zile sa ne lamurim. Dupa prima seara eram convinsa ca e ceva ciudat... Acum, daca a aparut promisiunea complet neobisnuita nefiind institutionala sau constitutionala de consultare a strazii pentru functia de premier, pot crede ca e un mijloc de linistire a masei imprevizibile.

Draghi Puterity Da, make sense...Vezi traducerea

Octavian Lupu Smaranda Dobrescu Cata condescendenta: "amicul OL are ceva dreptate..." emoticon smile Amica mea SD ceea ce sustin eu este un lucru foarte simplu: miscarea din strada nu a fost declansata de vreun partid, serviciu sau conform amicului dvs adept al paranormalului, de cine stie ce fenomene parapsihologice. Miscarea de strada actuala este rezultatul unor acumulari. George Carlin spunea ca moartea este cauzata de inghitirea unor cantitati mari de saliva. Ca un partid sau altul, ca un serviciu sau altul sau mai stiu eu ce forta oculta sau alta paraziteaza aceasta miscare este cu totul altceva. Ceea ce mi se pare remarcabil indiferent de naivitatile din piata si de ceea ce revendica sau nu tinerii occidentali este faptul ca pentru prima data, daca nu punem la socoteala si manifestarile anti Rosia Montana, tinerii romani pun in discutie la modul foarte serios sistemul. Pentru ca aceasta este esenta problemei. Deja sunt unii (Mircea Diaconu) care le spun pietarilor sa-si faca partid. Adica sa se integreze in sistem. Dar dupa cum banuiesc ca stiti cu totii, regimurile nu se reformeaza. Se schimba. Si aici este de fapt marea drama. Pronosticul meu este ca pana la urma treptat acest protest va fi incadrat in sistem. Recomand cu caldura recitirea schitei Tempora a lui I.L. Cragiale.

Smaranda Dobrescu Chestia cu "amicul meu, adept al paranormalului" nu tine, caci nu cunosc pe nimeni atat de talentat. Acum imi bat capul sa ghicesc la ce va ganditi. In privinta spontaneitatii mi-ar placea tare, tare mult sa cred ca exista asa ceva. Ar fi revigorant pentru societatea romaneasca si ar produce destula speranta in sansele noastre, ale tuturor. Pana cand insa ne vom lamuri, propun sa mai asteptam, asa cum am discutat si cu Draghi. Mai jos se poate gasi, postata de Draghi propunerea de reprezentare a strazii sau a ONG-urilor, nu se intelege prea bine. E lamuritoare intr-o mare masura.

Draghi Puterity Domnule Lupu, si eu am crezut in '89 ca a fost o actiune spontana. Am si participat la ea, inca din 17 decembrie. De atunci am inteles mult mai multe...

Lucian Spinu De ce nu avem o propunere de PM femeie ?

Smaranda Dobrescu Sa intrebam strada? Serios vorbind, in conditiile in care decidenti isi scapa pielea la DNA aratand cu degetul pe altii, mai mult sau mai putin vinovati, ce femeie echilibrata si onesta si-ar dori sa mai semneze hartii cu impact financiar?

Alexandru Botu Analizele Domnului Octavian Lupu mi se par extrem de bine fundamentate si credibile. Si mie imi este teama ca sfarsitul onestitatii va veni prin incadrarea in sistem. Adica prin furtul si tradarea celor naivi de catre cei smecheri.

Lucian Spinu Cred ca sunt femei care isi asuma si vor sa isi asuma. cine le ofera daca vorbim de alta politica

Smaranda Dobrescu M-as bucura sa fie asa si m-as bucura sa se schimbe ceva din atmosfera de teroare in care traiesc politicienii onesti (or mai fi si din aceia!!)

Lucian Spinu Cristina Chiriac,, Va asigur ca exista multe femei competente care s-ar înhăma la aceasta responsabilitate !,,

Octavian Lupu "Să cheme societatea civilă la consultări? La care societate civilă se gândeşte Preşedintele? În acest moment istoric, societatea civilă renaşte în stradă. Nu şi-a ales încă liderii, nu şi-a legitimat reprezentanţi. Ne aflăm în etapa în care trebuie ascultată, nu convocată.

Klaus Iohannis nu are cum să cheme poporul la Palat. Firesc este ca, dacă doreşte să se informeze de la sursă, domnia sa să se deplaseze în mijlocul poporului." 
http://www.gandul.info/put.../care-societate-civila-14875145

 

 

Care societate civilă?

GANDUL.INFO

Draghi Puterity El vrea de fapt sa vorbeasca cu "societatea civila" adica cu ONG-urile, adica cu "agenturili". Adica vrea si omu' sa afle ce vor Ambasadele. Care inca nu stiu ce vor, ca le-a luat prin surprindere mutarea lui Ponta, si "rensterea din strada" nu mai decurge conform planului.

Draghi Puterity "Strada" in viziunea "lucrului bine facut":

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207992037057650&set=a.1429639539886.2062056.1199782655&type=3&theater

Smaranda Dobrescu Excelent! Dar de ce nu apare D-l Mandruta care la `48 a combatut atat de bine?

Smaranda Dobrescu Era nevoie de tabelul asta! Nu ne-am mai fi batut capul.

Alexandru Botu Klaus Iohanis ori este prost sfatuit, ori nu are incotro. Dar ii poate fi fatala o greseala cat de mica. Si, dupa cate vad, este ajutat sa greseasca. Caci si el face parte din clasa politica, din ea si cu ea s-a ridicat si de ea nu s-a delimitat. Ba chiar i-a tot dat inainte cu guvernul lui liberal...

Draghi Puterity Alexandru Botu - El face parte dintr-o "anume parte a clasei politice". Cea decorata de Germania. Astia sunt in general ceva mai rezilientzi. emoticon wink

Smaranda Dobrescu Totusi ceva dibacie ar avea nevoie sau macar de sfatul colegului nostru, specialist in psihologia maselor emoticon smile.Iieri seara erau pancarte cu "Vrem sa ne luam tara inapoi" .Pai, ori nu era la ei si nu au votat cu KJ in 2014, ori era la ei si sunt nemultumiti de KJ. Right?

Alexandru Botu Draghi Puterity, lumea constata cu mahnire, cu stupoare ca: "nici nemtii nu mai sunt ca nemtii".

Draghi Puterity In opinia mea, presedentia Romaniei a fost facuta cadou nemtzilor ca o bombonica menita sa indulceasca amaraciunea pierderilor financiare pe care au fost obligati sa le suporte sustinand sanctiunile impuse de americani rusilor. In consecintza, KJ va zb...Vezi mai mult

Smaranda Dobrescu Foarte posibil, Draghi. Nu ar trebui sa inteleg ca cei care il sustin pe Ponta au castigat partida cu cei care-l sustin pe KJ urmare demisiei lui Ponta? Din exterior, evident, caci noi ca tara avem mereu acelasi trend de pierdere.

Draghi Puterity Cred ca e prea devreme sa spunem cine a castigat,Smaranda. 

Mutarea celor care il sustin pe Ponta (si aici eu vad forte pro-romane, chiar daca aparent unele sunt si in slujba licuriciului) a fost una de mare maestru. Au dat sah prin sacrificiul regin
...Vezi mai mult

 

Draghi Puterity Si iaca asa reveim la un regim totalitar nascut "in strada"...

http://www.kmkz.ro/.../lista-revendicarilor-din-strada.../

Octavian Lupu Cand singura justificare a unui sistem este frica de anarhie si/sau dictatura care i-ar pute urma, intodeauna se vor gasi oameni care sa-l arunce peste balustrada podului.

Niciun comentariu: