luni, 4 aprilie 2016

Scrisoarea unui irlandez catre un comisar european

Scrisoarea unui irlandez catre un comisar european – 21 martie 2016


Smaranda Dobrescu

Daca cei care cunsc situatia agriculturii si au si caderea sa intervina la CE nu o fac din motive de ei cunoscute, iata ca un irlandez traitor in Romania a scria o scrisoare Comisarului pentru agricultura descriind un tablou al agricultorului roman si a saraciei ce-l insoteste:
"Fac apel la dvs pentru ca trebuie să existe un mecanism pe care să il puteti declansa, care ar precipita o evaluare independentă a ceea ce eu numesc "nedreptatea din mediul rural al Romaniei" (Rural Romania's Raw Deal), o evaluare care ar putea permite Comisiei să si asume responsabilitătile reale în România, pentru securitatea pe termen lung a tuturor cetătenilor UE. Românii nu sunt doar o piată. Sunt cei care mentin pacea. Nu pare sa existe nici o limită pentru ceea ce cheltuim pe arme si protectie bancară. Deci, o data am putea, vă rog, să punem un pret pe pace?

 

 

Scrisoarea unui irlandez către un comisar european: „România este ţara ultimei civilizaţii...

Irlandezul Peter Hurley, implicat în numeroase proiecte de promovare a satelor…

ADEVARUL.RO|BY FLORINA POP

 

Mihai Ion Turcu Daca este asa, prabusirea ei ni se datoreaza. Politica noastra este o manea, Pe linga grija pentru propria imburgezire a politricienilor ,care este grija principala, abordarea problemelor, nu identificarea lor,pentru ca sunt stridente si nu necesita multa inteligenta pentru a fi reperate, este lalaita, cu mare apetit pentru cancan politicianist si vorbarie in media despre temiri ce, de la izmenele cuiva la ce case s-au trantit din furat unii sau altii, si cine pe cine urmeaza sa articuleze, cu scheunaturi fata de cate a mai pierdut din ale sale natia in timp ce noi tocmai jucam baza.

 

Smaranda Dobrescu Tablou realist, lipsit de culori pastel.. Inca din 1992 problemele ridicate de agricultori au fost doua in principal: stabilirea dreptului de proprietate asupra pamantului pe vechile amplasamente si crearea unor cooperative satesti care sa ajute la colectarea produselor agricultorilor si sa le contracteze cu fabrici de prelucrare, mai departe. Nici prima nici a doua doleanta nu s-a rezolvat, in schimb taranul a obosit sa se zbata si sa formuleze necazul propriu. S-au impacat cu situatia, au ajuns sa-si vinda laptele prin alti intermediari la cativa bani litrul iar fructele cam tot atat de ieftin. S-au multumit sa primeasca subventii cei care se calificau sa le primeasca. Singurul progres in agricultura in cei 26 ani pare a fi inflorirea fermelor cetatenilor straini care au cumparat, cumpara si vor cumpara in continuare la preturi subevaluate poate cel mai de calitate teren si sol din Europa... In concluzie, o mina de aur, aflata inca partial in proprietate pe care nu o apara nimeni, desi o declara toti"prioritate nationala"

 

Mihai Ion Turcu Cetateni straini si persoane juridice, care beneficiaza de credite acordate de banci numai lor. In marea noastra intelepciune am demolat toate bancile romanesti.

 

Smaranda Dobrescu Oare cine era comisarul european pentru agricultura cand a inceput la 1 ianuarie 2014 vanzarea pamanturilor spre cetatenii straini si nimeni din Romania nu a fost sfatuit sa face vreo notificare? Iata ce spune azi premierul Ciolos care a declarat luni că "nu este de acord ca terenurile să fie vândute cetățenilor străini pentru că, în opinia sa, pământul trebuie valorificat de comunitățile locale. "S-a tot vorbit de vânzarea pământului la străini. Vreau să vă spun un mesaj foarte clar: nici eu nu îmi doresc ca pământul să fie vândut la străini, îmi doresc ca pământul să fie utilizat de comunitățile locale, pentru că e o resursă pe care greu o puteți obține din altă parte, nu puteți practic să o obțineți din altă parte. Dacă o pierdeți, odată ce ați renunțat la o astfel de resursă, cu greu puteți s-o obțineți înapoi. "
http://www.cotidianul.ro/cum-au-ajuns-strainii.../

 

Dinica Roman Doamna Dobrescu, cu tot respectul, Ciolos in 2014 nu ajunsese la capatul drumului. Acum probabil ca el asa vede situatia, inclusiv pe aceea personala a sa, ca proiectul european e la capatul drumului, caci nu trag nadejde ca s-ar fi repatriat. Cine umbla cu dume d'alea la educatie, nu poate fi patriat.

 

Prospectiv A-z http://www.cotidianul.ro/cum-au-ajuns-strainii.../

 

 

Cum au ajuns străinii proprietari pe 40% din pământul arabil al ţării

COTIDIANUL.RO

 

Prospectiv A-z http://www.cotidianul.ro/fermierii-au-iesit-in-strada-ne.../

 

 

Fermierii au ieşit în stradă: Ne-au adus în sapă de lemn!

COTIDIANUL.RO

 

Niciun comentariu: