miercuri, 28 octombrie 2015

Tony Blair isi cere scuze..

Tony Blair isi cere scuze.. – 25 octombrie 2015
 
.Smaranda Dobrescu
 

Mail online reports that when asked if the Iraq War was 'the principal cause' of the rise of Islamic State, he said: "I think there are elements of truth in that. Of course you can't say those of us who removed Saddam in 2003 bear no responsibility for the situation in 2015."

 

 

Tony Blair finally apologises for war in Iraq

The former PM said he accepted that the decison to go to war has contibuted to the rise of Islamic State.

IBTIMES.CO.UK|DE PRIYA JOSHI

Delia Bogdan multe greseli, intentionate sau nu, s-au facut in relatia cu lumea musulmana! rezultatele se vad acum! nu cred ca niste scuze tarzii pot rezolva situatia!

Smaranda Dobrescu Poate ca prin scuze vrea sa informeze pe cei interesati asupra dezacordului sau de laburist trecut pe partea dreapta a drumului privind implicarea in Siria.., cum de altfel a declarat si liderul actual al laburistilor.

Delia Bogdan intortocheate sunt caile politicii!

Preda Mihailescu Trecut pe partea supusa a drumului, doamna Dobrescu. Este asa ridicul in ziua de azi jocul cu etichetele la varf. Stanga - dreapta, sunt catelusi ai unor lobbyuri care cu greu pot fi numite ca reprezentante ale vreunei economii ... constructive. Supususi.

Smaranda Dobrescu Nu tin la etichete. Stanga, dreapta uitandu-te in jur uneori nici nu mai stii sa le deosebesti dupa comportament. A ramas totusi un concept, sa-l numesc integrat solidaritate-echitate care este absolut necesar sa deosebeasca un comportament politic de altul. Daca globalizarea duce inerent la o lupta pe viata si pe moarte pentru competitivitate si in ultima instanta la saracire-inavutire creand inegalitati majore in societate, atunci cine va reechilibra balanta in favoarea celor ce saracesc si ajung pauperi sau in situate de precariat afectand viitorul copiilor? Chiar si elitele din procentele de 5% isi dau seama ca saracia de azi, cauza a educatiei slabe a celor de maine, va impiedica progresul tehnologic, dezvoltarea, si va produce mai devreme sau mai tarziu chiar implozia capitalismului,


Mircea Petrescu  catre Smaranda Dobrescu

Draga Smaranda, te rog sa le transmiti tuturor, incepand cu Tony Blair, ca punctul meu de vedere neste " ...shame on you all, and particularly shame on you, Tony Blair...."....

 

Smaranda Dobrescu Nu ma veti crede poate, dar la Congresul IS de la Paris din 1999 cand Schroder-Blair si-au lansat A treia cale, eram de fata si eram chiar entuziasmata. Erau acolo vorbe de vrajitori insotite de patos si multa carisma. Fata de cuminteii Jospin, Gutterez, chiar Gonzales sau Maurois, ei pareau a fi detinatorii cheilor succesului asteptat de intreaga lume a stangii. Ce era mai frumos sa auzi decat eficienta economica, prosperitate si bunastare, toate la un loc? Am sustinut in tara chiar si cartea lui Anthony Giddens despre A treia cale, evident nu singura, ci impreuna cu mai marii decidenti romani ai stangii. Am avut nevoie de vreo doi ani ca sa vad incotro au luat-o cei doi carismatici lideri. Macar, m-am prins repede si mi-am venit in fire. Altii, continua si acum sa-si exprime admiratia.. Sper ca macar de data asta, studiind programul lui Corbyn, si entuziasmandu-ma asa cum stiu eu sa o fac, in ciuda..., sper sa nu mai gresesc..
Cu regrete, Domnule Profesor nu ii voi transmite lui Tony Blair nimic, nimic. Din partea mea, doar tacere...acuzatoare.


Mihai Ion Turcu Jucator oana la moarte ! (Doar ca se joaca singur).

Niciun comentariu: