sâmbătă, 9 mai 2015


  • Viorel Straoanu Imi place si ne place cum suna insa nu o sa mai putem face asa usor acest lucru.Imi ia prea mult sa va explic de ce si nu ar avea rost.O sa postez un link,nou-nout spre edificare.

    http://adevarul.ro/.../alarma-agricultura-1.../index.html

  • Prospectiv A-z .
    Victor Ponta este un om cu un plan. Vrea sa zdrancine Romania dintr-ale ei; s-ar putea sa aiba si o misie.

  • Viorel Straoanu Are pe naiba ! Eu insumi nu mai am predictibilitate in ce priveste variatia pretului hirtiei igienice de azi pe maine nu mai mult.Zau asa.Nu-ti poti face planuri sa-ti cumperi o spuma de ras ,la ce politici economice ruleaza.

  • Prospectiv A-z .
    Domnule Straoanu, copiiii astia tocmai au descoperit pedala de acceleratie.
    ...

  • Viorel Straoanu Jumatate sint lucratori SRI.

  • Prospectiv A-z .
    Deci suntem de acord cu jumatea cu misia, nu si aia cu programul?

  • Viorel Straoanu Chestia cu ,,intarirea disciplinei financiare" este emanatia unui fost heirupist sau ma rog,fiu al unuia.Traitor pe aceste meleaguri am vazut multe heirupuri si erectii din acestea,de constiinta economica nationala.Ma lasa indiferent.

  • Mihai Ion Turcu Se spune ca de felul nostru nu reusim sa fim consecventi, in consecinta nu oferim previzibilitate si credit. "Hei rup!" este un efort maxim, momentan, anaerob.Efortul de cursa lunga este mediu si aerob. "Hei rup!" poate urni din loc carul sau nu, mai poate si sa-ti rupa spinarea sau crape vre-un vas pe creier.Lucrurile temeinice sunt pregatite pas cu pas si curg dupa ce pasii au fost parcursi.

  • Prospectiv A-z .
    Marius Mina
    Reactia ui Ponta la cresterea preturilor din hipermarketuri dupa anuntul reducrerii TVA :" Voi majora taxele" --- platesc prostii ca n-au incotro.
    Nu l-a dus mintea sa contra atace cu solutia infiiintarii pietelor agro alimentare pentru comercializarea exclusiva a produselor romanesti (bio) cu TVA ZERO si taxe reduse, pentru protejarea si dezvoltarea productiei autohtone. Dar ce interes l-ar impinge spre asemenea gesturi, pe mandrul ortodox pur sange roman ? @ Hai sa ne relaxam fiscal cu frectii
  • Mihai Ion Turcu Paradoxal, agricultura si industriile orizontale pentru care cu investitii modice (partial facute in vechiul regim) s-ar putea castiga national, sunt nu numai neglijate dar prin neglijenta sabotate.

  • Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ Este decorativ, este incurajator, nu este rau. In tot occidentul in anii 1970 era chic sa nu cumperi banane sau alte fructe din Africa de Sud - si de atunci lantul boicoturilor ineficace a continuat neintrerupt. Se transmit totusi anumite semnale, care insa trebuiesc neaparat amplificate. Trebuiesc tranzistori puternici!

  • Viorel Straoanu Eu inca nu pricep si rogu-va lamuriti-ma :de ce in clamata piata libera, un magazin nu are voie sa mareasca pretul dupa cum crede el de cuviinta si dupa cum ii dicteaza interesele financiare functie de piata ?! Piata e aceea care regleaza pretul in functie de cerere si oferta,cel putin asa spun apologetii sistemului.Ce vrea Ponta ? Mercurial? Odata ce magazinul plateste TOATE obligatiile fiscale raportate la pretul afisat care-i problema guvernului? Azi,eu magazin, vind cu 1 milion kg de carne 24% tva si maine o sa vind tot cu 1 milion kg cu 9% tva.Unde-i ilegalitatea ? Nu ca mi-ar conveni atare situatie dar amenintarile lui Ponta si ale micutului de la agricultura is curate smecherii electorale.Gresesc ? Corectati-ma !

  • Mihai Ion Turcu Viorel Straoanu, piata nu este libera cum laudata este, cine poate intervine in piata in interesul sau, concern si stat in interesul concernelor sale, multinationalele cu tendinta spre monopol, etc. Ideea ca piata libera se autoregleaza este teorie pentru ca nu este libera.

  • Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ La ceea ce cu deplina dreptate spuneti, se mai adauga - ca o frumoasa exemplificare a paradoxalei colaborari a formatiunilor cu cele de dreapta - la acestea interdictiile pe care le pot pune "Konsumentenschutz". Protectia consumentului se lupta cu harnicie ca negotul sa nu castige prea mult din diferenta intre pretul de cumparare si cel de vanzare. Interesant insa ca aceasta lupta este cea mai eficienta cand este intreptata impotriva micilor producatori sau negustori... Concernele sunt mai greu de controlat...

  • Viorel Straoanu D-le Turcu nu-i cazul de fata.Amenintarile sint ,poate,niste subtilitati mascate a ascunde niste dedesubturi numai de hipercomercianti si Guvern stiute .Cu altceva ii poate ,,pedepsi" pe negustori Guvernul.Chiar si faptul ca patronul unui lant de hipermarketuri va sta la coada la primul ministru sa reclame ca nus'ce primar nu-i da autorizatie de constructie pt un nou spatiu comercial e o pedeapsa..In cazul de fata ,legal,nu au ce sa le faca.

  • Viorel Straoanu Fiindca tot vorbim,dupa scaderea tva,la o saptamina, este legal ca negustorii sa poate dubla preturile? Eu cred ca da.

Niciun comentariu: