miercuri, 19 aprilie 2017

Polonezii se opun realegerii lui Donald Tusk

Polonezii se opun realegerii lui Donald Tusk – 8 martie 2017

 

Dinica Roman shared a link.

Only one country in the European Union has publicly opposed the reappointment of Donald Tusk as president of the European Council: his own.

Mr. Tusk was Poland's prime minister for seven years, until 2014, when he was chosen to lead the European Council, which helps set the bloc's agenda. He was a driving force in last year's deal with Turkey to address the migration crisis, and he has coordinated the European Union's response to Britain's plan to withdraw.

But the right-wing government that took power in Poland in 2015 wants him out of the job. It has even suggested — without evidence — that he has betrayed his country.

 

 

Poland Opposes 2nd Term for Donald Tusk, an Ex-Premier, to Lead E.U. Council

Leaders of the bloc's 28 members will gather in Brussels this week for a meeting where Mr. Tusk's future will be discussed, but his own country wants him out.

NYTIMES.COM

 

Dinica Roman Ministrul polonez de externe Witold Waszczykowski a afirmat că țara sa va obstrucționa afacerile europene și "va juca dur" la Bruxelles, după alegerea lui Donald Tusk pentru un nou mandat la conducerea Consiliului European, transmite Reuters, citată de   Agerpres. "Trebuie spus deschis: politica UE s-a dovedit o politică a dublului standard și a înșelătoriei", a declarat șeful diplomației de la Varșovia.

Tabloidul Super Express a publicat sâmbătă comentarii ale lui Waszczykowski, ca reacție la votul liderilor Uniunii Europene pentru polonezul Tusk, care a fost contestat de țara sa de origine.

Potrivit ministrului de externe, Polonia va continua să participe la lucrările Consiliului European, pe care nu îl poate boicota: "Trebuie să fim conștienți că putem fi înșelați în orice moment", a explicat el.

"Evident, trebuie să reducem drastic nivelul încrederii noastre în UE. De asemenea, să începem să ducem o politică negativă", a mai spus Waszczykowski.

http://www.cotidianul.ro/polonia-declaratie-dura-la.../

 

Dinica Roman Politica Diktata De Bruxelles ?
+7
Romania trebuie sa inceapa urgent demersurile si negocierile de aderare pentru intrarea cu drepturi depline si egale in Grupul tarilor de la Visegrad.Este de o importanta vitala pentru siguranta nationala pentru independenta si suveranitatea Romaniei, pentru dezvoltarea economica si apararea tarii. Acum se va vedea cat de patriot sau cat de tradator este Ciolannis si serviciul sau de informatiii, care pare sa serveasca mai curand interesele economice ale Germaniei si Frantei decat siguranta nationala, de care nici macar nu se ocupa , atata timp cat nu divulga sursele de finantare ale mitingistilor de profesie, platitii de serviciile de spionaj straine, impotriva sigurantei nationale a ordinii publice, impotriva Romaniei.

AntiUE Convins @ Politica Diktata De Bruxelles ?
+1
Da-i Doamne romanului mintea de pe urma ! Si o spun la modul general, pentru noi toti ! Daca in '89, in loc sa ne imbulzim ca oile catre un "Occident" cu sclipici de poleiala (UE, urmarile le-am vazut si le simtim zilnic) si catre o organizatie militara care ne face din ce in ce mai mult sa ne gindim cum sa ne scriem testamentul (daca o mai avea rost ...), am fi aderat la acest grup, care (avind deja creat suportul economic, comercial, diplomatic, etc al fostului CAER si chiar structura militara a Tratatului de la Varsovia, FARA fostul URSS), cred ca alta ar fi fost situatia acum, cu o alianta de state "tampon" intre Est si Vest ... Ca simplu exemplu, Elvetiei ii merge rau ?

Victor
+22
Desigur...seful diplomatiei poloneze "a pus degetul pe rana" :..."politica Europei s-a dovedit o politica a dublui standard si a inselatoriei" ; in opinia mea Waszczykowsky... are dreptate... Mi-as dori ca ,guvernul tarii mele Romania, sa-si apere interesele nationale cu orice pret!

Florin
+19
Imi pare rau ca nu putem sa importam niste polonezi, 400 pentru parlament, vreo 30 pentru guvern, vreo 500 pentru DNA, vreo 15 000 - 20 000 pentru SRI

BulaB
+12
Cred ca dupa aceasta declaratie nu-l mai asteapa olandezii cu lalele in mana pe aeroport.Are dreptate,doua viteze de integrare,tratarea unor tari ca fiind din lumea a treia,exploatarea la sange a unor tari spre folosul altora,etc. Europa, pe marginea gropii dar nealesii de la Bruxel viseaza mai departe la o mare europa...suna familiar? In urma cu 70 ani era un neamt cu mustata,acum este o baba cu mustata care vor/vroiau acelasi lucru si sfarsitul nu este greu de imaginat.Ce este ata de greu de inteles in acest ghiveci european? Daca toate tarile au aceleasi beneficii si obligatii totul ar fi corect,dar NU,unele tari ( Germania) vor totul iar altele sunt sclavii pe viata a a celor care va bate la cap despre litate etc.Mai bine romanilor,schimbati macazul si uitati-va spre est ca rezultatele integrarii europene + NATO nu v-au adus nimic pozitiv.Parerea mea...

 

PA-z .
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1803150400011106&set=a.1416397242019759.1073741829.100009484907272&type=3

 

Iulian Capsali

March 18 · 

„Cei care cred că Vestul este plin de unchiaşi buni care au grijă de interesele tale, nu ar trebui să se implice în politică"

Jaroslaw Kaczynski, despre faptul că opoziţia poloneză doreşte ca ţara să adopte moneda euro.


· 


Niciun comentariu: