miercuri, 22 iunie 2016

Scrisoare deschisa adresata D-lui Klaus Johanis

Scrisoare deschisa adresata Domnului Klaus Johanis -1 iunie 2016

 
 
Gheorghe Gradinaru
 

"După care, încetul cu încetul, ceva s-a alterat. Sub influența unor presiuni de culise, unui macaz dirijându-vă spre o linie secundară. Ca și când un dren vă secătuia programat de energie și autoritate, după modelul celor care fură țiței din conductele magistrale. Forța de decizie și de acțiune fiindu-vă, ca atare, sistematic deturnată spre instituții conduse de numiți și nu de aleși.

Astfel ați fost, cu premeditare, îndepărtat de la regulile democratice, golit de consistență. Devenind tot mai ornamental, tot mai decorativ, tot mai folosit de instituțiile de forță dar nefolositor poporului. Pentru ca să ajungeți, astăzi, un personaj aproape caricatural."

 

 

Scrisoare deschisă adresată domnului Klaus Johannis, Președintele României

Scrisoare deschisă adresată domnului Klaus Johannis, Președintele României Contele de Saint Germain 31/05/2016 Scrisoare deschis

ă adresată domnului…

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO

 

Mihai Ion Turcu Exista cineva sau ceva ales de romani, decand pot alege, care sa nu fie contestat in momentul urmator ? Sa luam istoria pagina cu pagina sa vedem la ce concluzii vom ajunge. Am putea spune ca absenta principiului transmiterea dinastica a coroanei strict porimogeniturii masculine ar putea fi incriminata. Transmiterea coroanei oricarui "os de domn" inclusiv in descendenta feminina , descendenta reala sau pretinsa, domnul fiind ales de catre boieri din aceasta categorie de indivizi, a generat permanenta fluctuatie , factiunile boieresti concurand intre ele (prin intrigi si tradari) pentru a dobandi pentru ele beneficiul de a se afla ba una ba alta in posesia sursei privilegiilor si daniilor, principele (nostru). Sin in Ungaria si in Polonia, puteri carora Principatele romane le-au fost vasale, si in Transilvania, regii respectiv principele erau alesi de catre "stari", pare a fi existat mai multa consecventa.Mergem la Teoria Generala a Sistemelor si derivat la teoria orgnizatiilor ca sistem si la tipurile crizelor in organizatii, ba chiar la teoria sistemica a psihicului uman, personalitatii si caracterului ca factor de stabilitate si previzibilitate a persoanei. Avem cativa domnitori , care au reusit sa domneasca decenii, observam ca au fost " degraba varsatori de sange " , ne place Vald Tepes,Ion Antonescu, incepem sa-l beatificam pe Nicolae Ceausescu, primul Presedinte al Romaniei, consideram pe Carol I un principe german, fondator al Romaniei moderne, si desigur l-am sfintit pe Constrantin Brancoveanu (care-si platea la Sublima Poarta statul pe tron,"Beyul de aur" practicand cea mai dura fiscalitate din istoria domniilor pamantene, decapitat ,nu pentru ca refuza sa se turceasca ci pentru relatii conspirative, insemnand "hiclenie", tradarea suzeranului sau, sultanul otoman, cu Rusia si Viena. Cam ce ne lipseste ? Incriminarea populatiei este un supterfugiu nedemn. Populatia nu avea cuvant, s-a exprimat prin doua magnifice rascoale in Transilvania, prima cu esec, urmarea fiind instituirea venicei servituti, ultima cu succes pentru ca a fost definitiv abolita vesnica servitute. Modern populatia este manipulata, putem observa ca populatia a facut cele mai mari progrese sub raport politic. incearca sa sprijine solutii de stabilitate ( USL), Iohannis. acuma vrea "alta clasa politica"( "Colectiv"). Ce dracu lipseste din ecuatie !?

 

Prospectiv A-z .
Nu cred sa fi fost vreun premiat post-1989 care sa fi tinut cont de concluzia textului semnat Contele de Saint Germain: "Când poporul îți întoarce spatele, vremelnicii aliați conjuncturali se transformă în pluton de execuție." De fapt, aceasta lectie trebuia sa fi modificat corespunzator ADNul politic romanesc odata cu uciderea lui Ceausescu.

 

Mihai Ion Turcu ceausescu si maicuseama Elena incepusera sa fie cu adevarat detestati. Ei, special Elenei i se imagina un sfarsit oribil " Sa locuiasca aici cu noi la bloc, sa stea si ea la coada pentru lapte!!!"Cam atata imagina genetica romanilor.

 

Prospectiv A-z .
Tocmai! Si tocmai de aceea intriga rezistenta premiantilor romani la lectiile din istoria imediata.

Niciun comentariu: