luni, 20 martie 2017

"Tatucul of-shore urilor"

"Tatucul off-shore urilor" – 22 februarie 2017

 

Dinica Roman shared Daniel Catalin Zamfir's post.

Daniel Catalin Zamfir 
 Il mai țineți minte pe "tătucul off-shore urilor? Era Secretar de Stat in guvernul tehnocrat și trebuia să asigure o colectare mai buna a veniturilor la buget dar era și consultant fiscal și posesor de off-shore și-i învața pe "băieții deștepți" cum să plătească cat mai puțin impozit la stat.Tare, nu?
Acum a sărit că ars și mă balacareste că am îndrăznit să propun adoptarea în regim de urgenta a Legii de implementare a Directivei 2016/1164,care obliga companiile multinaționale, și nu numai, să plătească impozitul pe profit in Romania. Supărare mare pe dom' ministru că-i luam pâinea de la gură ...

 

Smaranda Dobrescu Faptul ca specialistul in off shore-uri e suparat nu are nicio importanta. Nu stiu insa de ce fiind directiva numai buna de adoptat prin lege, PSD declara prin seful Comisiei de Finante ca au in lucru o lege cu acest subiect, care in vedere si o scadere a fiscalitatii. Cred ca aici se incurca ghemul. E posibil ca aceasta lege de obligativitate a platii impozitului de profit in tara in care acesta s-a inregistrat, sa vina la pachet cu vreo dispozitie privind eliminarea sau scaderea unor parti de contributii sociale aferente angajatorilor. Poate doar asa se pot potoli multinationalele. Dificil, caci o discriminare negativa a firmelor mai mici romanesti nu ar fi cea mai buna solutie..

Niciun comentariu: