luni, 7 noiembrie 2016

Platforma premierului

Platforma premierului – 18 octombrie 2016


Smaranda Dobrescu

De ce am vota platforma si proiectele nationale ale premierului? 
Primul raspuns ar fi acela ca da, ar merita daca proiectele nationale expuse ale noului guvern, asociate platformei celor 10 principii ar avea o oarecare substanta si nu ar insira banalitatile de tip "sa fie bine ca sa nu fie rau". 
Daca ar fi proiecte nationale, ar fi nevoie de descrierea "ce fel" si "cum". Ca sa fiu dreapta, proiectele sale nationale sunt de fapt idei si nu obiective si se refera in principal la restructurarea si debirocratizarea administratiei centrale, evaluarea la 3 ani a strategiilor, politicilor publice si legislatiei, investitii din fonduri publice care sa conduca la crestere economica durabila si locuri de munca precum si la atragerea capitalului de stat. Cati bani de investitii sunt in buget pentru investitii? Nu se stie.

Ce m-as fi asteptat sa gasesc intr-un document care sa justifice lansarea unei platforme politice radicale si esentiale?
1. Marirea salariului minim pe economie si nu doar eliminarea discrepantelor intre diferite ramuri
2.Regionalizare; da sau nu 
3. Privatizari si care anume
4. Aderam si cand la moneda euro daca vrem sa facem parte din nucleul forte al UE
5. Problema refugiatilor, cota, mod de insertie, influenta asupra fortei de munca
6.Cum cream locuri de munca? Doar din investitiile publice?
7. Ce fel de fiscalizare se va aborda? Reducere, mentinere cota unica, progresivitate?

Cum poti sustine oare un program care vorbeste doar de masuri impotriva coruptiei si de restructurarea si eficientizarea administratiei?

De ce s-a hotarat un meeting pentru sustinerea lui Ciolos ca prim ministru? Stim rezultatul alegerilor (sau poate doar eu nu-l stiu!!)
S-a exprimat cineva impotriva lui Ciolos la ora asta? Candideaza pe undeva ca sa aibe nevoie de sustinere in precampanie?

 

Ar fi cazul si pentru o clauza de genul: Evaluare a procesului de instalare EUropeana la fiecare an si decizia de parasire daca 2 sau 3 ani la rand se bate pasul pe loc?!

 

Smaranda Dobrescu Aici sunt proiectele nationale:
http://www.digi24.ro/.../platforma-ciolos-primele-100-de...

 

 

Platforma Cioloş: Primele 100 de zile şi proiectele naţionale ale unui nou…

DIGI24.RO

 

Alexandru Botu Nu stiu de ce am impresia ca actiunile PNL sunt, desi nu-l forteaza nimeni, din pacate, in mare proportie sinucigase, adica scazatoare ale increderii populatiei ca acest partid poate face ceva notabil in viitor, cu toate proptelele si reazimile clamate (ori si din acest motiv, la care se adauga clar acum demersul de organizare a unui miting de sustinere pentru un posibil viitor sef neinregimentat), pe cand la PSD atacurile par organizate institutional si grupat (in haita), adica din afara, creind un sentiment de compasiune prin victimizare, anormal si imoral. Tare ma tem ca, "ajutat" putin si prin masinatiuni din interior, PSD si aliatii sai vor forta prea mult nota victimizarii si a increderii reale, ramanand insensibili la innoirea politica si morala fireasca si vor pierde, la potou, foarte multe din procentele actuale din sondaje, astfel incat si PSD si PNL sa nu mai conteze cu adevarat semnificativ pentru alegatori si sa faciliteze, fara regrete si fara manifestari, alte solutii de guvernare, nemaintalnite in ultimii 26 de ani. Ar fi rau? Ar fi bine?

 

Prospectiv A-z .
Poate tocmai ce descrieti acolo e mecanismul prin care triajul reaseaza politica pe o directie si mai neromaneasca.

 

Alexandru Botu Imi pare rau, dar eu nu ma bazez pe referintele triajului (nu stiu daca exista), ci pe ceea ce observ ca fac marile partide actuale, adica se sinucid. Si o fac cu toata convingerea, ca si cand ele sunt principalele forte care pun in opera ceea ce vrea triajul. Asa o fi? De unde sa stiu eu ca nu sunt chiar ele parti uzate ale triajului?

 

Smaranda Dobrescu S-ar putea ca partidele sa fi inteles ca fara sprijin din partea unui triaj se obosesc degeaba. Au inteles nu doar marile partide actuale ci si cele abia formate sau in curs de formare. Cand vom auzi de un partid cu tenta nationala independent, si care canta impotriva vantului vom intelege ca nu are triaj in spare dar si ca va disparea curand de pe scena. Vremuri parsive!

 

Smaranda Dobrescu Tendinta actuala nu mai este de incurajare a familiilor politice, de fapt stanga democrata europeana nici nu prea mai exista inghitita de globalizare si directive europene. Noua ideologie nu este politica; este ideologia corporatista. Corporatiile fac si desfac , acordand sprijin celor care dereglementeaza mai mult, dau acces mai vartos la resurse, nu taxeaza averile, nu au pretentii la impozitare progresiva, deschid padurile si resursele solului tuturor. Cine va spune STOP? Incep sa cred ca doar un eveniment pe care nu-l dorim si nu-l luam in calcul.

 

Smaranda Dobrescu In urma cu cateva minute l-am ascultat pe Presedinte, care intr-o vizita la Cernavoda. intrebat de ziaristi despre implicarea viitoare a premierului, D-lui a raspuns ca nu se implica si nu o va face decat sa explice populatiei ce ar trebui sa cunoasca in privinta partidelor: Ca exista partide care s-au reformat si bareaza accesul celor cercetati penali (probabil PNL si Blaga) si alte partide care nu au inteles acest lucru si au o atractie speciala pentru reprezentanti penali. iata un exemplu de neimplicare politica!! !!! Calin Tariceanu e la mare index de cand a cerut Parlamentului actual sa nu se mai pronunte asupra cererilot DNA de ridicare a imunitatilor intrucat se pot amana pana in dectembrie. Nu DNA-ul trebuie sa stabileasca politica tarii! spune Tariceanu, fara ca ceilalti doi mai mari ai politicii si deciziei sa-l si sustina.

 

Mircea Petrescu Draga Smaranda, cat de tare ader la cele spuse de tine ! Iti multumesc, ma ajuti sa spre inca in viitorul nostru ca natie...Ma opresc aici, stiind ca ma intelegi bine. Cu drag, Mircea Petrescu.

 

Smaranda Dobrescu Va multumesc, cu acelasi drag, cu acelasi respect!

 

Doina Nicolescu Cand am citit cele 10 principii anuntate cu mare tam-tam m-am simtit jignita! Am spus ca d-ul Ciolos ne trateaza de prosti. Dar acum dupa ce a vorbit si presedintele, cred ca Ciolos a descoperit apa calda! Ce cauta acest om in pozitia de primministru?

 

Prospectiv A-z .
...refacerea gloriei pierdute a Frantei?

 

Mircea Petrescu Stimata doamna Doina, Va multumesc pentru cee scrise...Mr. Ciolos ne vede ca prosti si ne trateaza ca atare. Prin aceasta, ca si prin multe altele vadeste gradul compatibilitati sale cu pozitia in care a fost propulsat si instalat. Un prim ministru nu este un simplu administrator...El ar fi trebuit sa inteleaga sensul sensibil mai profund al obligatiilor care pe le incumba functia da premierare....Si, in mod evident, practica un joc ascuns...Cu cele mai bune ganduri, Mircea Petrescu.

 

Mihai Ion Turcu Cred ca multa lume l-a vazut pe consilierul IPS Teodosie Toitanu in precoma alcoolica incarcat in masina politiei. Repoter -"Va pare rau pentru ce a-ti facut !" "Am facut ce ?/ "Nu stiu deva ce...."/ "Pai daca n-ati facut de ce va afalati in masina politiei !?/ "Pentru ca masina politiei vrea sa fii in ea...."


Smaranda Dobrescu E ceva putred la Constanta.. Discutia e insa o bogatie!

 

Smaranda Dobrescu "Profitînd de lipsa de reacţie adecvată, de vulnerabilităţile, complicităţile şi laşităţile partidelor parlamentare, forţate să facă pasul înapoi şi să consimtă a pune democraţia pe butuci, zice-se, temporar!, domnul Cioloş n-a avut nicio tresărire, ni...See More

Cioloş, tehnocratul căruia, cică, nu-i stă bine cu drumul

Cioloş, tehnocratul căruia, cică, nu-i stă bine cu drumul

COTIDIANUL.RO

Niciun comentariu: