miercuri, 19 aprilie 2017

Noi partide pe scena politica

Noi partide pe scena politica – 17 martie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

Daca considerati ca dreapta in Romania nu este reprezentata corespunzator(!), va aduc doua vesti bune https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/fa5/1.5/16/1f642.png:-)
: S-a infiintat Partidul Multinationalelor si a aparut platforma politica Democraţia va #rezista – Platforma Demos. Ambele isi au radacinile in manifestarile societatii civile din ultimele luni, diferenta este insa ca miscarea politica #resist se considera a fi de stanga democratica (diferita de PSD) si se angajeaza ca democratia va rezista. Frumos spus, bine gandit. De ce insa in timpul campaniei electorale acest Demos l-a sustinut pe Nicusor Dan si al lui USR, si are printre initiatori si simpatizanti binecunoscuti liberali notorii?

Sa vedem care si-l va asuma pe Ciolos? Cel de dreapta sau '"
cel de stanga"?

Evenimentele se petrec pe fundalul televiziunilor care vorbesc de o intelegere premier-presedinte pe problema anticipatelor. 
Evident, nu trebuie sa creditam toate noutatile, dar le putim si analiza.

 

 

Multinaționala, cel mai nou partid politic din România | Radu Tudor

Între multele noutăți pe care le-a adus experimentul Piața Victoriei, unul mi se pare important cu adevărat: s-a creat un nou partid politic în România – Partidul…

RADU-TUDOR.RO

Smaranda Dobrescu http://platforma-demos.ro/.../02/12/democratia-va-rezista/

 

 

Democraţia va #rezista

(scroll down for the English version) Credit foto: Vlad Petri Democrația va #rezista. Declarația de la București. …

PLATFORMA-DEMOS.RO

 

Smaranda Dobrescu "Programul PSD pare să fi afectat interesele unor multinaţionale. Nu vorbim aici despre participarea corporatiștilor la miting – uneori cu tabel de prezență – ci pur și simplu despre simbioza ce ar trebui să existe între o țară și giganții mondiali care lucrează pe teritoriul ei. Există state în Europa care au reușit să facă din multinaționale adevărați aliați. Există și regiuni, cum sunt România sau Bulgaria, unde, iată, multinaționale încep să fie etichetate drept dușmanul poporului."
Sigur ca asa e normal sa vorbeasca un om de afaceri. Ceea ce sugereaza Chiriac este ca politica fiscala si salariala sa fie facuta de guvern cu multinationalele, altfel vor mai fi manifestatii. Eu spun ca multinationalele impreuna cu toate firmele romanesti intr-o structura institutionalizata de tip patronat si impreuna cu sindicatele , alaturi de guvern intr-un sistem tripartit trebuie sa vorbeasca despre salarii. Altfel nu va fi pace in tara asta. Iar daca multinationalele nu vor plati impozit, atunci tara se poate dezvolta mai bine singura, oferind slujbe din capital autohton si din investitii romanesti. in grija fondului suveran. Incet, incet..

 

Smaranda Dobrescu O parere despre bazinul romanilor revoltati de politicienii castigatori in alegeri care naste noile partide si miscari politice:
http://www.cotidianul.ro/o-alta-perspectiva-asupra.../

 

 

O altă perspectivă asupra demonstrațiilor din Piața Victoriei

COTIDIANUL.RO

Niciun comentariu: