vineri, 7 august 2015

Conservatorii britanici fac calcule

Conservatorii britanici fac calcule – 5 august 2015
Smaranda Dobrescu

Conservatorii britanici analizeaza daca ridicarea salariului minim sau garantarea unui venit minim de subzistenta este solutia mai acoperitoare pentru populatie si buget:
"In 2008, about 5.5m working families in the UK received tax credits, including working and child credits, housing benefits, and local tax benefits. Austerity policies have reduced this number to 4.3m. Given that there were 11.4m working households in the UK in 2012, this means that an astonishing 38% did not receive a "living wage.""Or, to put it another way: the market-clearing wage was unable to provide a living income for 38% of working families. These are the "working poor".

http://www.theguardian.com/…/minimum-wage-versus-living-inc…

  Mihai Ion Turcu Cata vreme va exista un rezervor de munca ieftina si capitalul se va loca acolo unde piata muncii-l avantajeaza, muncitorii metropolitani vor fi sub presiune, in plus vor trebui sa faca fata conditiilor de plata ( impozite, taxe, servicii, marfuri) din metropola.

S.D  Ei vor lua in final nu acele masuri care sa satisfaca cel mai bine standardul de viata al lucratorului ci standardul de viata al lucratorului britanic. Cam o treime din totalul celor angajati se pare ca sunt imigranti de care cumva statul beneficiaza caci ei platesc contriburii printre altele si la pensii dar daca nu sunt europeni nu vor beneficia de pensie proportionala cu perioada de contributie.

  M.I.T  Am in vedere mutarea capitalului in tari cu standard de viata scazut si disponibilitate a muncitorilor de a munci neconditionat pentru salarii mici.

S.D  Asa va fi, din pacate..

Niciun comentariu: