miercuri, 24 mai 2017

Franta: Dezamagitoarea confruntare finala

Franta: Dezamagitoarea confruntare finala – 6 mai 2017
 
Prospectiv A-z shared Adrian Nastase's post.

Cand citesti asa ceva in 2017 din partea unui incercat al soartei te intrebi la ce bun...

"Am urmărit, aseară, timp de două ore si jumătate, dezbaterea finală (singura) din cadrul turului al doilea pentru alegerile prezidentiale din Franta. Dezamăgitoare. Nu imi aduc aminte să mai fi urmărit o dezbatere pentru prezidentialele din Franta la un nivel atat de jos. „Meritul" a fost, desigur, al lui Marine Le Pen. Agresivă, nedisciplinată in dialog, cu formule de bascalie, incercând să pună etichete mincinoase pe interlocutor. Mi-a adus aminte de Corneliu Vadim Tudor. Acelasi stil, bazat pe tupeu, agresivitate, intreruperea si fragmentarea dialogului, lipsa de solutii economice si sociale, un nationalism demagigic, un anti-europenism fara alternativă.

In plus, Marine Le Pen se incurca in propriile dosare, dovedind lipsa de cunoastere a subiectelor, inlocuind argumentele cu acuze, inclusiv de ordin personal. Circul a fost maxim atunci cand a incercat să explice cum – in viziunea ei – Franta ar putea avea doua valute, si francul dar si euro. Euro să circule intre marile companii iar francul să fie utilizat de popor! Jenant! Aceasta ar fi persoana care să aibă acces la butonul nuclear francez? Nu cred.

Evident că, in urma dezastrului ce se prefigura al mandatului prezidential socialist, dar si al incapacitătii dreptei de a promova un candidat valabil, tinand seama si de ascensiunea generala a fortelor extremiste, in Franta si in Europa, Franta „profundă" a „sistemului" este posibil sa fi impins drept candidat un personaj care să propună o „revolutie" in sistemul politic francez – Emmanuel Macron. Dar in acelasi timp, să-l apere impotriva iresponsabilitătii si populismului. In esentă, mesajele lui de aseară au reluat temele si ideile din cartea sa, lansată de curând – " Revolution. C'est notre combat pour la France". O carte pe care am citit-o zilele acestea si pe care o voi comenta la sfârsitul saptămânii."

 

Adrian Nastase

May 4 at 12:19pm

Am urmărit, aseară, timp de două ore si jumătate, dezbaterea finală (singura) din cadrul turului al doilea pentru alegerile prezidentiale din Franta. Dezamăgito...

See More

 

 

Franta: Dezamăgitoare confruntarea finală pentru prezidentiale

Am urmărit, aseară, timp de două ore si jumătate, dezbaterea finală (singura) din cadrul turului al doilea pentru alegerile prezidentiale din Franta.…

ADRIANNASTASE.RO

 

Prospectiv A-z op of Form

 

.
Comentarii dela fb:

Cristian Iorga 
Hmm. Nici o vorba despre Macron...Sau tocmai asta să-nsemne cât de săracă impresie vă lasă!? Ce ți-e și cu diplomația asta de școală veche...

Mihai Dragnea 
Aveti dreptate domnule Presedinte. Pe de alta parte observam de mult o razvratire a popoarelor impotriva establishmentului, ceea ce sincer, oricum am da-o, FACE SENS. Oamenii s-au saturat de FMI, Mega-Corporatii, Monopoluri private sau politice. Peste tot. In Romania noi am ajuns sa ne obisnuim cu ele pentru ca nu ne propune nimeni o alternativa si oricum suntem delasatori. In Franta, iata ca e altfel. Asa spuneau multi si despre Brexit: NU IESE...si uite ca A IESIT.....nu calitatea alegerii o face probabila sau nu. Ce, Basescu era ceva de capul lui??? Dar v-a infrant....pentru ca era cool si multi va identificau atunci cu establishmentul. In cazul dumneavoastra era cam nedrept, e adevarat. Dar in cazul lui Macron, chiar este establishmentul in cea mai rafinata forma. Impotriva frustrarii, care e expresia lui Marine Le Pen. Lupta nu e castigata de nici o parte inca.....

Doru Savu
Băsescu l-a "înfrânt" , ca un adevărat mardoi ce de respectă si l-a depus un pic la răcoare pe domnul Năstase. Observ că domnului Năstase i-a plăcut: altfel nu-mi explic strâmbătura aristocrată din nas față de Marine Le Pen, cea care oricum nu pare a fi omul sistemului care l-a susținut pe Băsescu și l-a băgat la răcoare pe dumnealui. Sau...e doar o formă de a transmite "fraților" că s-a cumințit?...

Gregis Deus Le Pen nu este pe placul sistemului, dle. Năstase? Cum puteți susține asemenea mizerii de oameni? Cândva sistemul se va debarasa și de dvs...

Doru Savu 
Cred că încearcă să se protejeze: o altă "lecție", la răcoare, ar fi greu de suportat....

 

 

Prospectiv A-z .
Comentarii dela blog:

ZeV spune:
Am inteles: Fortele care pun mai presus interesul natiunii si mai apoi interesele birocratiei de la Bruxelles sunt forte extremiste si populiste. Ma intreb, ce fel de forte conduc, in prezent, Marea Britanie ? Cum le-ati defini, domnule Nastase ?
Dar fortele care conduc, in prezent, Romania ? Ce sunt ? Poate decelati domnia voastra, ca eu nu sunt in stare.
As mai spune ceva despre Germania, dar este prea evident ca acesta tara este, in realitate, una dintre cele mai nationaliste state (din moment ce stabileste regulile in UE dupa propriile standarde, prezervandu-si, totodata, gradele de libertate in relatiile comerciale si de afaceri cu tari din afara blocului comunitar).
Mai mult, Germania priveste diferit problema cresterilor bugetare pentru militari, solicitate imperativ de administratia americana:
,,Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, a declarat luni că, dacă va deveni cancelar în urma alegerilor federale din septembrie, va fi favorabil mai degrabă inițiativelor de dezarmare decât creșterii cheltuielilor militare, fostul președinte al Parlamentului European respingând presiunile exercitate în acest sens de noua administrație americană, transmite Reuters.,
Ceea ce ne trebuie nu este o spirală ascendentă a înarmărilor, ci mai degrabă inițiative de dezarmare', a adăugat el."

Sa inteleg ca domnul Martin Schulz este un politician populist si anacronic, ceva in genul doamnei Marine Le Pen ? (Z)
ps
Ce ,,revolutie" poate impune no name -ul E. Macron ? Nu poate face nicio revolutie, fara anularea tratatului de la Maastricht. (Z)
In fine, nu cred ca exista o Franta „profundă" a „sistemului". Exista Franta ,,profunda" si o alta, diferita, Franta ,,sistemului".



Gavrila spune:
In fond nu se mai distinge intre platforma politica de 'stanga' si cea de 'dreapta'. In pofida unor derapaje penibile ale d-nei Le Pen, mi-e greu sa va inteleg parti-pris-ul implicit in favoarea lui Macron. Daca vreti, este echivalent cu alegerea lui Trump in dauna lui Hillary, ca un vot 'antiestablishment/system. Dupa esecul neoconului socialist Hollande, orice e posibil intr-o Franta convulsiva. Cat despre Macron, el este raspunsul 'deep state-ului' la revolta populara impotriva imigratiei necontrolate/seamana mai mult cu o invazie, a saracirii Frantei si coroziunii respectului pentru valorile culturii si spiritualitatii franceze. Individul e clona franceza a lui Ciolos si e pus mai mult sa 'stea de sase' decat sa intreprinda politici care sa stimuleze economia. Franta a pierdut cel mai mult in raport cu Germania/de fapt umiltor de mult, iar in aceste conditii, in lipsa unor renegocieri pentru reducerea deficitului fata de vecinului ei dela est, Frexitul poate fi ultima solutie de salvgardare a Frantei.

Brexitorul Mierlin spune:
Nu ma mira concluzia dumneavoastra, dl Macron a fost ministru al economiei in trecuta presedintie, daca tin minte bine si, din cate am vazut, l-a facut pe dracul ghem. Insa poate avea norocul sa prinda o economie in urcare si atunci va aparea ca fiind solutia salvatoare. In afara de diversele probleme pe care nu le-am remarcat intrucat nu am vazut dezbaterea, stiu ca, in general partidele nationaliste, nu ma refer la cele nationale, au mari dificultati in a aborda si trata chestiunile economice. In anul 2000 atunci cand, in plina glorie peremista am pronosticat, scriind un articol care nu a mai fost publicat tocmai din cauza respectivului pronostic, iesirea pereme din parlament in cel mult trei legislaturi, chestiunile economice au constituit unele dintre motivatii. Este adevarat ca regretatul CVT a inteles si realitatea, cam dupa trei ani si a organizat un forum economic insa era prea tarziu, cuiele electoratului deja incepusera sa intre in cosciugul peremist. De altfel, mie mi se pare ca dna Olguta Vasilescu, pe care o simpatizez de alt fel, este o demna continuatoare a gandirii economice peremiste in genialul nostru Guvern, Dumnezeu sa-l tina la putere si sa intepe zilnic viperele opozitiei.
Noi cunoastem de mult rezultatul luptei intre bine si foarte bine, ca sa intuim cam ce-i asteapta pe francezi: norocul lor ca pe acolo mai exista si o categorie de cetateni care produc venit national fara sa se uite cine este la putere. Pot conchide ca, in perioada urmatoare, sansa Frantei nu sta in politicienii ei de varf. Cat priveste dl Fillon, acesta a patit-o damboviteneste, urmand acum sa dea in judecata Canarul inlantuit. Care nu poate da ziua de vot inapoi.

 

 

Prospectiv A-z .
Comentarii dela blog:

Donkeypapuas spune:
Nici o vorbă despre replicile jenante ale tovarăşului SOCIALIST (pentru că a fost ministru SOCIALIST) Macrou? Despre întreruperea fiecărei fraze a contracandidatei sale? Nimic despre lipsa de replică la acuzele cum că e susţinut de silamiştii radicali? Tot nimic despre evitarea sintagmei „terorism islamic", asemeni şi tovarăşei Hillara Clinton? Chiar nimic din toate astea?
Oricum, replica cea mai bună a avut-o tot Marina! Citez din memorie: „La finalul acestor alegeri va fi câştigătoare tot o femeie. Fie eu, fie doamna Merkel."
E posibil ca această marionetă a clanului Rothschild şi a burgheziei roşii să câştige, că francezii au decăzut de mult. Dar prestaţia mai bună tot Le Pen a avut-o.
PS: ca specialist în Drept chiar nu aţi remarcat aberaţiile toatle ale acestui macron când propunea ca nişte neica nimeni să aibe drept să dea amenzi în dreapta şi stânga mai presus de Justiţie?

Radu Humor spune:
Mă surprinde şi pe mine ( mă bucur că nu sunt singur) pledoaria nedisimulată în favoarea lui Macron, mai ales că nu cred că a avut cineva timp să-l analizeze, măcar cu atenţie, dacă nu cu obiectivitate ! Să vedem, zise orbul ! După ce puse ştampila la întâmplare … https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/fb0/1.5/16/1f609.png
😉
P.S.
De fapt în sistemul de vot francez nu se votează cu stampila ! Au un sistem ceva mai greoi, şi mai uşor de falsificat . Probabil pe asta se bazează şi sondorii care-l dau pe Macron învingător.
Pentru Ocultă, nu pentru Franţa !


Smaranda Dobrescu Soarta Frantei e de mare interes pentru noi. Structura, birocratia, constitutia sunt elemente foarte asemanatoare. Personal consider ca Franta se afla in fata unor solutii egal de indoielnice si nesatisfacatoare, cum s-au aflat de fapt si americanii. Oare lupta impotriva sistemului a atator cetateni ai lumii poate naste solutii chiar mai rele decat cele sistemice? 
In situatia specifica a Frantei eu il consider culpabil in mare masura pe M.Hollande atat pentru cooperarea cu Germania in impunerea masurilor neoliberale in Europa si deci si in Franta in mandatul sau si mai ales pentru ca a refuzat numirea unui candidat unic al stangii in persoana lui Melenchon.

 

 

Smaranda Dobrescu Actuala situatie ca si politicile urmate din 2010 pana in prezent, impun fortat o alegere pentru tari: fie Scylla competitiei fiscale prin diminuarea costurilor cu munca (cu consecinta fireasca a disparitiei statului social); sau Caribda protectiei statului social si pierderea in jocul competitivitatii preturilor. Esecul lui Hollande si a multor lideri europeni a constat in incapacitatea unei alegeri libere intre cele doua alternative.
Daca Franta si Europa nu doresc sa furnizeze propriul lor model social, vor fi obligate sa gaseasca o cale de a sustine cresterea fara sa se angajeze intr-un joc cu suma negativa reprezentata de devaluarea interna si competitia preturilor. Nici nu stiu daca TTIP sau alte asemenea tratate ar mai putea fi incheiate in asemenea conditii
Soarta viitorului presedinte al Frantei se va decide in arena europeana. Acesta ar trebui sa se angajeze intr-un efort serios de construire a unei coalitii si reforme europene; Hollande a fost ales pe baza unei astfel de agende dar din pacate in mandatul sau Franta a fost absenta din dezbaterile europene.Daca noul presedinte nu va reusi sa joace acest rol in Europa, el va ramane agatat intre Scylla si Caribda care i-au blocat si pe cei doi predecesori ai sai si au indus politici confuze si rau gandite

 

 

Smaranda Dobrescu "În ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor la care candidează Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, prezidenţialele din Franţa au cunoscut o nouă răsturnare de situaţie cu publicarea pe internet a mii de documente de campanie ale candidatului centrist, o "destabilizare" imediat denunţată de fostul ministru, comentează AFP. Ar fi vorba despre documente privind finanțarea sa masivă din afara Franței printr-o rețea de ONG-uri legate de miliardarul George Soros sau de prinți arabi."
http://www.stiripesurse.ro/nebunie-in-fran-a-lovitura...

 

 

 

 

NEBUNIE în Franța: lovitură teribilă pentru Macron, în ultima oră de…

STIRIPESURSE.RO

 

Smaranda Dobrescu Cu mentiunea ca anexele semnate de Macron atasate erau datate : 4 mai 2012.


Prospectiv A-z .
"Penultimul capitol se intituleaza „Refondarea Europei" si este cel care ne intereseaza cel mai mult. Posibila pozitie a Frantei in ceea ce priveste proiectele de reformare a Uniunii Europene. După o reamintire a momentelor de criza din ceea ce el numeste „un deceniu pierdut", Macron propune, de fapt, propriul lui proiect, pe care l-as numi „Uniunea Europeana in slujba Frantei". El se pronunta pentru o formula care sa concilieze solidaritatea cu responsabilitatea. Ce ar insemna asta? „Noi ar trebui sa realizam reforme la nivelul statelor dar, in acelasi timp, este indispensabil ca unele (cateva) state membre ale zonei euro sa mearga mai departe. Intr-un interval de zece ani, ele ar trebui sa creeze o convergenta fiscala, sociala si energetica. Ar trebui ca o astfel de decizie sa fie luata in următorii doi ani". „Soclul acestei inimi (nucleu) a Europei il va reprezenta apropierea acestor tari in jurul unui buget comun al zonei euro si a unei capacitati de investire ce ar putea fi pusa in aplicare rapid".

Asta este, in esenta, abordarea sa in problemele externe. Daca pentru spatiul national, el propune, in continuare, „liberte, egalite, fraternite", in afara el propune mai putina egalitate intre statele membre, un fel de Sfanta Alianta in Europa, de data aceasta cu Germania, Italia si, eventual, Spania. Sigur, abordarea lui Marine Le Pen este in afara timpului si este periculoasa dar nici pozitiile lui Macron nu sunt foarte incurajatoare."

Deci dl. Nastase il sprijinea pe Macron in conditiile in care acesta vede o Uniune cu mai multe viteze de drept, nu numai de facto.

"Pentru el, conceptul esential este Statul. „Istoria noastra a facut din noi copiii Statului si nu ai Dreptului, ca in Statele Unite sau ai comertului maritim, ca in Anglia. Este o mostenire frumoasa dar periculoasa in acelasi timp". Interesant! Nu este momentul acum sa comentez dar această afirmatie ar merita să fie discutată si la noi."

Foarte interesant, intr-adevar. Francezii/continentalii (de fapt, oricine in afara anglo-americanilor) au statul in ADN; Romania pariaza pe Atlanti... 

https://adriannastase.ro/.../revolutia-lui-emmanuel-macron/

 

 

„Revolutia" lui Emmanuel Macron

Mai sunt putine minute până când va fi anuntat, in această seară, castigatorul alegerilor prezidentiale din…

ADRIANNASTASE.RO

 

Smaranda Dobrescu Unul din comentariile la postarea lui AN:
serbanfl spune:
MAI 8, 2017 LA 5:59 PM...See More

 

 

George Pala din colectia personala Marianne saptamana 4/10 dec 2000 ,Se remarca situatiile extraordinar de identice si se poate crepona ce se va intampla cu Frontul National .Va fi distrus identic PRM -ului in acelasi moduri in care a fost dezintegrat dupa 2000 ultimele lumini opozabile capitalismului globalist ,daca pana in aceste momente nu a fost listat la cac40 deja . O mare neliniste cuprinde tarile de la Visegrad cu alegerea pestisorului Mac CON .Citind pe buzele acestui mult proorocit si studiat de escatologisti anticrist pestele mac con (ignorand proasta organizare si sonorizarea dezastruoasa din fata Jardin des Tuileries /Luvru,balbaiala la microfoanele care nu functionau, acest peste prins cu o plasa de 66% te pune pe ganduri cand primul lui obiectiv declarat este distrugerea ,,extremismului=nationalsimului FN care este o piedica enorma mondializarii si nu a catorva zeci de mii de potentiali teroristi cu fisa S.Al doilea obiectiv este protejarea persoanelor vulnerabile( islamistii ajunsi in EU).Si e numai inceputul ..As vrea sa vad fetele familiei politistului impuscat acum cateva saptamani langa Arcul de Triumf cand Macron a depus azi coroana ,Soldatului Necunoscut de sub Arc.Nu trebuia sa o depuna cateva zeci de metri in locul masacrarii democratiei si civilizatiei? p.s a se citi si articolul din stanga sus Rosul vireaza in maro in care de acum 17 ani atat stanga cat si dreapta constientizau regularizarea prin cote a migrantilor.

 

Prospectiv A-z .
Istoria rimeaza, nu-i asa?

Niciun comentariu: