marți, 13 iunie 2017

Austriecii ne usureaza si de muntele Retezat

Austriecii ne usureaza si de muntele Retezat – 28 mai 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

Gerald Schweighofer, omul decorat de Ion Iliescu și cu legături și la actualul președinte Klaus Iohannis, dă o mare lovitură, punând mâna pe aproape tot Masivul Retezat. Care ar fi posibilitatile romanilor sa opreasca jaful si toate urmarile dramatice? Poate apelam la tefelisti sa ne vanda niste ponturi de mobilizare..fara recompensa, fara lozinci gata pregatite, fata steag si fara dansuri..

 

 

România, JEFUITĂ: Cum a ajuns Masivul Retezat în proprietatea austriecilor de la Schweighofer, care au început defrișările

ACTIVENEWS.RO

 

Alexandru Stanescu La tefeliști nu ! Că-știa sânt în slujba lor !

 

Smaranda Dobrescu Evident ca sunt in slujba cunoscuta, dar au stiut sa se mobilizeze. Noi, ceilalti nu prea stim. Ceva lectii ne-ar putea da, ca tara asta va ramane si copiilor lor...

 

Alexandru Stanescu Doamna Dobrescu , nu mă pot abține : dea Dumnezeu ca ăștia să nu aibă copii !

 

Smaranda Dobrescu Alexandru Stanescu Eu nu as merge atat de departe. Le-as ura sa le vina mintea la cap. Sa gandeasca cu mintea si resursele lor intelectuale..

 

Preda Mihailescu Tapinarii Osheni! Aceia stiu sa discute.

 

Doina Nicolescu In Austria nu poti taia un copac! In Romania pot defrisa un masiv intreg. Cand ne vom trezi?

 

Preda Mihailescu Eu ma intreb DE CE nu se poate porni un proces la CEDO, sau altundeva la Bruxelles. TREBUIE sa existe niste legi de protectia naturii. S-a dovedit ca lupta in tara este cale blocata.

 

Smaranda Dobrescu Banuiesc ca la un for international s-ar pune in discutie contractele si legea. In lege, dupa stiinta mea este stipulat ca in fiecare an cota de masa lemnoasa taiata se poate modifica . De ce nu au apelat guvernele la aceasta posibilitate? Asta ar fi prima intrebare.

 

Anna Zelinski România lucrului bine făcut!

 

Dorin Dinescu Dau un leu pt o mierla.....!

 

Smaranda Dobrescu Peste doi ani veti oferi doi lei pentru o mierla..

 

Dorin Dinescu Peste doi ani........hmm.....peste doi ani padurea ramane doar un concept.

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Dar nu imi pot inchipui ca avand o intreaga fractiune verde la Bruxelles, nu exista undeva si o legislatie de protectie a padurilor Europene! Si daca nu exista, cazul Romaniei ar da de lucru fractiunii verzilor!

 

Smaranda Dobrescu Din cate am auzit eu, dar evident ca poate fi doar o simpla informatie incompleta, un ONG de profil din Europa a ridicat problema fondului forestier decimat sau mai mult decat decimat din Romania. Si printul Charles. Acestia nu pot ridica problema in PE iar faptul ca ai nostri nu o ridica imi ridica semne de intrebare, nu atat in privinbta lor personal cat in privinta formatiunilor lor politice. Boicotul cu care clientii obisnuiti Schweighofer au amenintat firma s-a stins de la sine, din lipsa de argumente materiale, probabil..

 

Preda Mihailescu Circula filme ale France2 si Agent Green, cu dovezi, chiar un american care ofera reprezentatului Austriac din Romania lemn si intreaba daca exista o problema daca originea este neclara si neatestata, si asta spune ca nu este nici o problema: oare astea nu sunt dovezi?

 

Prospectiv A-z .
Mi-e teama ca peste o perioada nu tocmai indepartata, noi, romanii traitori acum, vom fi acuzati in masa de disonata cognitiva. Nu cumva premiza discutiilor noastre de pana acum este Uniunea Europeana si calitatea de membru cu drepturi din ce ince mai depline ale Romaniei? 

Se va vedea ca Romania n-a fost niciodata membru deplin, onor Basescu (si Nastase?) iar occidentalii merg la jupuiala pentru ca stiu ca UE va lua calea URSS.

 

Preda Mihailescu Prospectiv A-z @ Ei - puterea este putere. Dar cat timp mai exista in democratii un simulacru de opinie, problematica ecologica uneste cel mai mult oameni care nu ar dori sa se stie alianeati puterii. Si din aceasta perspectiva, pe aceste teme sa poate astepta eventual mai mult ...

 

Prospectiv A-z .
Dragul meu, dupa ce Trump il impinge p'ala la o parte, mai crezi in feti frumosi / democratie / drepturile omului / ecologie / sloganurile liberal democratice?

 

Dinica Roman Investițiile străine: în cea mai pură matrice colonială

Ilie Şerbănescu
Există trei instituţii în România care evaluează ceea ce atât de des, dar, din păcate, atât de imprecis poartă denumirea de „investiţii străine" şi care, urmărind aspecte diferite, obţin estimări complet disjuncte.

Institutul Naţional de Statistică (INS) urmăreşte contribuţia capitalului fix la formarea PIB. Din anul 2000, de când capitalul străin a început practic să conteze cât de cât în domeniu, reiese din anuarele statistice că s-au efectuat în România aproximativ 400 miliarde de euro (în echivalent) investiţii, revenind unei rate medii de circa 16,5% în PIB. Participarea cumulată a capitalului străin este de puţin peste 1% (unu la sută!), în anii în care acesta s-a dovedit cel mai „generos", participarea depăşind 3% din totalul capitalului fix investit. Asta apropo de elucubraţia dezvoltării prin investiţii străine!

A doua instituţie este Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), care nu face altceva decât să consemneze participarea oficială (parafată de decizii judecătoreşti) la capitalul companiilor. Din date reiese o participare oficială în valoare de aproape 43 miliarde de euro a capitalului străin la capitalul companiilor din România în 2015, cu care capitalul străin a obţinut jumătate din cifra de afaceri realizată pe ansamblul companiilor din România şi peste jumătate din valoarea adăugată. Și cifrele de ansamblu nu ne spun nimic despre importanța sectoarelor și segmentelor de piață, care se agregă sub egida capitalului străin.

Banca Naţională a României (BNR) estimează şi ea investiţiile străine şi, adăugând capitalurilor proprii şi împrumuturile luate de subsidiarele din România de la corporaţiile-mamă occidentale, evaluează stocul de investiţii străine la peste 60 miliarde euro în 2015. Relevanţa acestui cuantum substanţial mai mare păcătuieşte prin faptul obiectiv că, luând în considerare fluxurile pe termen lung din relațiile subsidiarelor cu societățile-mamă, nu amendează stocul net al investiţiilor străine cu ieşirile în timp sub formă de profituri repatriate. Ieşiri care sunt imense şi – obligatoriu de subliniat – în mod halucinant camuflate!

Concluziile sunt nete şi dramatice. Angajamentele financiare ale capitalului străin în România sunt derizorii. La un asemenea nivel, indiferent de calitatea angajamentelor, aceste participaţii nu pot aduce decât contribuţii tot derizorii la dezvoltarea României, oricare ar fi aportul la creşterea economică sau ocuparea forţei de muncă.

De fapt, capitalul străin urmează în România cea mai pură matrice colonială, obţinând rezultate maxime cu cheltuieli minime din unghiul său de interes: 1) foloseşte capital ridicol de mic; 2) îşi realizează câștigurile amețitoare prin exploatarea salariilor mici de tip colonial din România și prin acces la resurse și active la costuri reduse; 3) își sporeşte cu asupra (de măsură) rezultatele financiare prin mascarea adevăratei rentabilităţi obţinute, îndeosebi prin externalizarea înainte de fiscalizare a grosului profiturilor (probabil, în proporție de 80-90%). Cele circa 45 miliarde de euro participaţii la capital în România - singura cifră cu un anumit suport obiectiv în aprecierea plasamentelor străine reale în economia din România (pentru că, pe lângă investiţii propriu-zise include şi fondurile pentru achiziţii de active) – reprezintă doar 12-14% din efortul investiţional făcut în ţară în perioada 2000-2014. Cu această participaţie investiţională rizibil de mică pentru dimensiunea capitalurilor străine implicate s-a ajuns să se deţină jumătatea de control a economiei din România şi să se obţină peste jumătate din cifra de afaceri pe ansamblu. Nici în termenii PIB-ului situaţia nu este mai onorabilă: cu un capital de circa un sfert în echivalent PIB se realizează peste jumătate din PIB. Sunt rate nu din zona afacerilor, ci din zona furtului!

Prin afaceri legale şi concurenţial-capitaliste nu se pot obţine asemenea rate. De aceea, răspunsul oferit de aceste date oficiale la tulburatoarea întrebare „cum se face că România furată de români se află de fapt la străini?" este, fără ezitări: România furată de români este un episod depăşit, de acum România este furată de străini! Şi încă la rate de jaf!

 

Preda Mihailescu "Cu această participaţie investiţională rizibil de mică pentru dimensiunea capitalurilor străine implicate s-a ajuns să se deţină jumătatea de control a economiei din România şi să se obţină peste jumătate din cifra de afaceri pe ansamblu. Nici în termenii PIB-ului situaţia nu este mai onorabilă: cu un capital de circa un sfert în echivalent PIB se realizează peste jumătate din PIB. Sunt rate nu din zona afacerilor, ci din zona furtului!" - 

Cand se va incepe sa se inteleaga. Ni se spune: un partid sau un presedinte ales cu peste 75% din voturi, asta nu mai este democratie, este deja dictatura. Ce interesant ca nimeni nu gaseste necesar sa spuna ca o economie controlata si dominata cu numai 12% din investitii nu mai este afacere, este jaf.

Niciun comentariu: