sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Votul diasporei



Votul diasporei  -3 noiembrie 2014
Dan Alexandrescu Cat priveste aglomeratia din anumite sectii de votare din diaspora, in conditiile in care numarul sectiilor a fost dublat iar numarul urnelor aproape triplat, de exemplu la Londra si Paris, e bine sa citim articolul urmator cu mici schimbari de elemente de regie:
http://www.pah.ro/18-noiembrie-ziua-de-care-mi-e-frica/
Smaranda Dobrescu Am citit adesea in ultimul timp pe FB despre ideea ca impotriva statutului de colonie, impotriva americanilor nu se poate avea castig de cauza decat prin actiuni violente, de gen revolutie. De fiecare data m-am gandit cu cata iresponsabilitate se pot indemna oamenii pe fondul acesta de dezbinare si resentimente generalizate sa refaca acel decembrie 1989. Atunci, se dorea iesirea din comunism. Acum, cei care vad o solutie si chiar o prezicere in fatala zi de 18 noiembrie si-ar dori o tara independenta, libera de interventia americana (nu stiu de ce nu si germana, etc). Cum? Ar fi fost Johannis un anti american convins iar Ponta dimpotriva? Ar fi o revolutie impotrina Justitiei? Ar fi dreapta cea care se revolta impotriva justitiei care l-a penalizat pe Johannis, adica a justitiei -opera a lui Macovei? Non sens. Cred in continuare ca este o greseala sa faci prognoze atat de grave fara a avea si o motivatie pe masura. Eu una, din scrisul lui Patrik Andre de Hillerin nu am inteles motivatia. Doar ca s-a folosit un context existent in zona spre a fi prin fortare aplicat ca fundal al acestei incitari.
D.A  "revolutia" lui Pah este anuntata impotriva lui Ponta si cu atat mai putin impotriva statutului de colonie
D.A   cu scuze, "cheia" este alta
S.D  E drept ca eu am facut conexiunea, coreland idei diferite dar cu aceeasi propunere de rezolvare. Dane, daca vezi o alta cheie, arata-ne-o, te rog. Sigur, ca ar putea fi o miscare a dreptei dar e greu de justificat ocontestare a statului de drept (hotarari ale justitiei) de catre aparatorii cei mai vocali ai acestuia din alte conjuncturi.
D.A  pentru turul 2, in cazul victoriei lui Ponta, avem toate sansele sa vedem un scenariu pus in practica foarte apropiat de cel anuntat de pah
Prospectiv FCh .Nu s-a aruncat niciun zar, doar speculatii conjuncturale, care daca sunt amplificate pot crea intr-adevar si niscaiva agitatie.

Pe ce ma bazez cand spun asta? Pe aparenta liniste ce a precedat alegerile. N-au mai fost *evenimente* in ultima saptamana, era ca si cum partile interesate au zis ca e destul, desi unul ca Basescu regreta neaducerea EADS in prim plan. Pe de alta parte, cine si impotriva cui sa manipuleze cand acesti baieti mari par solid ancorati intr-o structura garanta sau alta? Deocamdata, numai Rusia pare sub-reprezentata.
P.FCh As reda aici o scurta evaluare facuta de co-prospectivul Cristi Pantelimon: Eu cred că Ponta va ieşi orice am vota noi. Şi nu cred că şi-a dorit să batjocorească pe nimeni, au vrut să dea o lecţie de "corectitudine" vis a vis de furtul de acum 5 ani din diaspora. Din păcate, nu le-a ieşit, au căzut în groapa săpată altora. Tipic...

Inclin sa cred ca asa au stat lucrurile.
Cristi Pantelimon E o mişcare bună, dar lucrurile puteau fi anticipate, că doar la ambasade mai lucrează foşti care ştiu cum e cu cozile din vremea lui Ceauşescu...
D.A  Cum sa isi doreasca Basescu aducerea EADS in prim plan ??? EADS vine pe filiera principalului aliat al lui, Germania! Basescu doar a avertizat sa fie cu totii atenti daca nu vor sa ....
D.A  Basescu intotdeauna a jucat de pe pozitia incoruptibilului, folosind alte maini pentru necesitatile sale .... fiziologice.Cel mai bun exemplu ar putea fi contractul cu Bechtel care s-a finalizat cum? Cu si mai multi bani pentru reprezentantul aliatului nostru strategic.Adica ca in celebra zicere: si batut, si ...tut, si cu banii luati.
P.FCh Dan, argumentul meu este construit in jurul *linistii* ultimei saptamani, pe care o interpretez ca un armistitiu intre cei doi si factiunile de putere din spatele acestora. Ma astept ca acest armistitiu sa dureze pana dupa alegeri. Vom trai si vom vedea.
D.A  Prospectiv A-z, nu a fost nicio liniste, ci doar o ascutire de sabii, parerea mea.
S.D  (6 noiembrie) Indiferent de pozitia fiecaruia fata de cei doi candidati, un test despre usurinta de a ne lasa manipulati de sustinatorii dreptei lui Johannis/Blaga, il reprezinta "votul diasporei".Poate ca Ponta este incarcat cu destule acuze corecte, dar exact in aceasta materie nu-i pot gasi, cel putin eu nicio vina. Despre manipulare, vorbeste insa un jurnalist care stie ce poate presa in materie...

cum se zice ”manipulare” în franceză și engleză?

03 Nov 2014
Cu mult înainte de alegeri au fost aruncate pe piață zvonuri despre intenția guvernului de a reduce drastic numărul de secții de votare din străinătate, unde viețuiesc cei mai luminați români, nespălați pe creier de Antena 3 și necumpărați de PSD cu un kil de mălai. Ținând cont că, în 2009, aceștia au decis, practic, președintele, miza era importantă: obținerea a două efecte complementare, atragerea la urne a expaților, speriați că nu li se va permite să-și exprime opțiunea, și pregătirea terenului pentru strategia din 2004, cea cu acuzațiile de fraudă majoră, niciodată demonstrată.
Au ieșit cei de la guvern și au arătat, cu documente, că totul va rămâne exact ca acum 5 ani. Și, pentru o vreme, lucrurile s-au calmat, permițând declanșarea și desfășurarea celorlalte scandaluri cu scopuri strict manipulatoare: ofițerii sub acoperire, aducerea la București a bătrânilor anchetați de DNA și interceptările liderilor PSD. Dar au reizbucnit cu forță exact în ziua alegerilor, când impactul lor era maximizat de încărcătura emoțională a momentului.
În jurul prânzului au început să circule poze cu cozi nefiresc de lungi, la care stăteau românii de afară în așteptarea exercitării dreptului legal de a decide cine îi va conduce pe ceilalți. Încet, internetul a început să se inflameze și noile acuzații au devenit virale. Nu sunt ștampile, nu sunt cabine, nu sunt secții. Evident, totul dovedea intenția clară a candidatului Ponta personal de a împiedica diaspora progresistă să oprească victoria comuniștilor în țara în care au rămas, majoritari, ”ăia cu 4 clase, proști și needucați”. Așa cum se preconiza, isteria i-a determinat pe unii să se dea jos din pat pentru a contracara mașinațiunile puterii bolșevice. Ceea ce, în unele capitale europene, a dus la mărirea cozilor și, implicit, a numărului celor care, la ora 9, au rămas pe dinafară. Tensiunea a atins apogeul și ei au început să scandeze împotriva celui care a dat ordin să nu se prelungească programul de votare.
Rezultatul? Procentele, topul candidaților, răspunsul alegătorilor la oferta acestora au trecut în plan secund, principalul subiect de dezbateri fiind situația creată la ambasadele noastre. Și pedala a fost apăsată, profitându-se de faptul că cei mai mulți oameni, mai ales cei care se informează de pe facebook, habar n-aveau cine e responsabil de organizarea secțiilor de votare și de stabilirea detaliilor de care s-au plâns. Vinovatul trebuia scos Ponta, pentru a se transmite un mesaj celor care au stat în casă că, fără ei, în turul doi vor învinge forțele răului!
Timid, reprezentanții guvernului au început să demonteze manipularea, arătând că responsabilitatea pentru ceea ce s-a-ntâmplat aparține unui organism independent, Autoritatea Electorală Permanentă. Și au ieșit cu cifre concrete. Numărul secțiilor a fost identic cu cel din 2009, crescând, în schimb, cel al cabinelor de vot. Prin urmare, au votat pe 2 noiembrie cu vreo 70.000 de expați mai mulți decât atunci. Au explicat că problemele au fost cauzate de aplicarea legii în privința declarațiilor pe proprie răspundere, în încercarea de a evita fraudele. Sigur, mulți vor rămâne convinși că nu e adevărat. Sunt aceiași care, dacă executivul ar fi decis dublarea numărului secțiilor și al buletinelor de vot pentru străinătate, l-ar fi acuzat de intenții necurate. Tot ei ar fi sărit primii dacă, în alte condiții, premierul ar fi făcut presiuni asupra BEC să prelungească alegerile.
Indiferent de simpatiile politice și de locul în care ești cetățean român, indiferent de televiziunea la care te uiți sau de nivelul de trai al rudelor care te informează despre mersul lucrurilor în țară, este relativ simplu să evaluezi corect situația și să nu te lași folosit de diverse aparate de propagandă, dacă apelezi la logica elementară. Să presupunem că, neavând habar despre legi și pentru că, oricum, nu-l poți suferi, ești tentat să crezi că Ponta e de vină și că a vrut să te oprească să votezi împotriva lui. Atunci trebuie să admiți și ipoteza aberantă că același Ponta, cu bună știință, a aruncat la coș câteva mii de sufragii favorabile de la Chișinău, aplicând aceeași stratagemă, a secțiilor și ștampilelor insuficiente. Și trebuie să fii dispus să crezi că e atât de prost încât nu și-a dat seama că un astfel de scandal îi va face mult mai mult rău decât îi puteau provoca cele câteva sute, hai mii, de voturi împotrivă pe care le-ar fi dat cei ”ținuți” la ușa ambasadelor. Sigur, tu poți crede orice, dar asta nu mai are legătură cu logica!
PS. Avantajul cuiva ca mine, autor de cărți despre manipulare, este că o vede, oricât de mică ar fi. Dezavantajul vine din frustrarea că, din păcate, prea mulți nu sunt în stare s-o identifice și se lasă influențați de ea, convinși fiind că ei gândesc cu capul lor.
 Mihaila Augustiniu My friend si mon ami .... si eu sunt specialist in detectarea / contracararea dezinformarilor ! parol ! cu experientza castigate pe teatre de combat ! si pe parola mea ca acuma dez - informare faci matale ....Ce mai tura - vura ... unde-i lege nu-I tocmeala , asadar onor guvernu'trebuia sa se pregateasca pentru a face fatza la 100 % romani diaspora votanti ... adicatelea minim 2 milioane . Si punct.
S.D  MAE prin ambasadele sale impreuna cu BEC au avut in vedere sa faca fata cel putin fluxului din 2009 dar si sa contracareze acuzele de frauda de tipul celor care au existat atunci. Ce numar de
M.A  Minim diferenta dintre ultimul recensamant valabil si un ultim recensamant / estimare ante '89, la care sa se aplice o rata ponderata a raportului natalitate / mortalitate ..... asta daca vrem s-o incondeiem statistic si nu avem interes sa avem date precise, ce pot fi relative usor obtinte prin minim modificari legislative ..... sau o lege a votului la distanta, ca sa nu ne mai incurcam in calculi.... Ce mai tura - vura, onor govern dat stangu'n dreptu'.
Magda Taune d-le Mihaila ambasadele sunt conduse de ambasadori pusi de presedinte si avand
M.A  Stimata doamna Magda Taune . N-are a face cine I-a numit in functie, ci are a face cu modul in care este conceputa activitatea electorala. Ori, paremi-se, aceasta este reglementata de guvern, prin prerogativa ordonantei de urgenta. Dar, ca sa fiu clar inteles, pentru bulibasheala de la turul ! sunt vinovate guvernele Roman -Vacaroiu - Isarescu - Ciorbea- Vasile _Stolojan - Nastase _ Tariceanu-Boc _MRU - Ponta (scuze pentre omisiuni sau neordonare cronologica) , pentru ca fiecare la randul lor au creeat / accentuat premizele unui astfel de eveniment, fie din prostie fie din nepasare, fie deliberat ... Guvernand toti in sfidarea cetateanului si in detrimentul avutiei nationale. Finka daca s-ar fi prezentat careva la guvernare cu lectiile facute si nu ca niscai diletanti pusi pe capatuiala, acum n-am fi avut 4-5 milioane de romani in diaspora si ar fi fost suficiente formulare cat pentru personalul misiunilor diplomatice.
Viorel Straoanu Da,domnule ,cita nedreptate.

Niciun comentariu: