joi, 27 august 2015

Banca Centrala si Bursa

Banca centrala si bursa – 26 august 2015
Smaranda Dobrescu

"Nici legea de funcţionare a Rezervei Federale, nici legea Humphrey-Hawkins nu spun că banca centrală ar trebui să stabilizeze bursa cumpărând acţiuni. Rezerva Federala ar trebui să vândă obligaţiuni pentru a descuraja şomajul şi a menţine inflaţia la cote reduse.

Dacă băncile centrale cumpără acţiuni pentru a stabiliza bursa, atunci de ce mai exista bursa? Capacitatea băncilor centrale de a crea bani pentru a menţine preţurile pe bursă este o negare a funcţiei burselor.

Băncile Centrale, o forţă pervertită

„Asistăm la pervertirea băncilor centrale? Observăm noi oare ca puterea de a crea bani a băncilor centrale este folosită pentru a creşte preţul acţiunilor pe bursă, în beneficiul celor megabogaţi?", scrie Paul Craig Roberts, fost asistent al...

cotidianul.ro

  Preda Mihailescu Economia nu este de gluma - dar uneori pare sa fie de pomina!

 

  Octavian Lupu Regulile sunt pentru neinitiati. Tot ceea ce permite plutocratiei sa-si pastreze bogatia est OK, fie ca politicienii au avut timp sa legifereze sau nu masuri "contra naturii" teoriilor economice. Difuz, multi economisti, mai mari sau mici incep sa inteleaga ca am intrat intr-o faza in care totul este permis, in care practica impune teoriile si legislatia si nu invers. Pe stil vechi se merge cu cateii mici.

 

S.D  Foarte bine punctat!

Ciuca Mihai pentru ca s-au creat, din lacomie, mecanisme complexe pe care acum nu le mai pot controla..si, de frica imploziei, se creeaza improvizatii care doar rostogolesc bulgarele mai departe...scapa cine poate..

Niciun comentariu: