marți, 9 februarie 2016

Republica Moldova, un stat esuat

Republica Moldova, un stat esuat – 28 ianuarie 2016

 

Gheorghe Gradinaru
 

"În primul rând, Republica Moldova nu ar fi trebuit să existe. Este în mod evident un stat artificial, apărut pe ruinele Uniunii Sovietice, fără identitate şi fără coeziune societală, fără proiect strategic şi fără resursele proprii necesare unui sistem de guvernare autonomă la nivel european, cel mai sărac şi mai înapoiat stat de pe continent, care se depopulează văzând cu ochii, creat pentru a rămâne asistat, dinspre Est sau dinspre Vest, pe toată durata existenţei lui;"

 

 

Republica Moldova, un stat eşuat. Vârful crizei abia urmează. Ce trebuie să facă România?

Puncte cheie: În primul rând, Republica Moldova nu ar fi trebuit să existe. Este în mod evident un stat artificial, apărut pe ruinele Uniunii

CONTRIBUTORS.RO

 

 Recent, in RM s-a produs la scara mai mica acelasi lucru care s-a intamplat cu bancile romanesti in timpul CDR. Ciolos a conditionat 'ajutorul' de FMIzarea Moldovei, asa cum o facusera EUropenii cu Ucraina anterior. 

Adica nicio vorba de ce a pus economiile romanesti de ambele parti ale Prutului pe butuci, FMIzarea este o cale sigura spre un succes pe care fratii mai incercati o propun acum si celorlalti.

"Pentru moment, mi-au plăcut poziţionările sobre, pozitive pe fond dar lipsite de efuziune şi de accente populiste ieftine ale preşedintelui şi prim-ministrului României, cu ocazia vizitei noului premier moldovean la Bucureşti. Pe termen scurt, România a formulat bine. Ajutăm, dar condiţionat de rezultate, de măsuri legislativ-administrative şi performanţe concrete ale guvernării." 

Amintesc acum cum alta speranta a politicii romanesti, Aurescu, recomanda pentru R. Moldova un... MCV. Romania si tinerii din politica sunt exact unde s-a dorit: state semi/esuate si tineri care sunt dispusi s-o ia dela inceput, exact dela 'eliberarea de sub jugul...'

 

Smaranda Dobrescu Care sunt succesele obtinute de noi in urma "reformelor structurale" pe care liderii nostri le recomanda acum moldovenilor in pasul Doamnei Lagarde dansand cu indigenii cei micuti? Ne-a daunat sau ne-a ajutat in final neacordarea vizei Schengen si a perpetuarii unor rapoarte MCV negative? Daca ma gandesc la cele discutate ieri la FET as putea avansa prezumtia ca chiar o Moldova despartita pe criteriul pro si anti europeni/rusi, ar conveni ideii de tari mici lipsite de relevanta in sprijinul inclinarii balantelor marilor puteri in etape diferite de timp.

 

Prospectiv A-z  Despre MCV, cu Adrian Severin:

"Noul Raport MCV: un nou abuz al birocrației europene și al cozilor de topor din România
Mai jos se găsește un articol excelent care spune aproape totul despre caracterul antidemocratic, antiromânesc și până la urmă antieuropean (căci sfidează valorile europene și prin aroganța sa jignitoare la adresa românilor alimentează reacții eurosceptice) al acestui Raport și al mecanismului ilegal (MCV) care l-a generat. Adaug că Raportul mai include și recomandarea aberantă ca Parlamentul să amendeze legislația referitoare la domeniul justiției "numai" în conformitate cu inițiativele autorității judiciare transmise prin intermediul Guvernului. Cu alte cuvinte, dincolo de faptul că i se interzice libertatea de exprimare a opiniilor, Parlamentului i se limitează și libertatea de a legifera, transferându-se, împotriva Costituției României, puteri legislative autorității judiciare iar Guvernului încredințându-i-se rolul de simplu poștaș între magistrați și "notariatul" parlamentar. Ceea ce este excesiv este derizoriu. Prin aceste excese inacceptabile și incalificabile, care insultă deopotrivă suveranitatea României și inteligența românilor, Raportul MCV devine irelevant. O irelevanță periculoasă pentru statutul european al României. De aceea un Parlament și un Guvern românesc demne de acest nume trebuie să îl denunțe imediat și cu fermitate."

http://m.luju.ro/dresajul-prin-mcv-de-la-agonie-la-extaz...

 

 

Dresajul prin MCV. De la agonie la extaz si invers Dresajul prin MCV.…

M.LUJU.RO|DE EXPERTVISION.RO

Niciun comentariu: