joi, 28 iulie 2016

In spatele declaratiilor

In spatele declaratiilor – 4 iulie 2016

Prospectiv A-z

Sa vedem ce e in spatele declaratiilor. As vrea sa cred ca elitele realizeaza excesele si schimba directia. Romanii ar trebui sa fie printre primii care sa simta diferenta...
__________________________

În loc să începem dezbateri despre modificări ale tratatelor sau despre reformele instituționale, ar trebui mai degrabă să progresăm rapid și pragmatic în probleme precum criza refugiaților, șomajul în rândul tinerilor, politica energetică comună și alte chestiuni concrete, a declarat ministrul german de finanțe, Wolfgang Schaeuble, potrivit AFP.

"Nu este momentul potrivit pentru mari viziuni", consideră Schaeuble, cunoscut de mult timp prin susținerea sa pasionată față de proiectul european și care s-a declarat uluit de hotărârea britanicilor de a părăsi blocul comunitar.

"Situația este atât de gravă încât trebuie să încetăm să jucăm obișnuitele jocuri cu Europa și cu Bruxelles-ul. UE se află în fața unui test crucial, probabil cel mai important din istoria ei (...) Eu sunt în principiu pentru mai multă integrare în Europa. Dar nu este momentul potrivit. În fața demagogiei și euroscepticismului tot mai răspândite, Europa pur și simplu nu mai poate continua ca și până acum", a mai spus Schaeublee pentru publicația Welt am Sonntag.

"Sunt multe de făcut. Vremea predicilor politice despre Europa a trecut. Trebuie să acționăm, nu să ne mulțumim cu vorbe mari, să le arătăm cetățenilor europeni că Europa face o diferență", a conchis responsabilul german.

 

Prospectiv A-z .
Președintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, propune într-un articol ce va fi publicat luni de cotidianul Frankfurter Allgemeine înlocuirea actualei Comisii Europene (CE) cu un guvern european autentic, care să fie controlat de un parlament bicameral, consemnează agenția EFE, potrivit Agerpres.

Conform propunerii avansate de Schulz, una dintre cele două camere ar urma să fie actualul Parlament European, iar cealaltă ar fi alcătuită din reprezentanți ai guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene.

Președintele PE își justifică inițiativa prin faptul că o asemenea schemă este cunoscută de cetățeni prin prisma experienței din propriile lor țări și astfel deciziile luate în interiorul UE ar deveni în opinia sa mai transparente.

Schulz mai consideră că în acest mod nemulțumirile cetățenilor nu vor mai fi îndreptate către Uniunea Europeană în ansamblul ei, întrucât li s-ar oferi posibilitatea să înlocuiască la urne guvernul european.

El menționează în articol că una dintre problemele UE în prezent este că cetățenii nu știu exact ce face această Uniune și uneori ea este acuzată de probleme care își au originea în deciziile luate de statele membre.

Schulz susține că prin propunerea sa nu cere 'mai multă Europă', ci o definire clară 'a ceea ce pot cetățenii să aștepte de la UE'.

Mihai Ion Turcu Ce ignora varful politic al UE este faptul ca statele UE in diversitatea lor nu sunt "integrate'. on sensul de a constitui o realitate omogena careia sa-i poate fi aplicata o administratie unitara si o legislatie unica.

 

Prospectiv A-z .
Adica cel putin niste germani la varf continua tot asa? Daca raspunsul este DA, e clar ca n-au vocatia constructiei dincolo de blidul de cartofi din fata ochilor!

 

Mihai Ion Turcu Prospectiv A-z @ Germania stat national modern este la fel de noua ca si celelelate state natiune organizate dupa I RM.Antecedentul prusian tine de alta epoca si reprezenta un tip de stat care a esuat politic si militar.In plus este recent intregita si inca neintegrata dupa esecul catatrofal din II RM.Daca luam in discutie Sfantul Imperiu, acela a fost o confederatie europeana laxa, medievala, zguduita de reforma bisericii si concurenta intre Prusia si Austria habsburgica, facut praf de Franta, singurul stat national autentic, extern in conflict cu Imperiul Otoman si divergente inclusiv belicoase cu Rusia. Momentul de referinta german fiind cel bismarkian. Marile turbulente au implicat Anglia imperiala si SUA extraeuropeana, in declin ca importanta militara si politica fiind Franta.Europa natiunilor a fost solutia dictata de SUA.Desfiintarea coloniilor din anii 6o a schimbat statutul puterilor europene maritime. Un secol XIX si XX extrem de agitat. Intelegem ca exista o urgenta determinata de un pericol iminenta care "acum sau niciodata" ne obliga sa generam "Statul Europa"(occidentala). Cere este pericolul care ne obliga sa sacrificam o realitate recenta , statele natiune, functionale, pentru un stat mare care are sens doar daca va fi functional si puternic economic, militar si politic ? Daca se evoca globalizarea, ca un fel de maree fatala careia practic nu i se pot opune stavile solutia fiind o barca mare cu sanse mai bune de a pluti decat ce avem acuma, replica poate fi ca globalizarea poate fi blocata intarind toate suveranitatile chemate sa-si apere popoarele, adica substanta societatii umane, nu finantele globale, substanta globalizarii, cu incurcatele lor legi de functionare care intereseaza 1% din populatia globului. Acei 1% pot fi anulati batand din palme, daca este urgent si salvator pentru oamenire. Daca se invoca pericolul rusesc este vorba de un tigru de hartie intr-o imena rezervatie ruseasca. Nou absolut nu exista.Ce model german eficient propune Germania pentru ordinea germana pe care este in situatia de a o impune ( este ?)?Probabil modelul bismarkian, celelalte fiind modele de esec.

 

Prospectiv A-z .
Mihai Ion Turcu: " Nou absolut nu exista.Ce model german eficient propune Germania pentru ordinea germana pe care este in situatia de a o impune ( este ?)?Probabil modelul bismarkian, celelalte fiind modele de esec." 

O spun si ei soar doar dvs.?

In orice caz, cum ar arata modelul bismarckian aplicat suprastatului EUropean pentru romani, respectiv Romania?

In plus, ce va narui globalizarea, succesul sau insuccesul acesteia? Din interior sau de afara?

 

Mihai Ion Turcu Modelul bismarkian desfiinteaza "romanii" , "deutsche Ordnung",industriozitate, la care s-ar adauga obligatoriu o putere militara bismarkiana.Bismark a conceput si sistmul de pensii german.

 

Smaranda Dobrescu Un guvern european in locul Comisiei europene ar avea mai multa legitimitate decat o are Comisia in prezent. Dar mai departe se ocoleste sau chiar nu se pune in discutie federalizarea? Un Guvern unic cred ca presupune politici unice in domeniul fiscal, social, etc. Daca nu se schimba Tratatul care prevede vanzarea de terenuri, etc, etc, lucrurile care ne afecteaza cel mai mult nu se vor rezolva, Cum va fi tratat somajul diferit al tarilor, datoriile suverane, va fi transferata suveranitatea nationala la nivel superior, ce anume si in ce conditii, ce vor face bancile nationale, ce vor face tarile non-euro, etc. Cred ca e o solutis imposibila si ingrozitor de simplista aceea de a crea pur si simplu doar un guvern al UE. Partea cu vitezele multiple ramane o surpriza..


Mihai Ion Turcu Un stat "Europa"(de vest) anuleaz tot ce este exstat natiune. Vor ramane regiunile despre care tocmai se vorbeste acuma la televizor ( Ciolos), ca Landuri. Statul federal Europa va avea parlament si guvern , moneda unica,finante, aparare, politica externa, justitie, poliotie -federala plus regiuni cu autonomie locala limitata.

 

Smaranda Dobrescu De acord. Ce rost ar avea insa ca reforma si noutate doar un guvern daca acesta nu pregateste federalizarea? Ar ajuta el existenta confederatiei sau uniunii monetare?

 

Smaranda Dobrescu Ce ne-am face noi cu introducerea rapida a monedei unice si lipsa creditorului de ultima instanta, adica banca centrala ca finantator la nevoie al statului?

 

Mihai Ion Turcu Presiunea este spre un stat federal persoana juridica. Va fi reluata presiunea pentru constitutie europeana.

 

Prospectiv A-z .
Ghita Bizonu'
iulie 4, 2016 la 10:25 pm 

Eurotralala sau tampiti au fost tampiti sunt inca , tanapiti vor fi cat neamul omenesc ….

Germanii isi vor tara inapoi: „Nearly two-thirds, 62 percent of Germans want their government to reclaim some powers from the EU after the UK voted to leave, a survey by Emnid for N24 news channel found. The overwhelming majority of Germans are still in favour of membership."
https://euobserver.com/tickers/134149

Francezii isi vor tara inapoi: „A clear majority is opposed to "ever closer union" and wants powers returned to the French parliament, a finding that sits badly with the insistence by President Francois Hollande that "more Europe" is the answer to the EU's problems."

Olanda: „Although the Netherlands is a founder EU member and currently holds the EU presidency, a June poll showed 54 per cent of people want a referendum on EU membership, while 48 per cent would vote to leave and 45 per cent to remain. "
44% vor recapatarea unor puteri pt. guvernul national vs 24% pt. cedare de puteri.

Italienii isi vor tara inapoi: 39% vor recapatarea unor puteri pt. guvernul national vs 21% pt. cedare de puteri.
Aici de urmarit este partidul eurosceptic si antisistem Five Star Movement care nu doar ca a castigat capitala dar si 19 din cele 20 de primarii unde a participat.

Suedezii isi vor tara inapoi: 47% vor recapatarea unor puteri pt guvernul national vs 13% pt. cedare de puteri.

Austriecii, destul de probabililul cancelarul, care va fi ales si partidul sau de dreapta, vor sa organizeze un referendum pt. a iesi din UE daca Turcia este admisa.

Nu am sa ii insir pe toti dar:
„A median of 42% of Europeans across the ten countries surveyed say they want to reclaim some powers from Brussels, while just 19% favor greater centralization (27% prefer the status quo)."
„An example is EU President Donald Tusk, who warned last month that Brussels was "obsessed with the idea of instant and total integration" and that "we failed to notice that ordinary people, the citizens of Europe do not share our Euro-enthusiasm."

Sa incerci sa creezi o federatie cand majoritatea populatiei nu isi doreste acest lucru, mai ales cand nici macar nu reusesti sa depasesti 40%, este clar o utopie care nu poate rezista unui soc mai puternic „natural" sau declansat de cineva (sub 20% este inconstienta). (in ilaic citata furat)

Nu-i nimic! Unica solutie mai multa Europa

Most Germans want powers back from the EU

Nearly two-thirds, 62 percent of Germans want their government to reclaim some powers from the EU after the UK voted to leave, a survey by Emnid for N24 news channel found. The overwhelming majority of Germans are still in favour of membership. Almost 90 ...

EUOBSERVER.COM

Niciun comentariu: